Aldi1 23.08.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/45fa1c3d8624e5ed.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c80af3dfe496c49.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c80af3dfe496c49.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3c8433e4b3fb8e7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/077d7d36ce8e484 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1552486d96ee4467.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f48221b07249b2e http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8508a93cbb3a2674.html Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Aldi1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 29.08.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Pozwiedzalam sobie Twoj domek aldi Gratuluje postepow. No coz...widze, ze moja ostatnia prosba pozostala bez echa...trudno, ...szkoda...no chyba, ze ktos sie namysli i wrzuci foty, ale mam znowu inna prosbe. Napiszcie mi prosze ile metrow kwadratowych ma sam salon, bez jadalni, bo chcemy zakupic panele drewniane na podloge do salonu (w jadalni maja byc plytki) no i tak pytam, zeby nie kupic ani za malo, ani za duzo. Tak pi razy drzwi, to mysle, ze jest to jakies 28-30 m2, ale czy mam racje ??? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_352 30.08.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Nasz salon ma wymiary 5,1 x 5 m = 25,5 m2Jeśłi masz kominek to też musisz go uwzględnić.Odebrałaś wiadomość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 31.08.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Rubia ja także buduje na odleglosc i bardzo dobrze Cię rozumiem:-( Ponawiam Twoją prośbe o nowe fotki z wnętrza domku-moze ktos sie zlituje... Pozdrawiam WSzystkich Poemowiczów. PS. Czy ktos z Was zdecydowal sie na rekuperator z gruntowym wymiennikiem ciepla?Jaki jest koszt takiej instalacji? My czekamy na wycene i chcielibysmy orientacyjnie wiedziec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_352 01.09.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Niestety, rekuperatora u siebie nie mamy, więc nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 12.01.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam wszystkich po długiej przerwie.Nic sie nie dzieje na forum.Jak tam u Was idą prace związane z budową??Chyba wszyscy juz skończyli:-)Mnie się w końcu udało znaleźć firmę, ale niestety mieli dużo pracy i zrobili nam tylko fundament.Reszta juz na wiosne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 19.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Witaj Marto!Nie jestes sama,ja tez czekam na jakieś nowe wiadomosci i fotki do Poemowiczów:-)Zyczę powodzenia w trakcie budowy,a moja rada jest taka:przemyśl wszystko 10razy zanim podejmiesz decyzję, bo my niestety popełniliśmy kilka błędów i teraz troche żałujemy. Nasz obecny stan:surowy,częściowo zamknięty(bez drzwi wejsciowych i bramy garażowej). w przypadku pytan jestem do dyspozycji. Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 21.01.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Cieszę się że nie jestem sama:-) ponieważ jest jeszcze ktoś kto może coś podpowiedzieć czy doradzić.A jest coś konkretnego przed czym mógłbyś nas ustrzec? Zostawiłeś antresole?? My się jeszcze zastanawiamy zostawić czy zabudować.Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 22.01.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Antresola u nas zostaje-uwazam,ze jest to fajny akcent tego domku i fajnie wygląda aczkolwiek wiąże sie z uciekaniem powietrza cieplego do góry(ale i tak przecież ogrzewamy caly domek). Namówilam męża i tego teraz baaardzo załuje do obniżenia salonu o dwa schodki-to byl błąd, bo zabiera nam to optycznie i nie tylko sporo miejsca,niestety wstawilismy juz okna i nie ma szans na cofnięcie decyzji.Kolejną sprawą jest kotłownia z przodu-doszlismy do wniosku,ze bedziemy miec kocioł na paliwo stałe,więc wożenie węgla czy drewna mowe być troche kłopotliwe,a kotłownia nieduża...Jezeli decydujecie sie na kominek w salonie to mysle,ze warto wbudowac komin w sciane między salonem,a garażem-zawsze to troche wiecej miejca zostaje w salonie.A propos okna akwariowego w salonie-pocaątkowo zrezygnowalismy z niego ale chyba teraz wytniemy go na nowo,fajnie moze doswietlic salon.Poadrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 23.01.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Witajcie POEMNIACY Długo mnie tu nie było, ale to przez budowę naszego kochanego domu. Praktycznie cały zeszły rok od wiosny działaliśmy z doprowadzeniem budowy do takiego stanu, żeby można się było wprowadzić. Udało się i od 17.09.2011 mieszkamy w naszej kochanej POEMCE! Dokonaliśmy parę zmian. Zrezygnowaliśmy z antresoli. W tym miejscu zrobiliśmy pralnię/suszarnię z wejściem od łazienki. W łazience udało się wygospodarować trochę miejsca na saunę. Zrobiliśmy betonowe schody, które obłożyliśmy drewnem. Zrezygnowaliśmy z okrągłego okna w salonie. Podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden pustak. Polecam to rozwiązanie! Zmieniliśmy okład ścian w pomieszczeniach gospodarczych na piętrze, dzięki czemu powstały dwie duże garderoby obok pokoju nad garażem i nad salonem. Postaram się wrzucić kilka zdjęć, ale nie wiem, czy to mi się uda? Pozdrawiam wszystkich miłośników POEMY! LBCSERWIS-Robert kilka wybranych zdjęć: https://picasaweb.google.com/106429346122409790736/PoemaWybraneZdjeciaZBudowy?authkey=Gv1sRgCIbuoJ3zs8iYXA# Edytowane 24 Stycznia 2012 przez lbcserwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Lbcserwis,przepiękny dom - gratuluję!!!!!Cudne połączenie bieli, szarości i brązu! Czy możesz napisać, jakie macie drzwi wewnętrzne? Wspaniałe te górne zwieńczenia drzwi - czy to moduł Retro z Porty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 23.01.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) cześć ponownie! dziękuję za miłe słowo jeśli chodzi o drzwi, to zrobiliśmy mały miks... Skrzydła drzwiowe i futryny są z POL-SKONE, a pilastry i korony Retro na futryny są z PORTY Udało się to dopasować i nawet, nawet to wygląda, nie? Pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2012 przez lbcserwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.01.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Wygląda bosko!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 24.01.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ibcserwis czy wbudowałeś kominek do środka czy zostawiłeś tak jak jest w projekcie?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 24.01.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ibcserwis czy wbudowałeś kominek do środka czy zostawiłeś tak jak jest w projekcie?? Pozdrawiam Kominek zrobiłem tak jak w projekcie POZDR LBCSERWIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 25.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tarasu i schodów z przodu domu. Firma która nam buduje dom powiedziała ze te tarasy robi się dopiero po roku jak się budynek ułoży. A Wy na jakim etapie robiliście tarasy?? Z góry dziękuję odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 25.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tarasu i schodów z przodu domu. Firma która nam buduje dom powiedziała ze te tarasy robi się dopiero po roku jak się budynek ułoży. A Wy na jakim etapie robiliście tarasy?? Z góry dziękuję odpowiedź. Pozdrawiam Nam nikt tak nie mówił, ale w sumie to tak zrobiliśmy 2009.11 - stan zero 2010.04-2010.11 stan surowy zamknięty 2011.06 wylewanie tarasów 2011.09 zamieszkanie Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 27.01.2012 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Oooooo jaka "odwilz" tu nastapila Super. Tyle razy tu wczesniej zagladalam, ale nic sie nie dzialo to i mnie jakis czas tu nie bylo, az tu nagle....szok!!! W milym tego slowa znaczeniu oczywiscie. Ja za bardzo nie mam jak sie pochwalic, bo nadal jestem posiadaczka domu na odleglosc, ale juz w tym roku na lato prawdopodobnie zostanie przez nas nasza Poemka zasiedlona Narazie ciagle tylko prosimy o jakies wymiary, zeby nam podano i robimy zakupy. Strasznie fajny styl Ibcerwis, ja tez w podobnym bede urzadzala domek, tylko troche bardziej "kolorowo" i na szafki w kuchni raczej zdecyduje sie na drzewo. Ale to zobacze jak wyjdzie w "praniu". Jesli to nie klopot to moze moglbys wrzucic pare fotek z korytarza wejsciowego do domu, bo zamierzam kupic cos a nie bardzo kojarze jak to wyglada, jak tez zdjecia sypialni. Aaaaaa i odnosnie zegara.....mam zakupiony taki sam, zeby sobie sie tam dyndal Pozdrawiam wszystkich poemomaniakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 27.01.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witaj Rubia! Wracaj, wracaj, zasiedlaj i urządzaj Poemkę, bo to jest super domek ! Dzięki za miłe słowa. Co do korytarza, to na razie nic tam nie mamy, oprócz trawertynu na ziemi i jednej ścianie. Budżet się skończył hehe Sypialnia czeka na meble, a meble czekają na kasę, która rozpłynęła się nie wiadomo jak i gdzie? Kuchnię polecam w drewnie. Nasza jest z drewna (fronty oczywiście) łącznie z dębowym blatem, który jest najfajniejszym jej elementem i naszym oczkiem w głowie Są minusy drewna (tak mówią), ale one do nas nie trafiają Gustujemy raczej w naturalnych materiałach i pomimo ich często wyższej ceny, decydujemy się na nie. Polecam, bo warto Wrzuciłem parę fotek z piętra, gdzie pojawiło się trochę koloru na ścianach. Zdjęcia są tu: https://picasaweb.google.com/106429346122409790736/PoemaWybraneZdjeciaZBudowy?authkey=Gv1sRgCIbuoJ3zs8iYXA miłego oglądania Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 28.01.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Slicznie dziekuje za reakcje w trybie natychmiastowym Straaaasznie fajnie tam macie. Troszeczke naswietlilo mi to obraz wygladu sypialni. Mam juz troche zakupionych rzeczy, ale ciezko bylo zlozyc te "puzle" w calosc...teraz bedzie znacznie latwiej....najwyzej jeszcze tylko czasami pozwole sobie o cos poprosic tutaj Super fantastyczna sprawa miec Was tutaj, np. teraz juz wiem, ze sciagne pomysl od Ciebie Ibcserwis jesli chodzi o kabine prysznicowa w malej lazience na dole, bo uwazam, ze to dobry pomysl, aby zrobic ja na szerokosc calej lazienki, bo przedtem bylam nastawiona na ta mala kajutke i ciagle mi cos w niej nie pasilo, tylko nie wiedzialam co ....teraz juz wiem, ze to chodzilo o rozmiar choc do duzych osob nie naleze...raczej ze wzgledow wygody. Ze juz nie wspomne o lazience gornej...jak zobaczylismy z mezem zdjecie to rownoczesnie stwierdzilismy, ze jest extra ... a wiec pewno tez cos w tym stylu...zreszta juz wiklinowe kosze na bielizne itd zakupione wiec nic innego jak plytki dajace "kamienny" klimat mi sie tam nie widza. Jeszcze tylko zapytam tak odnosnie zegarow, bo sa przecudne.....czy tego typu rzeczy mozna zakupic w Polsce, czy raczej sa to rzeczy sprowadzane? Jesli tak to moze jakas nazwa sklepu? Pytam z ciekawosci, bo raczej wiecej niz jestem pewna, ze wszystkiego nie zakupie, bo nie umiem przewidziec co w ktorym miejscu bedzie stalo i wiele rzeczy okaze sie dopiero podczas pomieszkiwania, ze sa potrzebne i nie wiem czy potem bede w stanie w takim stylu dokupic, a jestem zakochana w tego typu rzeczach. Dziekuje z gory za wszelka pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts