damianr 26.07.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ojejuś jakie świetne drzwi do garderoby błagam powiedz ile kosztowały i jaki jest ich wymiar i czy są otwierane czy przesuwane? No i gdzie zamawiane. Przepraszam jeśli była ta informacja w dzienniku ale nie znalazłam witam drzwi wraz z "oscieżnicą" wykonywał nasz stolarz który robił wszystkie meble do sypialni jak i zabudowę garderoby. wnęka miała wymiar 120x210 . Ta jasna płyta to niby oscieżnica a ta ciemna to otwierane na rozciesz drzwi (otwierane na sypialnie) - jest to baaaarrrdzo wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 03.08.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Dziękujemy za to, że Wam się podoba u nas Wasze wnętrza też takie dopieszczone, konsekwentnie dobierane kolory, motywy, wogóle widać, że był na to pomysł niebanalny i został zrealizowany w 100%. Piękne te roślinne ornamenty. Sami malowaliście? Gratulujemy i miłego mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 06.08.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Dziękujemy za to, że Wam się podoba u nas Wasze wnętrza też takie dopieszczone, konsekwentnie dobierane kolory, motywy, wogóle widać, że był na to pomysł niebanalny i został zrealizowany w 100%. Piękne te roślinne ornamenty. Sami malowaliście? Gratulujemy i miłego mieszkania. Dziękujemy za miłe słowa, tak wzory malowaliśmy sami, odpisałam już Wam w Komentarzach do Waszego Dziennika Budowy, Pozdrawiam serdecznie, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.08.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Kasiu i Damianie ja z pytankiem jaki okap macie w kuchni? i jaką odległość pomiedzy okapem a płytą? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.08.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 szukałam czegoś innego a natknęłam się na malowane motywy kwiatowe - BRAWO! BRAWO! BRAWO! super pomysł i gratulacje za wykonanie bardzo ładnie macie w swoim domku - a najbardziej podoba mi się podłoga w salonie - świetne wykonczenie! pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 09.08.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Kasiu i Damianie ja z pytankiem jaki okap macie w kuchni? i jaką odległość pomiedzy okapem a płytą? Pozdrawiam okap kupowalismy tu http://www.globalo.com.pl/2/1/222/15 okap wyspowy z wyświeltlaczem, NOMINA ISOLA 90.1HX- PRO http://www.globalo.com.pl/uploads/products/15/251-big.jpg http://www.globalo.com.pl/uploads/products/15/332-big.jpg http://www.globalo.com.pl/uploads/products/15/131-big.jpg odległość między płytą a okapem muszę sprawdzić pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 09.08.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 szukałam czegoś innego a natknęłam się na malowane motywy kwiatowe - BRAWO! BRAWO! BRAWO! super pomysł i gratulacje za wykonanie bardzo ładnie macie w swoim domku - a najbardziej podoba mi się podłoga w salonie - świetne wykonczenie! pozdrawiam serdecznie dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 10.08.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 jaką odległość pomiedzy okapem a płytą? Pozdrawiam 85 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 04.09.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Hej Mam pytanko te wzory kwiatowe na ścianie to w jaki sposób malowaliście? Mieliście jakiś wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 06.09.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Hej Mam pytanko te wzory kwiatowe na ścianie to w jaki sposób malowaliście? Mieliście jakiś wzór? pisałam juz tym kilka razy , były malowane odręcznie. Wzór z Reklamy telefonu Nokia, jak zerkniesz go naszego dzinnika, gdzies nawet powienien byc tam link do tej reklamy. Podobne kwiaty mają w czołówce TVNStyle. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 07.09.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Hej Mam pytanko te wzory kwiatowe na ścianie to w jaki sposób malowaliście? Mieliście jakiś wzór? pisałam juz tym kilka razy , były malowane odręcznie. Wzór z Reklamy telefonu Nokia, jak zerkniesz go naszego dzinnika, gdzies nawet powienien byc tam link do tej reklamy. Podobne kwiaty mają w czołówce TVNStyle. Pozdrawiam, KasiaR chyba że pytasz o czarne kwiaty w salonie lub w sypialni - to tapeta - też o tym było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 07.09.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Oooops, sorki, musiałam gdzieś przegapić te informacje Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.09.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 a jam pytanie odnośnie kuchni planuje zrobic wiekszość sprzętów w zabudowie tak jak u Was. Z racji tego, że instalacje elektryczną robimy sami to czy możecie mi napisac jak należy umieścic kontakty do podłączenia tych sprzętów? czy one maja być na ścianie dokładnie za planowanym sprzętem tzn za lodówka, piekarnikiem czy zmywarką? czy może jakoś inaczej sie to umieszcza/ nie chce zawalic sprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 13.09.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 a jam pytanie odnośnie kuchni planuje zrobic wiekszość sprzętów w zabudowie tak jak u Was. Z racji tego, że instalacje elektryczną robimy sami to czy możecie mi napisac jak należy umieścic kontakty do podłączenia tych sprzętów? czy one maja być na ścianie dokładnie za planowanym sprzętem tzn za lodówka, piekarnikiem czy zmywarką? czy może jakoś inaczej sie to umieszcza/ nie chce zawalic sprawy... ja miałam pomysł na kuchnie bardzo wczesnie, wieć wiedzieliśmy co gdzie bedzie stało. Gniazda były rozplanowane pod projekt kuchni, który i tak sie troche zmnienił, ale sprzety pozostały prawie w tym samym miejscu. Proponowałabym zapytac elektryka, czy nie bedzie miał problemy z przeniesieniem gniazd, trzeba liczyc sie z podkuwaniem ścian w razie przenoszenia gniazd. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 17.09.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 ja miałam pomysł na kuchnie bardzo wczesnie, wieć wiedzieliśmy co gdzie bedzie stało. Gniazda były rozplanowane pod projekt kuchni, który i tak sie troche zmnienił, ale sprzety pozostały prawie w tym samym miejscu. Proponowałabym zapytac elektryka, czy nie bedzie miał problemy z przeniesieniem gniazd, trzeba liczyc sie z podkuwaniem ścian w razie przenoszenia gniazd. Pozdrawiam, KasiaR ale ja jestem jeszcze przed wykonaniem instalacji i dlatego pytam. Kuchnię też juz mam rozplanowaną. Instalacje elektryczna robi mój mąż więc powiedział rysuj na ścianie a ja tam zrobie. No i problem w tym, że właśnie nie wiem czy gniazda do tych sprzętów maja być na ścianie bezpośrednio za nimi czy może jakoś inaczej. Jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 20.09.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 ja miałam pomysł na kuchnie bardzo wczesnie, wieć wiedzieliśmy co gdzie bedzie stało. Gniazda były rozplanowane pod projekt kuchni, który i tak sie troche zmnienił, ale sprzety pozostały prawie w tym samym miejscu. Proponowałabym zapytac elektryka, czy nie bedzie miał problemy z przeniesieniem gniazd, trzeba liczyc sie z podkuwaniem ścian w razie przenoszenia gniazd. Pozdrawiam, KasiaR ale ja jestem jeszcze przed wykonaniem instalacji i dlatego pytam. Kuchnię też juz mam rozplanowaną. Instalacje elektryczna robi mój mąż więc powiedział rysuj na ścianie a ja tam zrobie. No i problem w tym, że właśnie nie wiem czy gniazda do tych sprzętów maja być na ścianie bezpośrednio za nimi czy może jakoś inaczej. Jak to jest u Was? to może ja obpowiem większość sprzętu ma wypuszczone kable z wtyczką żadziej same kalbe na które można dopiero zamontować wtyczkę lub wpiąć bezpośrednio - w obu przypadkach to oznacza że masz ok 1-1,5 kabla który możesz podłączyć do odpowiedniego gniazda istotne żebyć powiedziała tutaj (mniejwięcej) jest lodówka, tutaj piekarnik i mikrofala, tutaj zmywarka a tutaj kuchenta , powinny być one na osobnych fazch najlepiej ale to już pewnie mąż wie. i zaplanuje tak gniazdka żeby zoptymalizować ich liczbę. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 07.10.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 teraz dopiero zobaczylam że z zachwytu nad Waszym DOMKIEM (i kotem) wpisałam się do dziennika a nie do komentrarzy)...sorry.... jak już bedziecie mieć hodowlę tych kociaków to proszę o linka....chociaż jeśli ojciec ten będzie RASOWIEC, to pewnie bedzie to droga sprawa z tym kotem angielskim...-??ale koniecznie proszę o info co i jak, i stronkę ze zdjęciami maluchów..poki co zajrze na tą którą podaliście....pozdrawiamAnnja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.10.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ....chociaż jeśli ojciec ten będzie RASOWIEC, Annnja - NIE MA INNEJ MOŻLIWOŚCI ŻEBY BYŁO INACZEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 08.10.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ....chociaż jeśli ojciec ten będzie RASOWIEC, Annnja - NIE MA INNEJ MOŻLIWOŚCI ŻEBY BYŁO INACZEJ Droga Annjo, RASOWY = RODOWODOWY Kociaki po Matce z Rodowodem z Przypadkowym Kocurem bez Rodowodu to nie są kociaki rasowe. Kociaki po rodowodowych Rodzicach, ale kociaki sprzedawane bez Rodowodu to nie są Kociaki Rasowe. Niestety jest mnostwo pseudohodowców oferujących koty "rasowe bez rodowodu". Takie pseudohodowle należy omijać, ponieważ osobom rozmnażającym koty bez rodowodu, bez jakiegokolwiek dozoru, zależy tylko i wyłącznie na zysku. Koty są często trzymane w złych warunkach, kotka i kociaki nie są właściwie żywione, nieodrobaczane, często w ogóle nie szczepione. Małe kociaki są najczęściej sprzedawane dużo wcześniej niż w zarejestrowanych hodowlach, przed 12 tygodniem życia (w celu obniżenia kosztów), co ma duży wpływ na ich rozwój. Rodzice kociakow często nie mają żadnych badań, nie zostali przez nikogo ocenieni pod względem przydatności do hodowli, tlumacząc że maja rodowody ale nie byli wystawiani. Często kotka jest zbyt mocno ekspoloatowana, rodzi zbyt czesto co powoduje jej oslabienie a także następnych miotów. Pozorna "oszczędność" kupując tanszego kota bez rodowodu bardzo często odbija się niestety na zdrowiu kociaka, licznych wizytach u weterynarzy. Koszt rodowodu wcale nie jest taki duży, jak to powszechnie wmawiaja pseudohodowcy. Hodowca bardzo często jawi się jako bezwzględny wyzyskiwacz i zdzierca, a pseudohodowca jako człowiek dobrego serca, co to kotki hoduje z miłości do nich, a nie dla zysku; dla dobra swojej kotki (żeby miała kociaki, spełniła się rodzicielsko) itp.. Wysoka cena kociąt z hodowli nie bierze się znikąd. Nie jest wynikiem spisku hodowców, mody, czy pogoni za zarobkiem i często stanowi zaledwie zwrot kosztów wyhodowania kociaka. Osoba prowadząca legalną hodowlę podlega wielu wymogom i regulaminom. Nakazują one nie tylko płacenie składek, opłacanie rodowodów dla kociaków i wszelkich innych dokumentów, ale przede wszystkim określają precyzyjnie w jaki sposób kot ma być w hodowli "traktowany". I tak np. kotka hodowlana nie może rodzić częściej niż dwa razy do roku; najlepiej trzy razy na przestrzeni 2 lat. Prawidłowo prowadzona hodowla nie może być "zagęszczona" kotami i ich potomstwem; koty muszą być szczepione i muszą mieć robione testy na podstawowe "kocie" choroby wirusowe. Kocięta nie mogą być oddzielane od matki wcześniej, niż w wieku 12 tygodni. Hodowca kotki ma obowiązek starannie dobierać materiał genetyczny - czyli po prostu poszukiwać najlepszego, nie spokrewnionego kocura - najlepiej z obcej linii genetycznej. więcej o Rasowy = Rodowodowy tu http://rodowod.republika.pl/koty.htm pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.10.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 witajcie...dzieki za szersze objaśnienie (kwestie finansowe narazie pomijam)..... odkąd zobaczyłam WASZEGO kociaka.....coraz częściej nachodzi mnie obraz posiadania takiego kota...ale: napiszcie prosze podstawowe usposobienie kotów tej rasy, upodobania, jak się zachowują, (czy bardzo "lepy"?)jaką karmą żywicie to cudo? czy głośne i hałaśliwe są, czy raczej mogą siedzieć pare godzin dziennie same w domu czy oddalają się od domu,chętnie przebywają na powietrzu czy raczej zdecydowanie w domu???na tych stronach podanych nic nie mogłam na ten temat wyczytać.!!jak jest z łowieniem myszek????czy bardzo gubią sierść?? dzieki za wszelkie odpowiedzi, proszę na priv........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts