tomek_lodz 05.11.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 zima nadchodzi na budowach, z reguły, spokojniej mozna pobiegać pomysł wątku podsuneła mi Xena z Xsary , dzięki od razu pytanko czy duzo nas biega na nartach ja pochwale się startami w Biegu Piastów ( od siedmiu lat ) poza tym biegam po pięknym Arturówku (las w obrębie miasta) w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.11.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Mio sie marzy taka rekrewacja zima, ale albo nie ma sniegu albo kasy na narty, wiec jak do tej pory nie udalo mi sie nabyc sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.11.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Joshi ale zawsze można wypożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.11.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Joshi ale zawsze można wypożyczyć Dosc to kosztowne w stolycy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 29.11.2005 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 JoShi ja 3 lata temu kupiłem fisher'y RSC(topowy model miał wtedy z 3 sezony) po sezonie za 50 PLN (nowe ponad 1000 PLN (mocno zniszczone ale na lasy i nieprzygotowane szlaki służą mi do tej pory) Kupiłem dzień po Biegu Piastów w Jakuszycach myślę,że na allegro też coś się takiego kupi i wyjdzie taniej niż wypożyczenie. Buty 200-300 PLN wiązania 150 PLN razem ok 650 PLN(jeszcze kijki) a frajda wielka polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.01.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 no i co z biegóweczkami? Ja juz jeżdzę i na trasach biegowych a także ze dwa razy w parku obok mnie i na polach! Jest po prostu super;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 11.01.2006 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Jutro rozpoczynam ten rok paradoksalnie na razie w Łodzi jest za dużo śniegu tzn za szybko napadał i na bieganie łyżwą nie było warunków biegałem na nogach Ale w przyszły piątek jadę do Szklarskiej i oprócz zjazdowych nart zabieram BIEGÓWKI a POLANA JAKUSZYCKA CZEKA ( a 5-6 03 2006 BIEG PIASTÓW- POLECAM) ja juz jestem zapisany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.01.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 o niestety ja mam za cienkie narty na prawdziwe bieganie łyżwą... poza tym to już wyższa szkoła jazdy;) pozdrawiam, tez pobiegne na Bieg Piastów, tylko że ja w tyle:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 13.01.2006 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Ja startuje w obydwa dni i chciałbym wreszcie zaliczyć 50 do tej pory biegałem 23 clasykiem i 25 łyżwą w tym roku ma być w niedzilę 10 (jak zawsze) 30km - zamiast 23 i 50. Więc jak dobiegnę do 27 km (przypuszczam,że tak daleko trasy będą wspólne) i będę miał do wyboru 3 km w dół spod schroniska na polanę (takmi coś wychodzi z kalkulacji, że będzie biegła trasa tej 30) lub kluczowy podbieg " pod samolot" to się skuszę na 50 do zobaczenia na Polanie. PS czy już się zgłosiłeś bo w marcu będzie drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 28.01.2006 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Właśnie wróciłem że Szklarskiej pogoda w dechę trasy na Polanie Jakuszyckiej wspaniale przygotowene (śniegu po pachy) bylem też w Harrachowie i serdecznie polecam 3 dni zjeżdzałem na zjazdówkach, 2 dni biegałem (trasy biegowe 2 pętle po 7 km, z mozliwościami dowolnych skrótów pieknie opisane (na każdym sprzyżowaniu mapka) . Do tego startują z tego samego miejsca co wyciąg na górę tak więc rodzina jeżdziła cały czas na zjazdówkach) POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 tomek, jak tam, powoli się szykujemy do biegóweczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.10.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 A moja szanowna łajw zakupiła sobie pare biegówek(rajdy piesze już nie wystarczają, a zima idzie) , potem kijki i buty...a zaraz potem moje jadą już do mnie...jak długo nie będę pisał tzn że się połamałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.10.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 ale na Pomorzu jeszcze nie ma śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.10.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Kto mi powie jakie obecnie obowiązuja standardy wiązań ? Chodzi mi o bieganie stylem klasycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 17.10.2006 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Dwa główne Rosigniola czy rothefelda- dwie cieńkie listwy wzdłóż narty wchodzą w dwa nacięcia w bucie , oraz Fishera jedna gruba listwa środkiem inne już się wykruszają ( może być problem z kupnem butów ). Ja biegam na pierwszych (mniej popularnych w Polsce) są bardziej uniwersalne ( na tych samych (prawie ) wiązaniach biegają zawodnicy w stylu klacycznym i łyżwą - różnica polega tylko na gumce z przodu wiązania przy "łyżwie" jest twardsza). Fisher do łyżwy poleca wiązania "Pilot" które z daleka wyglądają podobnie - tez mają jedną listwę ale dwa zaczepy i dwie spręzyny i nie pozwalają na wpięcie butow do klasyka. Kiedy Fisher je wprowadził 95% "Łyżwiarzy" w Pucharze Świata w narciarswie biegowym i biathlonie przeszło na Piloty obecnie biega w nich ok 50% biegaczy i troszkę więcej biathlonistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.10.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Tomek - Ty mnie nie załamuj! Ja mam biegówki (bo w końcy "psylozły") z 3- bolcami...! A odstępy między nimi to 1,5 cm i rozmiar (ponoć typowy) to "75". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.10.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 ja posuwam się do przodu w fisherachTylko że ja jestem lamer w tym roku zamierzam poszukać tras w Czechach. Możecie polecic jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 21.10.2006 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Xena z Xsary Szkalrska Poręba( Najaśniejsza Rzeczpospolita) - Harachow ( Czechy) specjalnie piszę razem bo możliwe że w tym sezonie trasy biegowe POLANY JAkuszyckiej ( ok 100 km) i Harachowa ( też gdzieś tyle) będą oficjalnie polączone ( na razie jest to "nieoficjalne" - ups mam nadzieję że jakiś strażak graniczny z tamtej okolicy tego nie przeczyta ) Harachow ma tą zaletę że podjeżdzasz pod wyciąg ( koło Mamuta- skoczni ) i wsiadasz na biegówki a np reszta rodziny na zjazdówki czy "parapety" co kto lubi i po określonym czasie spotykaci się razem w tym samym miejscu Mały te systemy wyszły już z produkcji więc mogą być problemy z butami itp... Tak samo jak spotykane jeszcze w sprzedaży (Allegro, giełdy) stare systemy salomona i innych firm Kupisz komplet ok ale ak ci coś nawali zapomnij o dokupieniu czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.10.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Tomek toś mnie pocieszył...swoją droga jak zauważyłem to jest tak proste, że nie bardzo ma co nawalić, a zreperować można nawet kawałkiem drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.10.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 to kiedy robimy forumowe biegówki w Jakuszycach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts