Bartt 03.01.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Wiem, że 7% na usługi i mieszkania od developera utrzymamy do 2007, na materiały budowlane tylko do 1 stycznia? czy też maja? 2004(może ktoś wie na pewno). Słyszałem o pomyśle, że po tym terminie zlecając budowę developerovi można uniknąć VATu na materiały, bo on wliczy to sobie w koszty. Dajcie znać o swoich przemyśleniach bo 22% VAT na materiały to jakieś 50 tys. drożej, a ja nie wiem gdzie leży "sezamie otwórz się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 03.01.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Co do sezamu to polecam podkop pod najblizszy bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.01.2003 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Kredyt i tak wezmę, ale najpierw muszę poczekać na zakończenie pewnych formalności - zajmą lata Pozdr. Bartt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 03.01.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Znając zapędy złodziei rządzących tym krajem VAT 22% na materiały budowlane będzie obowiązywać od 1 stycznia 2004 roku. Bardzo mnie to martwi, bo nie zdąże do tego czasu wykończyć domu. Co do deweloperów, to ulga (a właściwie okres przejściowy) dotyczy chyba tylko mieszkań a nie budowy domów jednorodzinnych, nawet wykonanych przez deweloperów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 03.01.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 jest pięknie - nie mam ulgi, na zwiększonym va-cie będę musiał kupić wszystko od stolarki począwszy, ciągle nowe obciążenia /niech taką winietkę tu wymienię /żyć nie umierać, a jestem "normalnie" może nawet skromnie zarabiającym facetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 03.01.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 nie panikujcie, najprawdopodobniej jezeli wogóle wejdzie 22% VAT na materialy to i tak będzie różnica zwracana. Tak slyszalem ale czy tak bedzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 03.01.2003 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 dobrzykowice - a niby komu będzie zwracana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 03.01.2003 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Dobrzykowice - taki duży a jeszcze wierzy w bajki Przecież to kolejny pic na wodę fotomontaż, albo kolejny pomysł na ręczne poprawianie rynku, który co najwyżej bardziej zamota wszelkie rozliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Może być zwracany ,ale napewno nie dla tych co już z dobrodziejstwa państwa skorzystali ,czyli ulgowiczów ,tak zawsze było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2003 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Co złapiesz teraz to twoje,zawsze tak bylo w tym kraju ,bo jutro można się obudzić z ręką w nocniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 no to super najpierw pi......na elektrownia zablokowała mi prace na rok, a teraz to. miałem plan postawic w tym roku stan surowy ale cus mi sie zdaje ze trza bedzie zrobic o wiele wiecej (tylko czy żyłka nie pęknie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.01.2003 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 A może znajdzie się jednak ktoś, kto wie o sprawie konkretnie, ze szczegółami? czekam niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 (PAP, JB/03.01.2003)Od maja 2004 r. stawka podatku VAT na materiały budowlane wzrośnie z 7 proc. do 22 proc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 hmmm ale czy my na 100% wejdziemy do tej uni ???? mysle ze rzadzacy sa zbyt pewni siebie ze spoleczenstwo w referendum opowie se za unia (chyba ze jak ktos zaglosuje NIE bedzie znaczyc TAK no bo kto ma interes by polska znalazla sie w uni ??? rolnicy - NIE pracownicy budowlanki - NIE budujacy dom -NIE POLITYCY -TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 04.01.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Ko jak kto, ale rolnicy mają największy interes w tym, żeby wejść do Unii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 A kto ma interes żebyśmy nie weszli?.Jest takie znane powiedzenie,,NIE CHCE A MUSZE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Państwo nasze ( finansówka ) zaczyna być pazerne już od 2003 r.Nie ma to nic wspólnego z Unią . Zmiany b. niekorzystne w Ordynacji Podatkowej.Wszystko po to aby " wydoić " klasę średniączyli nas - którzy mamy jeszcze pieniądze aby budować .Jeżeli tak - to kupując bez vatu ( 22 % ) zaoszczędzamy więcejniż 19 % odpisu. Moje zdanie jest jedno PAZERNOŚĆ NIE POPŁACA.I tą myśl dedykuję naszym politykom. Siłą napędową naszego kraju jesteśmy MY - a oni nasz niszczą !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.01.2003 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Oczywiście, że polityką tak zależy na Unii. SLD-UP-PSL tak się spieszy z wejściem, bo liczą na parę ciepłych stołeczków, Samoobrona i PSL walczyła tak zawzięcie o dopłaty, bo tam pełno duuuużych gospodarzy i dopłaty dla nich to czasem i 100 tys. i lepiej. A my? Chyba niestety wyjścia niet, bo NAFTA zbyt daleko. Biednemu zawsze wiatr w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 05.01.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Ale czy wejdziemy do Uni czy nie i tak obciążenia podatkowe są coraz większe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts