podwodny 05.11.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Witam Wiem, że zabronione jest podłączanie wymuszonego wyciągu/okapu z kuchni do pionu wentylacyjnego. Co z tego? Mieszkam na 4 piętrze w niskim bloku. Podczas kontroli gazowni dowiedziałem się, że wszyscy (sic!) w moim pionie mają podłączone okapy do kratki wentylacyjnej. Już wiem, dlaczego w mojej łazience i kuchni kilka razy w tygodniu można zawiesić siekierę w powietrzu - taki smród! Gazowik stwierdził, ze nie są w stanie tego skontrolować. Spóldzielnia również się nie poczuwa. Chciałbym umieścić na klatce schodowej info o tym, że jest to przestępstwo (przewinienie?). Może kogoś ruszy sumienie W zwiazku z tym mam pytanie: 1. jaki przepis prawa (budowlaneg?) mówi o tym - chciałbym go zacytować z podaniem "paragrafów" 2. co grozi za nieprzestrzeganie - jaka karaza to grozi? 3. kto czuwa na jego przestrzeganiem - gdzie ewentualnie można złożyć obywatelskie zawiadomienie Wędę wdzięczny za odpowiedź s [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts