japonka 23.09.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Trzeba niestety zapłacić parę groszy za transfer wtedy nie będą blokować zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jegosia 23.09.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Piter_71 bardzo dziękuję, napisałam do Ciebie na podany adres. Chciałabym powiedzieć, że bardzo fajnie czyta się to forum:) Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła się zaliczyć do budujących Poemę 2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 23.09.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Miło nam to słyszeć!!! Jestem pewna Jegosiu, że zakochasz się w tym domku od pierwszego ujrzenia tak jak ja. Ja zakochałam się w samym projekcie bo mi nie było dane zobaczyć domu na żywo. Musiałam zdać się na swoją wyobraźnie. Ale opłacało się. Ja jestem zachwycona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 23.09.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witajcie ponownie!Jutro mam otrzymać wycenę robót dotyczących wykonania stanu zero.Podpowiedzcie mi proszę jakich kwot powinienem się spodziewać?Najlepiej z podziałem na robociznę i materiał.Będę wdzięczny za informacje.PozdrawiamRobert-LBCSERWIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 24.09.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ja mam piwnicę więc nie pomogę. Poza tym u mnie ja zapłaciłam jedną kwotę za cały stan surowy domu pod papę. Nie miałam rozbielonej kwoty na poszczególne etapy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jegosia 28.09.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam wszystkich. W niedzielę oglądaliśmy z mężem poemę Pitera Dom jest wspaniały, podoba nam się jeszcze bardziej niż na projekcie:) Piter_71 jeszcze raz dziękuję za pokazanie swojego dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 28.09.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A nie mówiłam, że będziesz zachwycona. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piter_Z1 28.09.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Jegosiu, cała przyjemność po mojej stronie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 06.10.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A oto domek w nowej szacie i oczywiście znów czekamy na majstrów, żeby wzięli się za stawianie ścianek na poddaszu http://picasaweb.google.pl/lh/photo/NCe5lV46Mo_Mm-2NHyR9Hg?feat=directlink http://picasaweb.google.pl/lh/photo/sFk0BObF7FccRvG2Rrbe3Q?feat=directlink http://picasaweb.google.pl/lh/photo/GxJtgPUH1yVALBy6zAQbsw?feat=directlink http://picasaweb.google.pl/lh/photo/EOERPbqn4NtpH_WrhTn15A?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piter_Z1 08.10.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Gratuluję Japonko postępu prac . Czekamy na kolejne zdjęcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewola 09.10.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 No, No Japonko idziesz jak burza!!! Pięknie to wszystko wygląda az miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 09.10.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Hej, panowie dzięki temu że od środy pada deszcz stawiają ściany na górze. Muszę przyznać, że nie spodziewałam się takich dużych pomieszczeń. Zawsze marzyłam o wielkiej łazience i teraz moje marzenie nabrało rzeczywistych kształtów. Popołudniu wstawię zdjęcia chociaż one nie odzwierciedlają prawdziwej wielkości pokoi. Takie mam rozmieszczenie pokoi na górze. http://images49.fotosik.pl/211/617e67a7e19fa83cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jegosia 15.10.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam wszystkich ponownie. Mam pytanie odnośnie kosztów zbudowania poemy 2. Ile mniej więcej kosztuje dom do zamieszkania? Pytam, bo chyba zdecydowaliśmy o szybszym rozpoczęciu działań i musimy wiedzieć na co się porywamy Chcemy sprzedać mieszkanie i ruszyć z budową. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 20.10.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jegosiu choć ja jestem jeszcze daleko od zamieszkania w Poemie to myślę ze za taką przyjemność trzeba będzie dać pewnie około 400 tyś. na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jegosia 20.10.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dzięki Japonko. Właśnie 400 tys. sobie założyliśmy jako limit (tyle powinniśmy na czysto mieć z mieszkania). Ale zastanawiam się czy jest to realna kwota. Moja koleżanka buduje dom za Grodziskiem Maz., do stanu gotowego jeszcze daleko a już wydała ponad 450 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 20.10.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 No wiesz wszystko zależy od miejsca gdzie się buduje, wielkości domu, materiałów zużytych do budowy i tego co Twoja koleżanka kupuje do środka. Ja już na etapie stanu surowego widzę, że mój domek powstał za mniejsze pieniądze niż Pitera czy Poemki a ja mam jeszcze dodatkowo wielką piwnicę. Także myślę że da się zmieścić w 400 tyś. jak nie stać na więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aklybok 20.10.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 U nas już stoi w stanie surowym... super domek... Zmiany jakie dokonaliśmy to: 1 podniesienie o 1 pustak ścianki kolankowej, aby pokoje na poddaszu były ładniejsze (polecam), 2 likwidacja pustki i zrobienie w tym miejscu (po zmniejszeniu łazienki) pralni (polecam to w szczególności tym, którzy nie chcą mieć dużą łazienkę) 3 likwidacja okrągłego okienka 4 budowa murowanych schodów (w projekcie są drewniane) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jegosia 21.10.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jasne, zdaję sobie sprawę z tych wszystkich zależności. Nie chodzi mi o jakieś straszne fanaberie, ale też nie chciałabym robić wszystkiego "po taniości" - rozumiesz... Stąd moje obawy. Zwłaszcza, że jak słyszę i tak koszt ostateczny jest zawsze wyższy od planowanego. Tylko o ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 21.10.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ha ha, no właśnie nikt tego nie wie dopóki się nie wprowadzisz. Pozostaje mieć nadzieję, że 400 tys. wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Styniu 25.10.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 My już od miesiąca mieszkamy w Poemie, po roku budowy całość wykończona i prezentuje się pięknie, jest też bardzo wygodna Zmiany niemal identyczne jak przedmówca, czyli: - podniesiona ścianka kolankowa, dzieki czemu jest więcej miejsca do wykorzystania na poddaszu, a bryła domu nabrała smukłości, jest ładniejsza niż na prezentacjach w projekcie - likwidacja pustki, w jej miejscu wejście do pralni wykrojonej kosztem łazienki (ktora i tak jest spora) - w łazience na dole zrobiliśmy wnękę na większą kabinę prysznicową, kosztem pokoju gościnnego - powiększona kotłownia kosztem szafy wnękowej w korytarzu (mamy eko-groszek i kocioł z podajnikiem trzeba było tam upchać) - zlikwidowane okrągłe okienko, a dodane duże okno na ślepej ścianie salonu - gorąco polecam, bez niego salon w dzień byłby ciemny! - dodatkowa garderoba w sypialni na górze, zrobiona z podzielenia ścianką działową schowka w korytarzu U nas już stoi w stanie surowym... super domek... Zmiany jakie dokonaliśmy to: 1 podniesienie o 1 pustak ścianki kolankowej, aby pokoje na poddaszu były ładniejsze (polecam), 2 likwidacja pustki i zrobienie w tym miejscu (po zmniejszeniu łazienki) pralni (polecam to w szczególności tym, którzy nie chcą mieć dużą łazienkę) 3 likwidacja okrągłego okienka 4 budowa murowanych schodów (w projekcie są drewniane) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts