Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt POEMA 2 pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 759
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, panowie dzięki temu że od środy pada deszcz stawiają ściany na górze. Muszę przyznać, że nie spodziewałam się takich dużych pomieszczeń. Zawsze marzyłam o wielkiej łazience i teraz moje marzenie nabrało rzeczywistych kształtów. Popołudniu wstawię zdjęcia chociaż one nie odzwierciedlają prawdziwej wielkości pokoi. Takie mam rozmieszczenie pokoi na górze.

http://images49.fotosik.pl/211/617e67a7e19fa83cm.jpg

Witam wszystkich ponownie. Mam pytanie odnośnie kosztów zbudowania poemy 2. Ile mniej więcej kosztuje dom do zamieszkania? Pytam, bo chyba zdecydowaliśmy o szybszym rozpoczęciu działań i musimy wiedzieć na co się porywamy :) Chcemy sprzedać mieszkanie i ruszyć z budową. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

No wiesz wszystko zależy od miejsca gdzie się buduje, wielkości domu, materiałów zużytych do budowy i tego co Twoja koleżanka kupuje do środka. Ja już na etapie stanu surowego widzę, że mój domek powstał za mniejsze pieniądze niż Pitera czy Poemki a ja mam jeszcze dodatkowo wielką piwnicę. Także myślę że da się zmieścić w 400 tyś. jak nie stać na więcej. Pozdrawiam :)

U nas już stoi w stanie surowym... super domek... Zmiany jakie dokonaliśmy to:

1 podniesienie o 1 pustak ścianki kolankowej, aby pokoje na poddaszu były ładniejsze (polecam),

2 likwidacja pustki i zrobienie w tym miejscu (po zmniejszeniu łazienki) pralni (polecam to w szczególności tym, którzy nie chcą mieć dużą łazienkę)

3 likwidacja okrągłego okienka

4 budowa murowanych schodów (w projekcie są drewniane)

Pozdrawiam. :D

My już od miesiąca mieszkamy w Poemie, po roku budowy całość wykończona i prezentuje się pięknie, jest też bardzo wygodna :)

Zmiany niemal identyczne jak przedmówca, czyli:

- podniesiona ścianka kolankowa, dzieki czemu jest więcej miejsca do wykorzystania na poddaszu, a bryła domu nabrała smukłości, jest ładniejsza niż na prezentacjach w projekcie

- likwidacja pustki, w jej miejscu wejście do pralni wykrojonej kosztem łazienki (ktora i tak jest spora)

- w łazience na dole zrobiliśmy wnękę na większą kabinę prysznicową, kosztem pokoju gościnnego

- powiększona kotłownia kosztem szafy wnękowej w korytarzu (mamy eko-groszek i kocioł z podajnikiem trzeba było tam upchać)

- zlikwidowane okrągłe okienko, a dodane duże okno na ślepej ścianie salonu - gorąco polecam, bez niego salon w dzień byłby ciemny!

- dodatkowa garderoba w sypialni na górze, zrobiona z podzielenia ścianką działową schowka w korytarzu

U nas już stoi w stanie surowym... super domek... Zmiany jakie dokonaliśmy to:

1 podniesienie o 1 pustak ścianki kolankowej, aby pokoje na poddaszu były ładniejsze (polecam),

2 likwidacja pustki i zrobienie w tym miejscu (po zmniejszeniu łazienki) pralni (polecam to w szczególności tym, którzy nie chcą mieć dużą łazienkę)

3 likwidacja okrągłego okienka

4 budowa murowanych schodów (w projekcie są drewniane)

Pozdrawiam. :D