Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt POEMA 2 pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 759
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pozwiedzalam sobie Twoj domek aldi ;) Gratuluje postepow.

No coz...widze, ze moja ostatnia prosba pozostala bez echa...trudno, ...szkoda...no chyba, ze ktos sie namysli i wrzuci foty, ale mam znowu inna prosbe. Napiszcie mi prosze ile metrow kwadratowych ma sam salon, bez jadalni, bo chcemy zakupic panele drewniane na podloge do salonu (w jadalni maja byc plytki) no i tak pytam, zeby nie kupic ani za malo, ani za duzo. Tak pi razy drzwi, to mysle, ze jest to jakies 28-30 m2, ale czy mam racje ??? :/

Rubia ja także buduje na odleglosc i bardzo dobrze Cię rozumiem:-( Ponawiam Twoją prośbe o nowe fotki z wnętrza domku-moze ktos sie zlituje...:-) Pozdrawiam WSzystkich Poemowiczów.

PS. Czy ktos z Was zdecydowal sie na rekuperator z gruntowym wymiennikiem ciepla?Jaki jest koszt takiej instalacji? My czekamy na wycene i chcielibysmy orientacyjnie wiedziec...

• 4 months później...

Witaj Marto!

Nie jestes sama,ja tez czekam na jakieś nowe wiadomosci i fotki do Poemowiczów:-)

Zyczę powodzenia w trakcie budowy,a moja rada jest taka:przemyśl wszystko 10razy zanim podejmiesz decyzję, bo my niestety popełniliśmy kilka błędów i teraz troche żałujemy. Nasz obecny stan:surowy,częściowo zamknięty(bez drzwi wejsciowych i bramy garażowej). w przypadku pytan jestem do dyspozycji. Pozdrowka

Antresola u nas zostaje-uwazam,ze jest to fajny akcent tego domku i fajnie wygląda aczkolwiek wiąże sie z uciekaniem powietrza cieplego do góry(ale i tak przecież ogrzewamy caly domek). Namówilam męża i tego teraz baaardzo załuje do obniżenia salonu o dwa schodki-to byl błąd, bo zabiera nam to optycznie i nie tylko sporo miejsca,niestety wstawilismy juz okna i nie ma szans na cofnięcie decyzji.

Kolejną sprawą jest kotłownia z przodu-doszlismy do wniosku,ze bedziemy miec kocioł na paliwo stałe,więc wożenie węgla czy drewna mowe być troche kłopotliwe,a kotłownia nieduża...

Jezeli decydujecie sie na kominek w salonie to mysle,ze warto wbudowac komin w sciane między salonem,a garażem-zawsze to troche wiecej miejca zostaje w salonie.

A propos okna akwariowego w salonie-pocaątkowo zrezygnowalismy z niego ale chyba teraz wytniemy go na nowo,fajnie moze doswietlic salon.Poadrawiam serdecznie!!

Witajcie POEMNIACY :-)

Długo mnie tu nie było, ale to przez budowę naszego kochanego domu. Praktycznie cały zeszły rok od wiosny działaliśmy z doprowadzeniem budowy do takiego stanu, żeby można się było wprowadzić.

Udało się i od 17.09.2011 mieszkamy w naszej kochanej POEMCE!

Dokonaliśmy parę zmian.

Zrezygnowaliśmy z antresoli. W tym miejscu zrobiliśmy pralnię/suszarnię z wejściem od łazienki.

W łazience udało się wygospodarować trochę miejsca na saunę.

Zrobiliśmy betonowe schody, które obłożyliśmy drewnem.

Zrezygnowaliśmy z okrągłego okna w salonie.

Podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden pustak. Polecam to rozwiązanie! :-)

Zmieniliśmy okład ścian w pomieszczeniach gospodarczych na piętrze, dzięki czemu powstały dwie duże garderoby obok pokoju nad garażem i nad salonem.

Postaram się wrzucić kilka zdjęć, ale nie wiem, czy to mi się uda?

Pozdrawiam wszystkich miłośników POEMY!

LBCSERWIS-Robert

kilka wybranych zdjęć:

https://picasaweb.google.com/106429346122409790736/PoemaWybraneZdjeciaZBudowy?authkey=Gv1sRgCIbuoJ3zs8iYXA#

Edytowane przez lbcserwis

cześć ponownie!

dziękuję za miłe słowo :-)

jeśli chodzi o drzwi, to zrobiliśmy mały miks...

Skrzydła drzwiowe i futryny są z POL-SKONE, a pilastry i korony Retro na futryny są z PORTY :-)

Udało się to dopasować i nawet, nawet to wygląda, nie?

:-)

Pozdrawiam

Edytowane przez lbcserwis

Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tarasu i schodów z przodu domu. Firma która nam buduje dom powiedziała ze te tarasy robi się dopiero po roku jak się budynek ułoży. A Wy na jakim etapie robiliście tarasy?? Z góry dziękuję odpowiedź.

Pozdrawiam

Nam nikt tak nie mówił, ale w sumie to tak zrobiliśmy :-)

2009.11 - stan zero

2010.04-2010.11 stan surowy zamknięty

2011.06 wylewanie tarasów

2011.09 zamieszkanie :-)

Pozdrawiam

Robert

Oooooo jaka "odwilz" tu nastapila :) Super. Tyle razy tu wczesniej zagladalam, ale nic sie nie dzialo to i mnie jakis czas tu nie bylo, az tu nagle....szok!!! W milym tego slowa znaczeniu oczywiscie. Ja za bardzo nie mam jak sie pochwalic, bo nadal jestem posiadaczka domu na odleglosc, ale juz w tym roku na lato prawdopodobnie zostanie przez nas nasza Poemka zasiedlona :) Narazie ciagle tylko prosimy o jakies wymiary, zeby nam podano i robimy zakupy.

Strasznie fajny styl Ibcerwis, ja tez w podobnym bede urzadzala domek, tylko troche bardziej "kolorowo" i na szafki w kuchni raczej zdecyduje sie na drzewo. Ale to zobacze jak wyjdzie w "praniu".

Jesli to nie klopot to moze moglbys wrzucic pare fotek z korytarza wejsciowego do domu, bo zamierzam kupic cos a nie bardzo kojarze jak to wyglada, jak tez zdjecia sypialni.

Aaaaaa i odnosnie zegara.....mam zakupiony taki sam, zeby sobie sie tam dyndal :)

Pozdrawiam wszystkich poemomaniakow :)

Witaj Rubia!

Wracaj, wracaj, zasiedlaj i urządzaj Poemkę, bo to jest super domek :-)!

Dzięki za miłe słowa.

Co do korytarza, to na razie nic tam nie mamy, oprócz trawertynu na ziemi i jednej ścianie.

Budżet się skończył hehe :-)

Sypialnia czeka na meble, a meble czekają na kasę, która rozpłynęła się nie wiadomo jak i gdzie?

Kuchnię polecam w drewnie.

Nasza jest z drewna (fronty oczywiście) łącznie z dębowym blatem, który jest najfajniejszym jej elementem i naszym oczkiem w głowie :-)

Są minusy drewna (tak mówią), ale one do nas nie trafiają :-)

Gustujemy raczej w naturalnych materiałach i pomimo ich często wyższej ceny, decydujemy się na nie.

Polecam, bo warto :-)

Wrzuciłem parę fotek z piętra, gdzie pojawiło się trochę koloru na ścianach.

Zdjęcia są tu:

https://picasaweb.google.com/106429346122409790736/PoemaWybraneZdjeciaZBudowy?authkey=Gv1sRgCIbuoJ3zs8iYXA

miłego oglądania :-)

Pozdrawiam.

Slicznie dziekuje za reakcje w trybie natychmiastowym :) Straaaasznie fajnie tam macie. Troszeczke naswietlilo mi to obraz wygladu sypialni. Mam juz troche zakupionych rzeczy, ale ciezko bylo zlozyc te "puzle" w calosc...teraz bedzie znacznie latwiej....najwyzej jeszcze tylko czasami pozwole sobie o cos poprosic tutaj :p

Super fantastyczna sprawa miec Was tutaj, np. teraz juz wiem, ze sciagne pomysl od Ciebie Ibcserwis jesli chodzi o kabine prysznicowa w malej lazience na dole, bo uwazam, ze to dobry pomysl, aby zrobic ja na szerokosc calej lazienki, bo przedtem bylam nastawiona na ta mala kajutke i ciagle mi cos w niej nie pasilo, tylko nie wiedzialam co ....teraz juz wiem, ze to chodzilo o rozmiar :) choc do duzych osob nie naleze...raczej ze wzgledow wygody. Ze juz nie wspomne o lazience gornej...jak zobaczylismy z mezem zdjecie to rownoczesnie stwierdzilismy, ze jest extra :) ... a wiec pewno tez cos w tym stylu...zreszta juz wiklinowe kosze na bielizne itd zakupione wiec nic innego jak plytki dajace "kamienny" klimat mi sie tam nie widza.

Jeszcze tylko zapytam tak odnosnie zegarow, bo sa przecudne.....czy tego typu rzeczy mozna zakupic w Polsce, czy raczej sa to rzeczy sprowadzane? Jesli tak to moze jakas nazwa sklepu? Pytam z ciekawosci, bo raczej wiecej niz jestem pewna, ze wszystkiego nie zakupie, bo nie umiem przewidziec co w ktorym miejscu bedzie stalo i wiele rzeczy okaze sie dopiero podczas pomieszkiwania, ze sa potrzebne i nie wiem czy potem bede w stanie w takim stylu dokupic, a jestem zakochana w tego typu rzeczach. Dziekuje z gory za wszelka pomoc.