Rubia 29.06.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Ocnad78, welcome to the forum. It is nice that even non polish speaking people are here. I am so glad you love Poema. Good luck in searching project of this lovely house in english version and hope some day you`ll be able to build it, too. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocnad78 29.06.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Thank you Rubia! I found a site, also from Poland, named domfort.pl. They told me that they don't have Poema project in english. Anyway, I found a lot of pictures and drawings with this house, thanks to people like you, who love this project. At the end, if I can't buy this project, I'll go to an architect and I'll tell him that I want my house to look like Poema. Best regards! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 30.06.2009 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Good idea ocnad78. In fact my husband and I purchased the project right from domfort.pl We fell in love with Poema2 at the first sight and did not think at that point this dream would come true, so everything is ahead of you. Good luck in fulfilling your dreams. Maybe we`ll have Poema even built far away from Poland . By the way, I`ve been to Romania long time ago and loved being there. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 06.07.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Ooooo, nikt nic nie pisze chyba wszyscy zawziecie buduja swoje Poemki ......ja za miesiac w koncu ujrze swoja w realu....juz przebieram nozkami, bo nie moge sie doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocnad78 13.07.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 No more pictures with Poema? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_352 14.07.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witajcie Wszyscy POEMIACY. Ja także dołączyłem do grona budujących Poemę-2. Czekamy w tej chwili na pozwolenie ale domek nam się podoba bardzo. Pozdrawiam wszystkich !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 15.07.2009 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Grzegorzu, witaj i Ty tu w naszym skromnym gronie. Z tego co piszesz to jestes jeszcze zupelnie na poczatku tego wszystkiego, ale nic sie nie martw, kazdy z nas przez to przeszedl. Niebawem i na Twojej posesji bedzie stal ten wspanialy domek, czego z calego serducha Ci zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 15.07.2009 02:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Ocnad 78, there will be more pictures of Poema, at least my Poema , but you have to wait `till late August, because then I`ll see my Poema in real for the very first time while visiting Poland during vacation and will take million of pictures lol .....so far unfortunately,I have not seen it ....only on pictues taken by somebody else and I have only few of them. As soon as I have them, I will put them here, in our gallery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocnad78 15.07.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Great news Rubia! I'm glad to hear this and I'll be very happy to see the new pictures with yor house ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 16.07.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Cześć wszystkim!!! Nie odzywałam się długo, nie było co pisać bo nic się na naszej budowie nie dzieje. Jeżdżę tylko czasem i patrze jak sobie stoi. Dziś dostałam info że we wtorek przychodzi w końcu nasza ekipa i dalej będzie lepić poddasze i dach. Niebawem jakieś zdjęcia się pojawią. No Rubia już nie mogę się doczekać tak jak Ty kiedy pokażesz te swoje cudo na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 19.07.2009 03:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Hehe..czy cudo to sie jeszcze okaze Mam nadzieje, ze wogole bedzie co pokazac, ze zdjecia, ktore dotychczas widzialam nie przedstawialy np. domu sasiada , bo to juz by byl cyrk....jak w komedio-dramacie. Zartuje tak sobie.....za duzo kasy to kosztowalo, by polegac na niezaufanej wystarczajaco osobie ......no i tez nie moge sie doczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_352 22.07.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Kochani "Poemiacy".Czy możecie mi powiedzieć ile orientacyjnie kosztował Was stan surowy zamknięty takiego domku jak mam zamiar wybudować (Poema2)??? Wiem, że zależy to od wielu czynników. Może chociaż informacja - ile wydaliście na materiały stanu surowego zamkniętego??? Pytam - bo mam firmę chętną do wybudowania tylko nie wiem czy nie chcą mnie naciągnąć.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 23.07.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ja w tym roku stawiam stan surowy otwarty Poemki 2 tylko że ja mam wielką piwnicę i aktualnie jestem na etapie budowania pięterka i dachu. Zmieniłam też strop z terrivy na zwykły żelbetowy co zresztą widać na zdjęciach, to też miało wpływ na cenę no i beton kręciliśmy ręcznie nie zamawialiśmy gotowego bo to też o wiele drożej wychodzi. Ale to każdego indywidualna sprawa. Przybliżony koszt już wiem ale podam popołudniu jak pójdę do domu bo teraz jestem w pracy. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 24.07.2009 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Ja dopiero moge podac w drugiej polowie sierpnia, bo my tylko wysylamy kase, a dom buduje nam tesc. Koszty te wszystkie jakos tak sie ponakladaly na siebie, bo i dzialka byla kupowana, cos tam zostalo pieniedzy z tych co byly wyslane, wiec byly wykorzystane na budowe, ale wiadomo,ze ich bylo za malo, wiec znowu trzeba bylo doslac, ale juz mniej i w koncu sie w tym wszystkim pogubilam....takze sorry, ale na dzien dzisiejszy podac nie moge konkretnej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 24.07.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Otóż u mnie stan surowy otwarty z piwnicą wyniesie około 120 tyś. złotych. Dodam że buduje nam firma. Jak potrzebne jakieś szczegóły to chętnie napisze. Proszę pytać, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_352 24.07.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witaj"Japoneczko".Dziękuję serdecznie za wstępną odpowiedź. Jednak chciałbym wiedzieć czy to jest cena tylko robocizny - czy może łącznie z materiałem ???Jeśli możesz to podaj oddzielnie wartość materiału i robocizny.Pytam dlatego bo firma wyceniła mi postawienie (Poema2) stanu surowego zamkniętego (robocizna+materiały) za 290 tys. Nie wiem czy to dużo czy mało. A może normalnie ???Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 24.07.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Grzegorzu zajrzyj na prywatne wiadomości tam udzieliłam Ci odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 24.07.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 No i ruszył etap trzeci. Panowie w czwartek ruszyli z kopyta i na dzień dzisiejszy przygotowują już szalunki na zalanie wieńca. A potem już dach. Zapraszam do oglądania zdjęć http://picasaweb.google.pl/japonka7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_352 24.07.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Japonko bardzo dziękuję Ci za wyczerpującą informację. Muszę zastanowić się nad ofertą tej firmy i chyba jednak trzeba poszukać innej w rozsądnych cenach firmy. Muszę powiedzieć, że było mi to trochę na rękę, ponieważ nie musiałem martwic się o nic. Firma załatwiała wszystko ale niestety za cenę zbyt wygórowaną. Acha, buduję się na Dolnym Śląsku - na granicy Polsko-Niemiecko-Czeskiej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 25.07.2009 03:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Swietnie japoneczko, doslownie moment i Poemeczka stoi jak sie patrzy...a na dodatek jak patrze na te zdjecia to sie czuje jak bym sie cofnela troche w czasie i swoj domeczek widziala. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts