Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa ZIMA 2005

metea

Recommended Posts

Witam serdecznie!

Jestem ze Szczecina, budowę zaczełam troche wcześniej niż ty, ale mam to szczęście że najwięcej prac przypada mi na okres zimowy. Zeszłej zimy postawiłam ściany i zadaszyłam, udało się zdążyć przed pierwszymi śniegami. Tej jesieni ociepliłam dom i właśnie czekam na okna z obawą przed mrozami. No i cała wykończeniówka będzie wykonywana zimą. Podpisałam właśnie umowe na tynki, będą robić w styczniu. No ale trzeba być dorej myśli wszystko będzie dobrze. :lol:

Gochasz coś masz pecha do fachowców!

Moi powiedzieli że jak pogoda dopisze to skończa pod koniec listopada, wtedy mogę Ci ich oddac jesli będziesz oczywiscie chciała i nie znajdziesz innej ekipy.

Jak dobrze pójdzie to w sobote zalewamy strop a w poniedziałek zaczynamy poddasze....

Życze Ci jednak żebyś znalazła jak najszybciej nowa ekipe i żeby roboty ruszyły...

Iwona Krawczyk U Ciebie to już z górki...domek stoi i to ocieplony i spokojnie można sobie wykańczać przez zime, mrozy Ci nie straszne:)

My chcemy zadaszyć w grudniu od razu rzucic tynki i założyc okna a od stycznia w srodku wykańczać. Nie wiem czy to nam sie uda.... jesteśmy uzaleznieni tylko od pogody.

A mówią że zima będzie mrożna i sucha...OBY NIE!!!!!!

Pozdrawiam:)

Dołączam do grupy.

Moja ekipa przywiozła barak i zaczęła kopać 14 paźdzernika. Pomiesiącu, czyli 18 listopada mam odbiór etapu: wybudowanie ścian nośnych parteru. Poszedłbym dalej ze stropem, ale w przyszłym tygodniu maja być mrozy... :evil: :cry:

Kze My na przyszły tydzien będziemy walczyc ze stropem...B20 z dodatkowym plastyfikatorem i cała na przód:) dom musi stanąc w tym roku..a podobno od poniedziałku ma byc polepszenie pogody, przynajmniej mam taką nadzieje:)

Pozdrawiam zimowych inwestorów:)

W tym tygodniu ma być raczej zimowo... :cry: Ale od soboty ma być cieplej... 8)