Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt POEMA 2 pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 759
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Thank you Rubia!

I found a site, also from Poland, named domfort.pl. They told me that they don't have Poema project in english. Anyway, I found a lot of pictures and drawings with this house, thanks to people like you, who love this project. At the end, if I can't buy this project, I'll go to an architect and I'll tell him that I want my house to look like Poema.

Best regards!

Good idea ocnad78. In fact my husband and I purchased the project right from domfort.pl We fell in love with Poema2 at the first sight :p and did not think at that point this dream would come true, so everything is ahead of you. Good luck in fulfilling your dreams. Maybe we`ll have Poema even built far away from Poland :p . By the way, I`ve been to Romania long time ago and loved being there.

Ocnad 78, there will be more pictures of Poema, at least my Poema :D , but you have to wait `till late August, because then I`ll see my Poema in real for the very first time while visiting Poland during vacation and will take million of pictures lol .....so far unfortunately,I have not seen it ....only on pictues taken by somebody else and I have only few of them. As soon as I have them, I will put them here, in our gallery. :p

Cześć wszystkim!!! Nie odzywałam się długo, nie było co pisać bo nic się na naszej budowie nie dzieje. Jeżdżę tylko czasem i patrze jak sobie stoi. Dziś dostałam info że we wtorek przychodzi w końcu nasza ekipa i dalej będzie lepić poddasze i dach. Niebawem jakieś zdjęcia się pojawią. No Rubia już nie mogę się doczekać tak jak Ty kiedy pokażesz te swoje cudo na forum. :) :) :)

Hehe..czy cudo to sie jeszcze okaze :-? Mam nadzieje, ze wogole bedzie co pokazac, ze zdjecia, ktore dotychczas widzialam nie przedstawialy np. domu sasiada :o , bo to juz by byl cyrk....jak w komedio-dramacie. Zartuje tak sobie.....za duzo kasy to kosztowalo, by polegac na niezaufanej wystarczajaco osobie :lol: ......no i tez nie moge sie doczekac.

Kochani "Poemiacy".

Czy możecie mi powiedzieć ile orientacyjnie kosztował Was stan surowy zamknięty takiego domku jak mam zamiar wybudować (Poema2)??? Wiem, że zależy to od wielu czynników. Może chociaż informacja - ile wydaliście na materiały stanu surowego zamkniętego??? Pytam - bo mam firmę chętną do wybudowania tylko nie wiem czy nie chcą mnie naciągnąć.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Ja w tym roku stawiam stan surowy otwarty Poemki 2 tylko że ja mam wielką piwnicę i aktualnie jestem na etapie budowania pięterka i dachu. Zmieniłam też strop z terrivy na zwykły żelbetowy co zresztą widać na zdjęciach, to też miało wpływ na cenę no i beton kręciliśmy ręcznie nie zamawialiśmy gotowego bo to też o wiele drożej wychodzi. Ale to każdego indywidualna sprawa. Przybliżony koszt już wiem ale podam popołudniu jak pójdę do domu bo teraz jestem w pracy. :D.

Ja dopiero moge podac w drugiej polowie sierpnia, bo my tylko wysylamy kase, a dom buduje nam tesc. Koszty te wszystkie jakos tak sie ponakladaly na siebie, bo i dzialka byla kupowana, cos tam zostalo pieniedzy z tych co byly wyslane, wiec byly wykorzystane na budowe, ale wiadomo,ze ich bylo za malo, wiec znowu trzeba bylo doslac, ale juz mniej i w koncu sie w tym wszystkim pogubilam....takze sorry, ale na dzien dzisiejszy podac nie moge konkretnej kwoty.

Witaj"Japoneczko".

Dziękuję serdecznie za wstępną odpowiedź. Jednak chciałbym wiedzieć czy to jest cena tylko robocizny - czy może łącznie z materiałem ???

Jeśli możesz to podaj oddzielnie wartość materiału i robocizny.

Pytam dlatego bo firma wyceniła mi postawienie (Poema2) stanu surowego zamkniętego (robocizna+materiały) za 290 tys.

Nie wiem czy to dużo czy mało. A może normalnie ???

Pozdrawiam,

Japonko bardzo dziękuję Ci za wyczerpującą informację. Muszę zastanowić się nad ofertą tej firmy i chyba jednak trzeba poszukać innej w rozsądnych cenach firmy.

Muszę powiedzieć, że było mi to trochę na rękę, ponieważ nie musiałem martwic się o nic. Firma załatwiała wszystko ale niestety za cenę zbyt wygórowaną.

Acha, buduję się na Dolnym Śląsku - na granicy Polsko-Niemiecko-Czeskiej :))