em_ma 05.11.2005 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Mojemu mężowi bardzo podoba sie "mnich i mniszka". On kompletnie oszalał na tym punkcie i nie zraża go nawet dość wysoka cena (mówi że zaoszczedzimy na czymś innym). Czy ktoś z wam ma jakieś doświadczenia z tym typem dachówki? a jak nie, to jaką byście poradzili???? NAchylenie dachu u mnie bedzie chyba 45st, a dachowka ceramiczna. poradźcie coś.... please... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 05.11.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 To moja ulubiona dachówka.Moim zdaniem może nie pasować do miejsca i klimatu.Chyba, że budujecie gdzieś w okolicach starówki jakiegoś miasta albo nad morzem śródziemnym lub na Lazurowym Wybrzeżu - ale to moja prywatna opinia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_ma 06.11.2005 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Nie na LAzurowym Wybrzeżu, szkoda.... ale w ładnej okolicy z miejskim lasem (Lasek Wolski), wśród ładnych domów. Jeśli masz Nurni jakies doświadcznia, to napisz prosze coś więcej, bo nie wiem czy o niej myslec powaznie.... czy zniechęcac męza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 07.11.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Jeśli masz Nurni jakies doświadcznia, to napisz prosze coś więcej, bo nie wiem czy o niej myslec powaznie.... czy zniechęcac męza W związku z tym, że w końcu mam Brassa Celtycką to z mnich-mniszka nie mam żadnych doświadczeń. A zdrugiej strony jeśli Wam siępodoba i będzie pasowała do architetkury Waszego domu i okolicy to nie ma nad czym się zastanawiać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopierozaczynam 10.11.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Piękna dachówka, też chcieliśmy bardzo mieć taką, oglądaliśmy dom, który miał dach z mnicha-mniszki rewelacja! Po przeanalizowaniu wszystkich kosztów wyliczyliśmy, że dach 300 wyniesie nas ok.60tys,jednak po poszukiwaniach dekarzy, którzy chcieliby i umieli ją położyć (a nie było to łatwe) za m krzyczeli 70zł. sama robocizna, a co dopiero dachówka, jakieś mocowania, haki, gwoździe i inne. Dziś już wiem, ponieważ kładę dach z promocyjnej dachówki Rupp Ceramiki, że dach nie kosztowałby nas 60tys., a 120tys.patrząc na koszty dachu który kładziemy- 55tys. podkreślam z najtańszej dachówki ceramicznej za 1,90zł/szt. Nie wiem po prostu, czy dach jest wart tak olbrzymich pieniędzy, które można wykorzystać na udogodnienia w środku domu, tym bardziej jak często spogląda się na ten dach Oczywiście są to tylko moje osobiste odczucia i wyliczenia każdy ma prawo stracić głowę dla swoich marzeń i pieniądze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 10.11.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Nie na LAzurowym Wybrzeżu, szkoda.... ale w ładnej okolicy z miejskim lasem (Lasek Wolski), wśród ładnych domów. Jeśli masz Nurni jakies doświadcznia, to napisz prosze coś więcej, bo nie wiem czy o niej myslec powaznie.... czy zniechęcac męza Mieszkałem w hotelu koło Lyonu w płd. Francji który miał dach ceramiczny mnich-mniszka. Na pewno stylowe i popularne tam rozwiązanie. Ale... dach bardzo się brudził oraz łapał liście i inne latające śmieci, powód to chyba dużo zakamarków. Fakt że był nachylony tak pod kątem 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 11.11.2005 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Mam z pracy widok na taki dach. Przepięknie się prezentuje na renesansowym budynku Zamku Książąt Pomorskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_ma 11.11.2005 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Kochani jesteście, bardzo Wam dziekuje za wszystkie uwagi. Troche drogo rzeczywiscie to cudo wychodzi.... coz.... bede musiala to wszystko dobrze przemyslec...I jak lapie smieci to moze byc problem, bo mam sporo drzew dookola i pewnie bedzie tez sporo lisci jesienią. a macie jakąs swoja dobrze sprawdzona ale i ładna dachowke??? Nie musi byc najtansza, ale i nie najdrozsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts