Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kasi+Damiana (R)

Willie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 338
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A.. Skoro tylko częściowo bedzie mur to spoko. Bo tak wkoło to chyba nie byłoby OK.. :roll:

KZe bo u nasz dzicz przeokrutna

i trza sie grodzić dla bezpieczeństwa... 8)

No skoro u Was zbóje grasują to trzeba się jakoś bronić... Ale DamianR to raczej słusznego wzrostu, więc chyba ze zbójami poradzi sobie (jakby przyszło co do czego)..? :wink:

A.. Skoro tylko częściowo bedzie mur to spoko. Bo tak wkoło to chyba nie byłoby OK.. :roll:

KZe bo u nasz dzicz przeokrutna

i trza sie grodzić dla bezpieczeństwa... 8)

No skoro u Was zbóje grasują to trzeba się jakoś bronić... Ale DamianR to raczej słusznego wzrostu, więc chyba ze zbójami poradzi sobie (jakby przyszło co do czego)..? :wink:

no i przed wścipskimi sąsiadami też trzeba się osłonic... a co se na własnej prywatnej posesji nie moge ... a że słusznego wzrostu jak zauważyłeś to i mur słuszny 8) 8)

Oj Wy to macie przejścia... 3 na 7 okien jest nieszczelnych... :o :evil: Instalatora to chyba musisz ubić za taką fuszerkę... A może jeszcze robiła to autoryzowana firma? I jakiej firmy masz okna?

KZE

Te dachowe okna wstawiał mój baumajster - ten pamiętny, pierwszy - niestyty już nieżyje i to nie za moją sprawą ale mamy wiele takich pamiątek po nim -no i co :evil: trzeba je usunąć i już - nie :p

Mam nadziej że będzie dobrze 8) - nowy rok zaczynamy mimo wszystko optymistycznie :lol: :lol: :lol: - ze wszystkim sobie poradzimy :lol: :lol: :lol:

No to rzeczywiście z tym prądem to macie jazdy... My tez mamy prąd budowlany i nawet skrzynki pradowe na działce, ale... W tych docelowych skrzynkach nie ma pradu.. :lol: Tak więc mam nadal prąd budowlany dostepny w słupie (a słup odległy od działki o jakieś 70m). A osoba, która załatwia prad dla naszej całej łaczki tez mówi, że za tydzień, dwa.... Widać w Stoen'ie tak już jest.

A czemu zdecydowałeś się na Wolf'a? I od jakiej mocy on kondensuje?

Ja staram się w zimę żone "przeganiać" po sklepach z wykończeniówka, by zdecydowała się na coś.. Ale widze, ze chyba też tak łatwo nie będzie, bo u mojej zony jest duża potrzeba kupowania niedrogo (tzn. oszczędzania) w związku z tym ciagle słysze, ze ładne, ale za drogie... :roll:

czesc Kasia i Damian

Mma jedno pytanie techniczne. Podoba mi się płyta kuchenna na wysunietym blacie, ale nie boicie się trochę, że można niechcący straćić wrzątek z płyty? (nie mówie o Was, ale o dzieckach).

Poza tym bardzo lubie zabudowane kuchnie, wszystko jest tam pochowane i swiety spokoj;)pozdrawiam

czesc Kasia i Damian

Mma jedno pytanie techniczne. Podoba mi się płyta kuchenna na wysunietym blacie, ale nie boicie się trochę, że można niechcący straćić wrzątek z płyty? (nie mówie o Was, ale o dzieckach).

Poza tym bardzo lubie zabudowane kuchnie, wszystko jest tam pochowane i swiety spokoj;)pozdrawiam

Witam,

Blaty/szafki stojace będą wyższe niż standardowe = około 93cm, a płyta ceramiczna nie bedzie przy samym rancie blatu. Wiec mam nadzieje,że nic sie nikomu nie stanie. :roll: Myslę, że tak samo trzebaby uważać na dzieci gdyby płyta ceramiczna była na blacie przy oknie.

Chciałabym jeszcze aby ktos (może ja) zrobił ten projekt w 3D w jakims programie do projektowania kuchni. Bedzie lepiej widać :wink: :D Zobaczymy pomyslimy.

Xena bardzo dziekuję za sugestie , weźmiemy to pod uwagę.

Serdecznie pozdrawiam :wink: :D

KasiaR

P.S. A Ty na jakim etapie budowy jesteś??

A czemu zdecydowałeś się na Wolf'a? I od jakiej mocy on kondensuje?

A co słychać w tym temacie? :oops:

Próbowałem siadać na sedesie w wersji dla inwalidów. Dla mnie za wysoko... Ale ja mam 170cm...

KZE, Damianowi chodziło o to,aby dopasowac do siebie wysokość sedesu (chodzi o podwieszane sedesy). Standard to podobno 40cm i jak dla osoby (jak nasza koleżanka prawie 1,80cm wzrostu) to było naprawde za nisko. Stanęło na 48 cm. Trzeba sprawdzić, my siadalismy na paczkach z płytkami :lol: :lol: , ustawialismy różne wysokości 40cm :-? , 45cm :( , a potem 48cm :) . I ta ostatnia wysokośc była dla nas idealna. Ale oczywiscie to wszystko zalezy od wzrost :wink: :D u domowników.

Pozdrawiam serdecznie

KasiaR

Blaty/szafki stojace będą wyższe niż standardowe = około 93cm, a płyta ceramiczna nie bedzie przy samym rancie blatu. Wiec mam nadzieje,że nic sie nikomu nie stanie. :roll:

no ja jestem przeczulona chyba;)

P.S. A Ty na jakim etapie budowy jesteś??

o to dobre pytanie.

na minus pierwszym, czyli zbieraj kasę mała;)

Czytając Wasze opisy zaczynam się obawiac swojej wykończeniówki. Będe musiał "zapłodnić" Żoncię tematem wykończeniówki, bo do tego momentu na pewno już będę tak wykończony... Tak więc współczuje tych kafelków, sedesów i wanien oraz gratuluje sukcesów na polu elektryki! 8) DamianR a może małe szkolonko mi zrobisz jak podłaczyć 3 kable do 2 otworów?

DamianR kontakt wzorowy. Możnaby podłączyc respirator bez żadnych obaw;)

Xena dzieki 8) sam wybierałem i sam własnorecznie podłanczałem :lol: :lol: :lol:

tam serce nie ma prawa stanąć - u nas na budowie to ono gwałtownie przyśpiesza raz to z radości a raz z rozpaczy...

musze wam opisać co ostatnio przyśpieszyło bicie naszych serc ale to wieczorem...