Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kasi+Damiana (R)

Willie

Recommended Posts

Czytając Wasze opisy zaczynam się obawiac swojej wykończeniówki. Będe musiał "zapłodnić" Żoncię tematem wykończeniówki, bo do tego momentu na pewno już będę tak wykończony... Tak więc współczuje tych kafelków, sedesów i wanien oraz gratuluje sukcesów na polu elektryki! 8) DamianR a może małe szkolonko mi zrobisz jak podłaczyć 3 kable do 2 otworów?

Kze no przecież mówiłeś że juz z żoncia nad tym wykończeniem pracujecie i zima jest pod znakiem podróży, zwiedzania i wyborów... - nie będzie źle :lol:

szkolenie nie ma sprawy :lol: - brakujacą dziurke ignorujemy, podobnie robimy z dodatkowym kablem, należy tylko zwrócić uwage żeby zignorować kabel obojętny (to ten co nie świeci pod fajnym śrubokrentem)

no i po szkoleniu 8)

powodzenia :lol:

• Odpowiedzi 338
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

damian r- ja tez mam wolfa- kondensat tgk 24kw plus zasobnik200l- lezy sobie i czeka, wyglada fajnie, tylko te wymiary - lezy sobie na podlodze na 160 cm- k....

MUSIALem kotlownie przerabiac- zamurowywac drzwi i wykuwac jes od wc. jakiego masz wolfa i co jak tam sie sprawuje? kkk

no ale my dopiero chcemy mieć... 8) znaczy narazie go wybraliśmy i jeszcze niezamówilismy pewnie gdzieś w marcu ... - mam nadzieje że bedzie sprawowoał sie dobrze- wybrałem go na podstawie parametrów i referencji człowieka który go sprzedaje - umiał sie że wszystkiego obronić i potrafi wytłumaczyc głupoty które wciskaja niektórzy handlowcy... - tak naprawde to kupuje faceta a nie piec bo potrafi mnie orzekonac do swojej opini i nauczył mnie jak samemu subiektywaie dokonac oceny - inni handlowcy po tym moim szkoleniu nie potrafili zajac stanowiska albo przyzanwali mi racje :lol:

Super wersja kozy!!! Bardzo mi się podoba zrobienie z beczki kozy... 8)

Będe musiał potrenować w praktyce rozpoznawanie, który kabel jest masą... :roll:

U mnie na łaczce też już jest prąd. Rafal9 już zaświecił historyczną pierwszą żarówkę w domu... 8)

Posiadanie posiadanie prądu jest bardzo fajne.. :wink:

Oczywiście że to jest

GRUBA KOZA na tle TRZEWIKA BUDOWLANEGO :p

bardzo słuszne zdjęcie na te mrozy! :wink:

pozdrawiam

Willie gratuluje :lol: Trzewik trafiony na 10!!! , koza - to lekka przesada nazwac tę beczkę kozą - czyżby u Ciebie stosowano podobne rozwiązanie 8)

masz u mnie grzańca :p 8)

pozdrawiam

u mnie zwykłe Chude Kózki były :wink: . Jak były. Teraz to nawet ich nie ma :cry:

dzięki za grzańca!

jak się w końcu umówimy na Forumową Niedzielę to nie Omieszkam 8)

pozdrawiam

Powiem Wam teraz Panowie (i Panie które to czytają), jak już chałupa stoi i już mamy cywilizację na działce że prąd to podstawa :lol: - nigdy więcej działki bez prądu :oops: (przynajmniej narazie)

Kze z kabelkami sobie poradzisz :p masz w sumie tylko :roll: 3 możliwości :wink: ( bo kolejnosć nie ma znaczenia) - za którymś razem zaiskrzy :lol: 8) - i to będzie ten właściwy :lol: :lol: - te pozostałem kombinacje sa niegroźne :lol:[/i]

Bardzo ładny domek , naprwadę mi się podoba .

Z tego co przeczytałem robiliście projekt indywidualny . Czy możecie , jesli to nie tajemnica , pokazać jakie macie romieszcznie pokoi na projekcie ? A i jąką maci powierznię uzytkowa ?

pozdrawiam

Jacek

Dzięki

Jacek - nie ze złej woli ale nie mamy rzutów w formie elektronicznej :oops: - ale może się postaram i w przyszłym tygodniu cos zamieścimy to dam znać 8)

a z powierzchnią to tak płynnie :roll: - wolimy niewiedzieć 8)

orientacyjnie z ostatniego pomiaru - 148 parter + 38 garaż + poddasze (po podłodze 145) - troche zadużo :oops: i dlatego nieliczymy żeby się niedenerwować 8) 8)

• 2 weeks później...

Widzę, że okap wybrany... Tynki rozumiem, że już zrobione (albo kończa się) to pewnie niedługo glazurnik wejdszie... 8)

A drogi ten Twój glazurnik? Ponoc dobrzy glazurnicy są drodzy i przede wszystkim mają pozajmowane terminy...

tynki dopiero się robią - jeszcze potrfa troszkę, potem hydraulik i wylewki a dopiero potem glazurnik 8)

okap to nie jedyna rzecz którą już żocia zamówiła - piekarnik i mikrofala też już czekają a na dniach zamawiamy płytę i logówkę może zmywarkę 8) :oops: - teraz widze że ma to sens bo niebawem będziemy zamawiać meble kuchenne a na to też trzeba poczekać pare tygodni ... - mnie tracimy czasu :lol:

tynki dopiero się robią - jeszcze potrfa troszkę, potem hydraulik i wylewki a dopiero potem glazurnik 8)

okap to nie jedyna rzecz którą już żocia zamówiła - piekarnik i mikrofala też już czekają a na dniach zamawiamy płytę i logówkę może zmywarkę 8) :oops: - teraz widze że ma to sens bo niebawem będziemy zamawiać meble kuchenne a na to też trzeba poczekać pare tygodni ... - mnie tracimy czasu :lol:

Aktualizacja - tynki juz się zrobiły, pozostała tylko kosmetyka :lol: :D ale sie cieszymy!!!

Teraz czekamy na hydraulika :roll: ale to juz mężuœ organizuje, a dokładniej teœć :wink: :wink:

:lol: :lol:

Super tynki wyglądają!! 8)

Tylko DamianR, czemu podszywasz sie pod Żoncie? :o

Niechcšcy podszył się :D , siedziałam w necie i nie wylogowałam sie no i mšż sie dorwał do komputera i zaczał coœ pisać , ale sie niezalogował na siebie. No i się podszył :wink:

:lol: :lol: :lol:

Nie można zostawiac niezablokowanego komputera.... :lol: Tak to jest jak człowiek zapomni wylogować sie... :wink:

Super tynki wyglądają!! 8)

Tylko DamianR, czemu podszywasz sie pod Żoncie? :o

Niechcšcy podszył się :D , siedziałam w necie i nie wylogowałam sie no i mšż sie dorwał do komputera i zaczał coœ pisać , ale sie niezalogował na siebie. No i się podszył :wink:

:lol: :lol: :lol:

Nie można zostawiac niezablokowanego komputera.... :lol: Tak to jest jak człowiek zapomni wylogować sie... :wink:

KZE i tak wszystko w rodzinie zostało :lol: :lol: :lol:

• 3 weeks później...