magdark 04.11.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Witam,rozpoczynamy właśnie przegladanie projektow i brakuje nam jeszcze umiejętności szybkiej oceny wad i zalet. Dlatego proszę o opinię.Pozdrawiampierwszy raz na forummagdark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 05.11.2005 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdark 05.11.2005 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 no jasne, bardzo proszę. http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=343&IdKolekcji=36&action=showProject i jeszcze dodam, że szukamy domu dla siebie i naszych dwóch szkrabów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.11.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Bardzo mi sie podobaJesli nie zdecyduje sie na projekt indywidualny to "wieszczek" jest w pierwszej trojce typowek, ktora rozwazam.Co mi sie w nim podoba: to wielkie pokoje na poddaszu i spore sypialnie na dole. Myslałam o tym, zeby kiedy dzieci sa male upchnac je w jednej sypialni na gorze a na dole zrobic im bawialnie. Wtedy my z mezem spalibysmy tez na gorze(blisko dzieci) a na dole pracowalibysmy tez blisko. Poza tym podoba mi sie niewielka ilosc scian nosnych(co daje mozliwosc zmian w aranzacji) i bardzo prosta, dosc ladna wg mnie proporcjonalna bryla budynku. Dodatkowym atutem jest to, ze chyba nie jest drogi w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdark 07.11.2005 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 A myślisz, że pokój dzienny jest wystarczająco duży, żeby pomieścić tam funkcjonalnie wypoczynek z jadalnią?No i czy ta prosta bryła nie jest trochę za prosta?Obawiam się rownież o wrażenie po wejsciu do domu. Wchodzę z przedsionka bezpośrednio na schody, po lewej wąski korytarz. No i właśnie nie wiem czy salon po prawej będzie dawał wystarczająco przestrzeni, która mi się marzy po 30 latach mieszkania w bloku. Pozdrawiemmagdark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.11.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 A myślisz, że pokój dzienny jest wystarczająco duży, żeby pomieścić tam funkcjonalnie wypoczynek z jadalnią? No i czy ta prosta bryła nie jest trochę za prosta? Obawiam się rownież o wrażenie po wejsciu do domu. Wchodzę z przedsionka bezpośrednio na schody, po lewej wąski korytarz. No i właśnie nie wiem czy salon po prawej będzie dawał wystarczająco przestrzeni, która mi się marzy po 30 latach mieszkania w bloku. Pozdrawiem magdark salon ma 28m + schody i moim zdaniem to jest wystarczajaco duzo. Zawsze mogloby byc wiecej, ale wg mnie teraz jest dobrze. widok na schody to dla mnie atut, jesli schody sa ladne to powstaje bardzo eleganckie wejscie. co do prostoty - bryla owszem jest prosta, ale elewacja jest ciekawa i tak wlasnie lubie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.11.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 wieszczka mi ekipa budowlańców wyceniła na stan surowy otwarty 160000 w pierwszym rzucie....dach beton, mury z maxa kozłowickiegono nie najmniejszy ten domek co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 01.02.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Sie zastanawiam nad tym projektem. Co o nim sądzicie? http://www.projekty.wm.com.pl/domy/W18.html Mam kupiony W15, ale chyba bedzie za mały. dzieki.GV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 01.02.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Bardzo mi się podoba ten projekt, jest prosty i przepiekny. Ale niestety go nie kupimy, bo jest dla nas za drogi, zwłaszcza na etapie wykończenia ( tyle tych podłog:). Za to tym, których stac i którym ten projekt tez sie podoba podaje kosztorysy dwóch wykonawców z okolic Poznania wycena nr 1. materialy na stan surowy otwarty wraz z dachem (bez okien polaciowych) 72.654 ( z ociepleniem styropianem) oraz 76.647 zł z ociepleniem wełną) robocizna 45.043 brutto wycena nr 2 robocizna bez wyceny materiałów za stan surowy otwarty bez dachu 33800 robocizna za dach 13,540( z oknami połaciowymi) materialy na dach 36.540 PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 03.02.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 O kurczę! Dzięki! Powiedz mi jeszcze proszę z jakiego rejonu są te wyceny? Nie bralas pod uwagę budowę etapami? Najpierw mieszkać na parterze, a kiedyś tam zrobić poddasze? Dom jest w końcu na całe życie pozdarwiam, Gloria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
everyday 03.02.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 dom bardzo mi isę podoba i gdybym potrzebowała dome dla 4 osób to byłby to ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.02.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Nie podoba mi sie tylko jedna rzecz- okno na poddaszu od frontu (od łazienki) jest niesymetryczne - jedna czesc to szyba druga albo okiennica jednostronna albo okladzina z drewna (bardziej prawdopodobne) jak sie obejrzy inne projety tego architekta widac ze ma on upodobanie do takich "niesymetrycznych " rozwiazan okiennych oczywiscie to rzecz gustu ale ja wole symetrie - w tym wypadku poprawka jest rzecza banalna - po prostu zmiana na cale okno ( z tym ze teraz to jest akurat na przedluzeniu lini drzwi...wiec nie wiem...cos mi nie gra:) inna rzecz... troche glupio takie okno od lazienki na froncie trzeba caly czas pamietac o zaslanianiu chyba ze ktos wyluzowany i sie nie krepuje ze go z ulicy pluskajacego sie widac na dole duza lazienka - chyba bym sie pokusila zeby wejscie bylo bezp z sypialni takie "room master" czyli sypialnia z garderoba i indywidualna lazienka ale ogolnie projekt sie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.02.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 A! jeszce jedna rzecz zauwazylam "in minus" przejscie z garazu - lubie jak wchodzi na hall (korytarz) mozna zmienic buty rozebrac sie z kurtek plaszczy i dpiero na pokoje.... tu jest przez pomieszczenie gospodarcze i od razu do kuchni... no nie wiem buty niby mozna wytrzec w tej pralni ale zawsze lepiej je zdjąc (wiadomo jak to wycieranie wyglada) ale nawet juz wizja ze przez kuchnie przetaczaja sie wracajacy domownicy w mokrych, zasniezonych kurtkach jakos mnie odrzuca ( a nie sadze zeby jak sie wjedzie do garazu to chcialo sie leciec dookola wychodzic przez brame garazowa i wchodzic przez drzwi głowne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 03.02.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Glora Victis- budowa będzie w bliskich okolicach Poznania. Dzisiaj otrzymalam 3 wycene na ten domek i inny konkurencyjny ktory chyba wybierzemy ( c 110 dom za rogiem). Za Wieszczka za tzw stan developerski (tzn bez drzwi wewnetrznych posadzek, plytek, wyposazenia lazienki itp czyli wykonczenia) firma chce 310.000 zł.( do małej negocjacji) jezeli dodasz wykonczeniowke, wyjdzie pewnie z 400.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 06.02.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Anstak dzięki, W sumie mozna się było domysleć, że dom będzie w okolicy Poznania - z tamtąd piszesz No tak - ten dom o którym piszesz jest dużo mniejszy. pozdarwiam, GV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 08.02.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Zielonooka! Z ta lazienka to mi sie wydaje ze tak czy inaczej (obojetne z ktorej strony bedzie) jesli ma okno - moze sie znalesc ktos, kto lubi podgladac. I nie wazne czy to bedzie sasiad czy przechodzien Mi sie akurat podoba ta niesymetrycznosc - ale od czego jest adaptacja - jak bylo by symetrycznie bylo by bardziej klasycznie, bo teraz to delikatna zabawa w tej skromnej w zasadzi bryle. Ale oni juz tak projektuja, ze nie dodaja zbednych elementow (jak sie zobaczy reszte projektow) Choc mysle ze jakby bylo symetrycznie tez by nie bylo zle - ja jednak wole tak jak jest. pozdarwiam, gloria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.02.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Gloria - symetrycznosci i okna - to akurat kwestai gustu a o nich sie nie dyskutuje a co powiesz o tym przejsciu przez huchnie z garazu z pominieciem holu? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 09.02.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Zielonooka! Ha! To też jest ciekawa kwestia. Może nie gustu, a bardziej... modelu życia. Tak! Ja np mam duże psy. Dwa bokserki Jak to psy - butów nie noszą. Na podłodze mam deski, nie mam wykladzin i dywanow (za duzo siersci w to wchodzi i trudno jest utrzymac w porządku) Psy puszczam tez do ogrodu. Oczywiscie jak jest mokro - wycieram im łapy - ale sterylnie to nie jest na mojej podłodze. W domu też chodzi się w butach. Oczywiście domownicy mają swoje kapcie. Mam na myśli to, że dom jest do mieszkania. Gściom nigdy w życiu nie pozwalam zdejmować butów i sama się złoszczę jak ktoś oczekuje ode mnie abym zdjęła buty. Wiadomo inaczej jest jak ktoś idzie do sypialni lub łazienki, ale w strefie dziennej i WC podłoga jest dostosowana do takiego wlasnie zycia. Teraz kuchnia - tu tez mam kafle. W przypadku tego domu - przejscie z garazu przez pom. gosp do kuchni jest niezłe. Wysiadasz z samochodu wycierasz buty i wchodzisz do spiżarki, zostawiasz ziemniaki, puszki i inne zakupy - i wchodzisz do domu. Do kuchni - witasz się z psami, dajesz im wody, nastawiasz wodę na herbatę i idziesz się rozebrać do przedpokoju. Cały czas po "twradej podłodze" Mi to odpowiada pozdarwiam, gloria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamałyga Chałabała 20.02.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Właśnie zamówiłam ten projekt. Kto z Was To buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamałyga Chałabała 20.02.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Moment, taka zdolna jestem ze wkleje Wam rysunki, coby się Wam lepiej oglądało i dyskutowało front domu: http://projekty.wm.com.pl/images/W18/WM18front.jpg parter: http://projekty.wm.com.pl/images/W18/W18-poddasze.gif poddasze: http://projekty.wm.com.pl/images/W18/W18-parter.gif ogród: http://projekty.wm.com.pl/images/W18/WM18ogrod.jpg ogród: http://projekty.wm.com.pl/images/W18/WM18ogrod1.jpg jak ktoś to cudo buduje - proszę o kontakt, jak nie buduje a się zastanawia... pogadam z chęcią. Zastanawiam się nad projektem wnętrza, bo funkcja przy małej korekcie jest w sam raz dla nas. To znaczy dla mojego pączusia, moich klusek i mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts