kze 14.03.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ładnie, łądnie.. Już hydraulika prawie że gotowa.. No, no.. Super! Gratuluję! Skoro ekipa jest dobra i niedroga to pozazdrościć. A ceny? Kazdy fachman ma cenę umowna i do negocjacji. Trzeba tylko znac ceny i mozna rozpoczynac negocjacje... Namiary na kuchnie oczywiście poprosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 16.03.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Ładnie, łądnie.. Już hydraulika prawie że gotowa.. No, no.. Super! Gratuluję! Skoro ekipa jest dobra i niedroga to pozazdrościć. A ceny? Kazdy fachman ma cenę umowna i do negocjacji. Trzeba tylko znac ceny i mozna rozpoczynac negocjacje... Namiary na kuchnie oczywiście poprosze. KZE z tymi cenami i negocjacjami z fachowcami to tak nie do końca - bo akurat dobry fachowcy nie są skorzy do negocjacji i cenią swoją pracę - nie mówię tutaj o fachowcach którzy krzyczą stawkę i czekają co powie klient . Dobry fachura ma roboty od groma i jak mówi cenę to trudno z nim dyskutować bo on zna swoją wartość - pytanie czy akurat nas na niego stać????? dlatego znalezienie fachury w dobrej cenie jest naprawdę ciężko - ma to zupełnie inny wymiar jak przy zakupach materiałów - ale próby trzeba podejmować i rzeczywiście na całości może to być inaczej niż za punkt no i poza ceną trzeba wiedzieć co w nią wchodzi i jakie rozwiązania stosuje konkretny fachowiec bo są różne preferencje i różne opinie o technikach (jeśli ktoś czegoś nie robił i ma to robić pierwszy raz u ciebie to zastanów się - na przykładzie hydrauliki jest kilka takich momentów gdzie jedni robią to tak a inni zupełnie inaczej .. a ty jeszcze musisz sam dowiedzieć się co dla ciebie będzie korzystniejsze ), liczenie punktów też różnie się odbywa np u nas było od 30 do 42 punktów - z mojej strony zawsze mówiłem o tym samym ale panowie różnie liczą np rozdzielacze... . Jest koniunktura na tego typu pracę i popyt przewyższa podaż więc jesteśmy w trudniejszej sytuacji. Namiar prześle ci Kasia bo to ona kontaktuje się z Andrzejem od Kuchni - przestrzegam że pełną opinię na ten temat możemy wygłosić dopiero po montażu - narazie facet jest godny uwagi do rozpatrzenia ale jeszcze tej kuchni nie wykonał i nie zamontował - pogadamy jak skończy, za jakieś 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.03.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Fajnie, że już macie wylewki! Troszkę Wam zazdroszę... Teraz zaczynacie fazę estetyczną budowy domu (zwaną wykończeniówką). A skąd macie drewno na podłogi? Deska barlinecka, czy klasyczny parkiet? Na co się decydujecie? A w salonie deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 23.03.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Fajnie, że już macie wylewki! Troszkę Wam zazdroszę... Teraz zaczynacie fazę estetyczną budowy domu (zwaną wykończeniówką). A skąd macie drewno na podłogi? Deska barlinecka, czy klasyczny parkiet? Na co się decydujecie? A w salonie deski? W 2 sypialniach i w częci salonu, beda PANELE DREWNIANE z firmy BALIC WOOD S.A http://www.balticfloor.com.pl/ Jest to to samo ce deska Barlinecka, podobno lepsza jakoć. http://www.balticfloor.com.pl/imgs/nalicencji.jpg sypialnia KLON http://www.drefamet.pl/balticfloor/maple07-sml.jpg sypialnia ORZECH http://www.drefamet.pl/balticfloor/walnut01-sml.jpg salon WENGE http://www.drefamet.pl/balticfloor/wenge01-sml.jpg pozdrawiam, KasiaR [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.04.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 A ja myslałem, że nic nie piszecie w dzienniku, bo .. zabrakło Wam netu... Skoro podłogi schną to gratuluje. Bo skoro schna to na pewno sa dobrze położne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 05.04.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 A ja myslałem, że nic nie piszecie w dzienniku, bo .. zabrakło Wam netu... Skoro podłogi schną to gratuluje. Bo skoro schna to na pewno sa dobrze położne.. no, wylewki wygladaja super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.04.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kasiuniu piekna podłoga, szczegolnie ta wenge.Ale bedzie ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.04.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kasiuniu piekna podłoga, szczegolnie ta wenge.Ale bedzie ładnie! Dzięki, mam nadzieje,że to ładnie wszytko wyjdzie. Tez mi sie bardzo spodobała podłoga wenge. Zresztą meble do kuchni i salonie tez będą w tym kolorze. Serdecznie pozdrawiam i dziękuję KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.04.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kasiu jak sie pieknie u Was robi! Oj, bedzie co ogladac, bedzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.04.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kasiu jak sie pieknie u Was robi! Oj, bedzie co ogladac, bedzie! Dziekujemy Zeljka. Oj , ale ile jeszcze pracy pozostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.04.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ale teraz to bedzie praca ktora bedzie od razu widac i bedzie wiecej radosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.04.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ale teraz to bedzie praca ktora bedzie od razu widac i bedzie wiecej radosci. no , ja to już się cieszę jak małe dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.04.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Czekamy na zdjecia elewacji i tej podłogi wenge.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 26.04.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Czekamy na zdjecia elewacji i tej podłogi wenge.... Nie wiem kiedy kończš elewacje. Może w piatek po długim majowym weekendzie. A podłoga wenge to chyba pod koniec maja. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.04.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A inne podłogi? Poproszę więcej zdjęc glazury, terakoty i drewna... Z chęcią poogladam i powiem szczerze: może cos mnie to zainspiruje w przyszłosci do mojego domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 26.04.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A inne podłogi? Poproszę więcej zdjęc glazury, terakoty i drewna... Z chęcią poogladam i powiem szczerze: może cos mnie to zainspiruje w przyszłosci do mojego domku... Jak tylko bedzie juz gres w hallu i salonie (częciowo) i bedzie zrobiona mała łazienka to dodam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.05.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Kasiu jak fajnie, ze juz macie tyle zrobione. Ciesze sie i czekam na zdjecia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.05.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Widzę, że tempo wzrosło.. Grunt, że ekipa OK Nastepny raz jak będzie zjazd naszej grupy to Wasz dom będzie już jako wzorcowy i każdy będzie się na nim wzorował... Czemu tak mało wpisów w dzienniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.05.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 A konto to chyba każdemu inwestorowi chudniw w takim tempie (podczas budowania), że lepiej za bardzo nie obserwować jego stanu, bo.. nawet etopiryna nie pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 17.05.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Widzę, że tempo wzrosło.. Grunt, że ekipa OK Nastepny raz jak będzie zjazd naszej grupy to Wasz dom będzie już jako wzorcowy i każdy będzie się na nim wzorował... Czemu tak mało wpisów w dzienniku? KZE, Mało wpisów bo brak czasu Bez przesady z tym wzorcowym domem , To pierwszy dom, więc (podobno) pierwszy dom nigdy nie jest WZOREM DO NALADOWANIA - dopiero trzeci dom jest idealny Pierszy dla wroga drugi dla przyjaciela trzeci - idealny -dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts