Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt WM18 WIESZCZEK

Recommended Posts

Witam .

Mam stan zamknięty,przygotowany do malowania .

Ważna uwaga i przestroga na zdjęciach Muratora dach wygląda całkiem ładnie jednak w rzeczywistości jak stodoła .Nie mam wybudowanego garażu więc też ma to wpływ na wygląd ,jednak dom zdecydowanie jest za wąski o 1 m ,dach też ma za duzy kąt pochylenia o 10 stopni i dlatego przypomina stodołe .Z garazu zrezygnowaliśmy ,mam w planach zrobic wiate z balkonem zamiast garażu jednak zostaniemy przy orginalnym dachu od garażu.

Okna na poddaszu zamienilismy na balkonowe z mysla o balkonach .

Ogólnie srodek mieszkania jest dośc jasny ,w salonie przstawiłem kominek przy ścianie od kuchni uzyskałem więcej przestrzeni.Jednak poddasze nie dzieliłem na pomieszczenia i uzyskałem drugi bardzo przestrzenny salon z dwoma balkonami, będzie bardzo rekraacyjnie i z tego jestem najbardziej zadowolony .Pozdrawiam

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Cieszy mnie to co pisze Staszek, bo właśnie dlatego,że wygląda jak stodoła mam zamiar wybrać ten projekt. Wygląd i proporcje to jego największa zaleta i na 99% go wybiorę. Poszerzenie go i zmniejszenie kąta dachu było by koszmarne (moje zdanie).

Zrezygnuję z garażu (z garażem ten dom jest świetny na dużą działkę) na moje 13 ar się mieści ale nie wyglądałby dobrze.

Ale do realizacji jeszcze długa droga, dopiero robimy z sąsiadami i gminą projekt dociągnięcia mediów (będzie taniej i lepiej) ale dłużej.