Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moge powiedziec ze w kazdym sklepie metalowym który sprzedaje gwozdzi i sróby kupisz takie gwozdzie. Jesli nie wiesz gdzie sa stakie sklepy podjedz do marketu budowlanego tam tez znajdzisz gwozdzie.

może w Asmecie - przy przedłużeniu alej jerozolimskich na pruszków (w regułach)

oni produkują różności z metalu, w tym różne i różniste gwoździe, i w regułach mają sklep/hurtownię

najlepiej sobie do nich zadzwoń, podaje link do strony

http://www.asmet.com.pl/

18 calowe ????????? przecie to 45cm czyli prawie pół metra ??

Będzie przybijał dwie krokwie naraz czy co ???

Chyba 18 cm. Albo 8-calowe

witam

przykladowo 18 cm to jest u mnie wysokosc krokwi wiec sie nie dziw ze ludzie szukaja takich gwozdzi

:) :) :)

a takie gwozdzie sa w sklepach z artykulami metalowymi w okolicach placu grzybowskiego

Przy łączeniu z murłatą jest podcięcie więc z 18stu cm robi się 13-14cm.

A 8 cali to 20cm

W najgorszym przypadku krokiew 22 bez podcięcia + murłata 14 = 36zm a pozostałe 10cm gdzie ?? W wieniec ??

Potwierdzałem że wykonawca chce 18 calowych. Ale jeszcze z nim pogadam, aby się upewnić że dobrze liczy. To jest temat na inny wątek.

W Asmecie już byłem wcześniej - mają tam max 12 calowe.