e.kala 05.11.2005 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Proszę o wasze opinie, czy wybierając projekt zwracacie uwagę na ilość okien dachowych? Czy są one dobre w użytkowaniu? Czy montaż i zakup tych okien jest drogi? Muszę już decydować się na projekt a ciągle coś wymyślam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 06.11.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Proszę o wasze opinie, czy wybierając projekt zwracacie uwagę na ilość okien dachowych? Czy są one dobre w użytkowaniu? Czy montaż i zakup tych okien jest drogi? Muszę już decydować się na projekt a ciągle coś wymyślam. Witam, u mnie w projekcie jest 9 okien dachowych. W momencie adaptacji projektu myślałem, gdzie można zaoszczędzić kasę w budowaniu i jedno usunąłem. Jednak na etapie realizacji wstawiłem je i w rzeczywistości mam 9 sztuk. Co do kosztów to zależy jakie chcesz kupić ( różna cena w zależności od sposobu otwierania), ale przedział ceny między 1000PLN-1700 PLN za sztukę. Co do montażu to jest on wliczony w cenę pokrycia dachu. Co do uzytkowania to na razie nie mam doświadczeń, ale jak na razie podobają mi się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.11.2005 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 To sporo kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 07.11.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Temat rzeka Rzecz gustu. Mnie osobiście podobają się okna połaciowe, ale w swoim domu zrezygnowaliśmy z tego typu rozwiązań. Podstawowym powodem była cena oraz kłopoty z utrzymaniem takich okien w czystości, czego doświadczają już nasze rodziny w swoich domach. Jeśli masz możliwość umieszczenia zwykłych okien w ścianach i okna te dostarczą Ci do pomieszczeń wystarczającą ilość światła, to zastanów się dobrze na "weluksami", bo ich efekt może się okazać niewspółmierny do kosztów i komfortu użytkowania. Ale jest to tylko moje zdanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.11.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Okna dachowe są drogie, to fakt.Ale tylko jeżeli porównuje się tylko koszty okna zwykłego.Aby móc na poddaszu wstawić okno zwykłe należy zrobić jakąś lukarnę - i tu koszty rosną, bo komplikuje się bryła domu, a każda obróbka dachowa kosztuje. Tak więc, suma sumarum lukarna z oknem zwykłym wyjdzie na pewno nie taniej niż okno połaciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts