Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kasi+Damiana (R)

Willie

Recommended Posts

no kochaniutka....wyraźnie przegięłaś z tymi wnętrzami, aż mi spadła klawiatura i zgubiłam spację!

zeznawaj konkretnie - materialy na sciany w duzym pokoju. po kolei;)

Dziekujemy :oops: Juz sie tłumaczę,Nie wiem czy tylko dobrze zrozumiałam pytanie :oops: No to tak:

1. Biała œciana - akrylowa farba Nobiles

2. Czerwona œcian: akrylowa farba Dulux

3. Kwiatki czarno-białe - tapeta firmy Rasch - kolekcja Ricamo 2006.

Pozdrawiam,

KasiaR :wink: :lol:

• Odpowiedzi 338
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Śliczna kuchnia. Super, że u Was tak szybko prace biegną. Lada dzień wprowadzicie się.

Bardzo ciekawie ściany pomalowane ( te paseczki), ładnie zgrane z podłogą. Właśnie, co to za podłoga ( wiadomo, że w każdym świetle inaczej wygląda, cóż to za kolor owej podłogi, bo bardzo ciepła i miła dla oka)?

trzymam kciuki za wykończeniówkę Waszą.

Dziekujęmy :lol: . My juz jesteœmy po przeprowadzce :lol: :wink:

Podłoga w tym pokoju w paseczki do panele drewniane firmy BalticWood (Balticfloor) kolor Orzech, lakier półmat.

strona : http://www.balticfloor.pl/

Pozdrawiam serdecznie,

KasiaR :wink:

Pięknie urządziliście salon. Meble dobrane do kolorów ścian i ta podłoga.

Co do okien - czy Ty Kasiu po prostu przypadkiem nie myłaś ich gdy świeciło na nie słońce?

Dziekujemy, :oops: :oops: :lol: dokłšdnie tak zdjęcia były robione w trakcie mycia (domywania i szorowania ) okien :oops: :wink: Stšd te smugi i zamazania :oops:

Witaj Kasiu i Damianie :)

Gratuluję zamieszkania we własnym gniazdku i życzę samych przyjemnych chwil w nim :):):)

Bardzo się cieszę, ze tak sprawnie Wam to wszystko poszło:)

A mebelki, ściany i reszta są niesamowite, cieszą oko:)

Kolorowo macie na maxa :) i bardzo radośnie

Brytyjczyk też cudny, sami o takim myśleliśmy :)

Jak zrobione są te wzorki na ścianach, te motywy kwiatowe?? Z szablonów??

Pozdrawiam Was serdecznie

Iza

Witaj Kasiu i Damianie :)

Gratuluję zamieszkania we własnym gniazdku i życzę samych przyjemnych chwil w nim :):):)

Bardzo się cieszę, ze tak sprawnie Wam to wszystko poszło:)

A mebelki, ściany i reszta są niesamowite, cieszą oko:)

Kolorowo macie na maxa :) i bardzo radośnie

Brytyjczyk też cudny, sami o takim myśleliśmy :)

Jak zrobione są te wzorki na ścianach, te motywy kwiatowe?? Z szablonów??

Pozdrawiam Was serdecznie

Iza

Dziekujemy bardzo.

A te wzorki w salonie i sypialni to tapeta. W łazience wzorek malowałam sama odręcznie :wink: :lol:

Pozdrawiam serdecznie,

KasiaR :wink:

Witam,

z ogromnym zainteresowaniem przeczytałam wasz dziennik budowy. Wasze doświadczenia są bardzo pouczające.

Gratuluję pięknego domku! ...i te cudne wnętrza...

My swoją budowę planujemy rozpocząć przyszłą wiosną i w tematach budowlanych jeszcze raczkujemy więc tym chętniej wczytuję się w doświadczonych forumowiczów.

Mam nadzieję, że nadal będziecie dzielili się wnioskami, które bywa że przychodzą jeszcze z czasem.

tak się zastanawiam czemu wcześniej do was nie trafiłam? :oops:

teraz wyskoczę jak filip z konopii; czy te zdjęcia ślubne to naprawdę wasze? uroczo wyglądacie, no i szkoda, że takie malutkie.

a domek świetny, wnętrza śliczne. bardzo ładnie i ciekawie.

nic więcej nie będę pisać tylko wracam na początkek waszego dziennika.

Witam!!!

Bez zbednych wstępów:

Cudny salon! Piękny, gratuluję pomysłowości i dobrego gustu.

Jakiś czas temu wpadł mi w ręce katalog tapet (wcześniej nawet o tapetach nie myslałam: za bardzo kojarza mi sie z moim pokojem w domu rodziinym i takim papierowym cholerstwem odrywającym sie od ścian :-? ), no i ... zachwyciłam sie nowoczesnymi wzorami. Niektóre sa rewelacyjne(szczególnie do pokojów dziecinnych - po prostu obłęd).

Wybrać coś z tego, to dopiero wyzwanie :D

Jestem ciekawa jak to będzie sprawdzać sie w praktyce (sa zmywalne?)

Macie może linka do strony z tymi tapetami???

Bardzo mi się tez podoba rozwiazanie na ścianach w sypialni (choć osobiście nie lubię fioletu 8) ). Nic tylko podziwiać...i kopiować :wink:

Macie też super łazienkę (ze szczególnym zwróceniem uwagi na umywalkę :) )

Generalnie - udowadniacie, ze ciemne kolory nie musza sprawiac, ze wnętrza są smutne, ponure i przytłaczające.

Jeszcze raz - brawa!

Witam,

z ogromnym zainteresowaniem przeczytałam wasz dziennik budowy. Wasze doświadczenia są bardzo pouczające.

Gratuluję pięknego domku! ...i te cudne wnętrza...

My swoją budowę planujemy rozpocząć przyszłą wiosną i w tematach budowlanych jeszcze raczkujemy więc tym chętniej wczytuję się w doświadczonych forumowiczów.

Mam nadzieję, że nadal będziecie dzielili się wnioskami, które bywa że przychodzą jeszcze z czasem.

Dziekujemy :wink:

tak się zastanawiam czemu wcześniej do was nie trafiłam? :oops:

teraz wyskoczę jak filip z konopii; czy te zdjęcia ślubne to naprawdę wasze? uroczo wyglądacie, no i szkoda, że takie malutkie.

a domek świetny, wnętrza śliczne. bardzo ładnie i ciekawie.

nic więcej nie będę pisać tylko wracam na początkek waszego dziennika.

Witam, Tak te zdjęcia œlubne sš naprawde nasze, mamy ich ponad 200 sztuk :oops: (różnychnp. na plazy, na zamku, na starym mieœcie, na koniu itp :wink: ) Sesja zdjęciowa zajęła cały dzien - ale całe szczęœcie była 3 dni po œlubie. :lol:

Dziekujemy za miłe słowa.

Pozdrawiam,

KasiaR :wink: :lol:

P.S. Spacjalnie dla Ciebie kilka zdjęć z pleneru

http://bi.gazeta.pl/im/5/2262/z2262915G.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/4/2263/z2263084G.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/8/2262/z2262908G.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/8/2263/z2263108G.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/9/2263/z2263109G.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/6/2263/z2263106G.jpg

:wink: :lol: :wink:

Witam!!!

Bez zbednych wstępów:

Cudny salon! Piękny, gratuluję pomysłowości i dobrego gustu.

Jakiś czas temu wpadł mi w ręce katalog tapet (wcześniej nawet o tapetach nie myslałam: za bardzo kojarza mi sie z moim pokojem w domu rodziinym i takim papierowym cholerstwem odrywającym sie od ścian :-? ), no i ... zachwyciłam sie nowoczesnymi wzorami. Niektóre sa rewelacyjne(szczególnie do pokojów dziecinnych - po prostu obłęd).

Wybrać coś z tego, to dopiero wyzwanie :D

Jestem ciekawa jak to będzie sprawdzać sie w praktyce (sa zmywalne?)

Macie może linka do strony z tymi tapetami???

Bardzo mi się tez podoba rozwiazanie na ścianach w sypialni (choć osobiście nie lubię fioletu 8) ). Nic tylko podziwiać...i kopiować :wink:

Macie też super łazienkę (ze szczególnym zwróceniem uwagi na umywalkę :) )

Generalnie - udowadniacie, ze ciemne kolory nie musza sprawiac, ze wnętrza są smutne, ponure i przytłaczające.

Jeszcze raz - brawa!

Witam , dziekujemy, ciesze sie ,że sie podoba.

Tapety sš firmy RASCH - kolekcja Ricamo 2006. A tu link do strony

http://www.rasch.de

Pozdrawiam,

KasiaR

:wink:

Kasia, Damian!!

Chwilę byłem zajety, a tu proszę! Już przeprowadzka... Alez ten czas szybko leci.. :roll: :roll:

Gratulacje, gratulacje, gratulacje!!! 8)

Ten czerwony komplet z dużego pokoju jest super! na prawdę fajnie wygląda.

A bałagan, toryby itp? Przy przeprowadzce to standard! Ale pamietajcie, że z kazdym dniem bedzie lepiej.. :wink:

Kasia, Damian!!

Chwilę byłem zajety, a tu proszę! Już przeprowadzka... Alez ten czas szybko leci.. :roll: :roll:

Gratulacje, gratulacje, gratulacje!!! 8)

Ten czerwony komplet z dużego pokoju jest super! na prawdę fajnie wygląda.

A bałagan, toryby itp? Przy przeprowadzce to standard! Ale pamietajcie, że z kazdym dniem bedzie lepiej.. :wink:

Dzięki KZE- no już mieszkamy 2 tygodnie :wink: :lol: :lol:

pozdrawiam,

KasiaR :D

To jakie wrażenia z tych pierwszych 2 tygodni?

Oprócz ustalania miejsca dla wszystkiego i zycia na pudłach... Lepiej na pudłach niż w bloku? A udała się parapetówa?

Pierwsze 3-4 dni - straszne :o . Ale teraz juz o.k :lol: . Prawie rozpakowani bo własnie nam zrobili garderobę.

Masz ochote siedzieć w domu to siedzisz , chcesz powylegiwac sie na słoneczku to juz rozkładasz kocyk lub lezaczek :lol:

Parapetówki jeszcze nie było -brak czasu :evil: . Jak już zrobimy to co jest najważniejsze to pewnie pomyslimy :wink:

Ostanie 4 lata to my mieszkalismy w takim małym bloku-tylko 9 mieszkań. Nowy 3 pietrowy bloczek na Woli - więc było o.k.

Mieszkanie w domu - jak we wszystkim sš PLUSY i MINUSY.

Dla mnie najwiekszym minusem jest burza dla mieszkajšcych w domu :o :o Jeszcze na takim bezludziu jak u nas :wink: A reszta to juz prawie same plusy :wink: :lol: .

U nas zamiast sasiadów to dziki zwierzyniec sie kręci: A to lis, a to sarna , ptactwo, bobry w kanele itp- jak na wsi :lol: :lol: .

Ale cieszymy sie baaardzo,że mamy dom. :D

Pozdrawiam,

KasiaR :D