damianr 29.12.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 A.. Skoro tylko częściowo bedzie mur to spoko. Bo tak wkoło to chyba nie byłoby OK.. KZe bo u nasz dzicz przeokrutna i trza sie grodzić dla bezpieczeństwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.12.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 A.. Skoro tylko częściowo bedzie mur to spoko. Bo tak wkoło to chyba nie byłoby OK.. KZe bo u nasz dzicz przeokrutna i trza sie grodzić dla bezpieczeństwa... No skoro u Was zbóje grasują to trzeba się jakoś bronić... Ale DamianR to raczej słusznego wzrostu, więc chyba ze zbójami poradzi sobie (jakby przyszło co do czego)..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 29.12.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 A.. Skoro tylko częściowo bedzie mur to spoko. Bo tak wkoło to chyba nie byłoby OK.. KZe bo u nasz dzicz przeokrutna i trza sie grodzić dla bezpieczeństwa... No skoro u Was zbóje grasują to trzeba się jakoś bronić... Ale DamianR to raczej słusznego wzrostu, więc chyba ze zbójami poradzi sobie (jakby przyszło co do czego)..? no i przed wścipskimi sąsiadami też trzeba się osłonic... a co se na własnej prywatnej posesji nie moge ... a że słusznego wzrostu jak zauważyłeś to i mur słuszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.01.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Oj Wy to macie przejścia... 3 na 7 okien jest nieszczelnych... Instalatora to chyba musisz ubić za taką fuszerkę... A może jeszcze robiła to autoryzowana firma? I jakiej firmy masz okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 05.01.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Oj Wy to macie przejścia... 3 na 7 okien jest nieszczelnych... Instalatora to chyba musisz ubić za taką fuszerkę... A może jeszcze robiła to autoryzowana firma? I jakiej firmy masz okna? KZE Te dachowe okna wstawiał mój baumajster - ten pamiętny, pierwszy - niestyty już nieżyje i to nie za moją sprawą ale mamy wiele takich pamiątek po nim -no i co trzeba je usunąć i już - nie Mam nadziej że będzie dobrze - nowy rok zaczynamy mimo wszystko optymistycznie - ze wszystkim sobie poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 06.01.2006 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Hej Kasia+Damian! Pewnie że się uda! Jak czytam Wasz dziennik to sam czuję tę Waszą Pozytywną Energię. Niezbędna przy budowie jak powietrze. trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.01.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 No to rzeczywiście z tym prądem to macie jazdy... My tez mamy prąd budowlany i nawet skrzynki pradowe na działce, ale... W tych docelowych skrzynkach nie ma pradu.. Tak więc mam nadal prąd budowlany dostepny w słupie (a słup odległy od działki o jakieś 70m). A osoba, która załatwia prad dla naszej całej łaczki tez mówi, że za tydzień, dwa.... Widać w Stoen'ie tak już jest. A czemu zdecydowałeś się na Wolf'a? I od jakiej mocy on kondensuje? Ja staram się w zimę żone "przeganiać" po sklepach z wykończeniówka, by zdecydowała się na coś.. Ale widze, ze chyba też tak łatwo nie będzie, bo u mojej zony jest duża potrzeba kupowania niedrogo (tzn. oszczędzania) w związku z tym ciagle słysze, ze ładne, ale za drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 09.01.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Willie - dzięki KZE - kupowanie niedrogo - skąd ja to znam , a najeździć sie trzeba a i tak kupi to co niekoniecznie jest niedrogie... tak już mamy a z prądem .... nie zapeszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.01.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 A czemu zdecydowałeś się na Wolf'a? I od jakiej mocy on kondensuje? A co słychać w tym temacie? Próbowałem siadać na sedesie w wersji dla inwalidów. Dla mnie za wysoko... Ale ja mam 170cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.01.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 czesc Kasia i DamianMma jedno pytanie techniczne. Podoba mi się płyta kuchenna na wysunietym blacie, ale nie boicie się trochę, że można niechcący straćić wrzątek z płyty? (nie mówie o Was, ale o dzieckach).Poza tym bardzo lubie zabudowane kuchnie, wszystko jest tam pochowane i swiety spokoj;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 10.01.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 czesc Kasia i Damian Mma jedno pytanie techniczne. Podoba mi się płyta kuchenna na wysunietym blacie, ale nie boicie się trochę, że można niechcący straćić wrzątek z płyty? (nie mówie o Was, ale o dzieckach). Poza tym bardzo lubie zabudowane kuchnie, wszystko jest tam pochowane i swiety spokoj;)pozdrawiam Witam, Blaty/szafki stojace będą wyższe niż standardowe = około 93cm, a płyta ceramiczna nie bedzie przy samym rancie blatu. Wiec mam nadzieje,że nic sie nikomu nie stanie. Myslę, że tak samo trzebaby uważać na dzieci gdyby płyta ceramiczna była na blacie przy oknie. Chciałabym jeszcze aby ktos (może ja) zrobił ten projekt w 3D w jakims programie do projektowania kuchni. Bedzie lepiej widać Zobaczymy pomyslimy. Xena bardzo dziekuję za sugestie , weźmiemy to pod uwagę. Serdecznie pozdrawiam KasiaR P.S. A Ty na jakim etapie budowy jesteś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 10.01.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 A czemu zdecydowałeś się na Wolf'a? I od jakiej mocy on kondensuje? A co słychać w tym temacie? Próbowałem siadać na sedesie w wersji dla inwalidów. Dla mnie za wysoko... Ale ja mam 170cm... KZE, Damianowi chodziło o to,aby dopasowac do siebie wysokość sedesu (chodzi o podwieszane sedesy). Standard to podobno 40cm i jak dla osoby (jak nasza koleżanka prawie 1,80cm wzrostu) to było naprawde za nisko. Stanęło na 48 cm. Trzeba sprawdzić, my siadalismy na paczkach z płytkami , ustawialismy różne wysokości 40cm , 45cm , a potem 48cm . I ta ostatnia wysokośc była dla nas idealna. Ale oczywiscie to wszystko zalezy od wzrost u domowników. Pozdrawiam serdecznie KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.01.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Blaty/szafki stojace będą wyższe niż standardowe = około 93cm, a płyta ceramiczna nie bedzie przy samym rancie blatu. Wiec mam nadzieje,że nic sie nikomu nie stanie. no ja jestem przeczulona chyba;) P.S. A Ty na jakim etapie budowy jesteś?? o to dobre pytanie. na minus pierwszym, czyli zbieraj kasę mała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 10.01.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Xena - to się sprężaj bo masz sporo konkurencji u nas w kraju - zbieradztwo u nas bardzo popularne Ale widzę że już poważne zaawansowanie działań miało miejsce więc już nie możesz się wycofać - taki domek musi stanąć DO DZIEŁA !!! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.01.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Szczere i ogromne gratulacje z powodu otrzymania prądu. Stoen nierychliwy, ale sprawiedliwy... Widze, że epopeja walki o światło (nie mylić z walką o ogień) zakończyła się happy endem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 12.01.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Z tą sprawiedliwością to bym nieprzesadzał jeszcze mnie nerwa trzyma ale ogóleni to już się bardzo cieszymy że cywilizacja i naszą działeczkę objeła i nie trzeba będzie nafty i lusterek urzywać... teraz tylko żeby mrozy zelżały i dalej do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.01.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 DamianR kontakt wzorowy. Możnaby podłączyc respirator bez żadnych obaw;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.01.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Czytając Wasze opisy zaczynam się obawiac swojej wykończeniówki. Będe musiał "zapłodnić" Żoncię tematem wykończeniówki, bo do tego momentu na pewno już będę tak wykończony... Tak więc współczuje tych kafelków, sedesów i wanien oraz gratuluje sukcesów na polu elektryki! DamianR a może małe szkolonko mi zrobisz jak podłaczyć 3 kable do 2 otworów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 17.01.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 damian r- ja tez mam wolfa- kondensat tgk 24kw plus zasobnik200l- lezy sobie i czeka, wyglada fajnie, tylko te wymiary - lezy sobie na podlodze na 160 cm- k.... MUSIALem kotlownie przerabiac- zamurowywac drzwi i wykuwac jes od wc. jakiego masz wolfa i co jak tam sie sprawuje? kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.01.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 DamianR kontakt wzorowy. Możnaby podłączyc respirator bez żadnych obaw;) Xena dzieki sam wybierałem i sam własnorecznie podłanczałem tam serce nie ma prawa stanąć - u nas na budowie to ono gwałtownie przyśpiesza raz to z radości a raz z rozpaczy... musze wam opisać co ostatnio przyśpieszyło bicie naszych serc ale to wieczorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts