Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt POEMA 2 pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

Jesli chodzi o kuchnie, to raczej tez jestem nastawiona na drewniane fronty, ale takie faktycznie w kolorze drzewa...jakos tak daja wedlug mnie uczucie ciepla, choc biale tez sa swietne, oddaja ten charakterystyczny klimat o ktorym caly czas wspominam :) Blat wlasnie ze wzgledow praktycznych bede robila z granitu, ale tez dlatego, ze mi sie podoba..........i tak i tak wiele rzeczy dopiero okaze sie po jakims czasie czy zrobilo sie slusznie, dopiero jak sie mieszka wychodzi czy dobrze sie cos zrobilo czy zle.

Aaaaa jeszcze tak zapytam odnosnie salonu. Niestety na zdjeciach wyglada na dosc maly :( Troche mnie to martwi. Czy to zdjecia tak "przeklamuja" czy faktycznie jest nieduzy? Hmmm tak sie zastanawiam, czy nie za duza rogowe zakupilam :/

• Odpowiedzi 759
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aldi, z tymi bledami podczas budowy to juz tak jest niestety, ze niekiedy cos wydaje sie jest 10 razy przemyslane, a po jakims czasie i tak sie okazuje, ze jest nie tak jak by sie chcialo do konca. Ja tez pomimo, ze jeszcze nawet tam nie mieszkam.... ba...nawet nie bywam, wiem, ze wiele rzeczy bym zmienila typu wlasnie podniesienie scianki kolankowej, nie stawialabym sciany pomiedzy kuchnia a jadalnia, prawdopodobnie kominek jesli by sie dalo jakos bardziej bym w glab wsunela.....lista pewno byla by dluzsza gdybym tam mogla zajrzec...., ale nie mialam mozliwosci uczestniczenia w budowie wiec mam tak jak mam i chyba zamiast narzekac bede sie cieszyc z tego co jest, bo idzie sie wkurzyc.......a przeciez zawsze moglo by byc gorzej....np. wogole moglabym nie miec tej Poemki. Takze taka rada dla nas wszystkich, ktorzy sie dopatrujemy minusow.

Coz...nie glupi powiedzial, ze pierwszy dom buduje sie dla wroga ;) drugi dla przyjaciela, a dopiero trzeci dla siebie. Ja mam jednak nadzieje, ze mimo mankamentow nie bede nic wiecej kombinowala i zaczynala od nowa.....po prostu je polubie :) i zostane juz w Poemce :)

Witam się ze wszystkimi bardzo serdecznie. Nie pisałam sto lat, bo jeszcze nie zaczęliśmy budowy, ale w tym roku musimy zacząć, bo w grudniu kończy nam się pozwolenie na budowę :/ lbcserwis jestem pod silnym wrażeniem Twojego domu :) Zwłaszcza podoba mi się strefa dzienna i dolna łazienka. Cudo. Czy jest szansa na zdjęcia salonu i kuchni (oddzielnie) takie, by było widać okna (widzę, że okno salonowe na 100 % jest jednoskrzydłowe, wydaje mi się że w kuchni też jest takie) ? I jeśli to nie problem - proszę o zdjęcie spiżarni. Dzięki z góry

Witam

Ja we wnęce za schodami zrobiłam szafę a wiatrołap (ponieważ jest mały) traktuję tylko na wierzchnie okrycia (absolutne minimum).

Pozdrawiam

URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=362a0572fc4e4d00]http://images24.fotosik.pl/286/362a0572fc4e4d00m.jpg[/url]

http://images43.fotosik.pl/1368/037f969059c38816m.jpg

http://images39.fotosik.pl/1314/6f940ba4e62c3790m.jpg

http://images41.fotosik.pl/1314/43b9555441280998m.jpg

http://images46.fotosik.pl/1325/1d1fd524e1dd0fcem.jpg

fajne zdjęcia

widać, że grupa rośnie w siłę :-)

Ewola i damarel_d podpowiedzcie jak wklejacie zdjęcia, żeby były widoczne jako miniaturki?

damarel ma zdjęcia na fotosik-u i to chyba rozumiem, wklejamy link do zdjęć w opcji "dodaj grafikę" i powinno działać, ale Ewola to nie wiem jak wgrywasz zdjęcia?

Ja mam fotki na picasaweb i po wklejeniu linku do zdjęć nie tworzą się miniaturki :-(

Macie jakiś pomysł?

Ewola czy powiększyliście wnękę w dolnej łazience o wnękę na lodówkę od strony kuchni żeby wstawić w tym miejscu kabinę prysznicową? Czy macie zachowaną spiżarnię czy zrezygnowaliście z niej zupełnie? Widzę, że w kuchni okno zostało przeniesione na dłuższą ścianę - ciekawe rozwiązanie

Okno w kuchni jest w innym miejscu, gdyż zdecydowaliśmy się na powiększenie okna w salonie rezygnując jednocześnie z drzwi wyjściowych na taras. Powiększyliśmy tez okno w jadalni co zagwarantowało nam możliwość swobodnego wychodzenia na taras. Jeśli chodzi o kuchnię, to skrytka owszem została ale pomniejszona o wnękę na prysznic znajdujący się w dolnej łazience. Nawiasem mówiąc skrytka przy tak niewielkiej kuchni jest naprawdę fantastycznym rozwiązaniem, zwłaszcza dla tych, którzy nie mają piwnicy.

Dolaczam do grona dziekujacych za umieszczenie zdjec. Bardzo bardzo ladnie macie w tych swoich domkach. Kazdy inaczej i kazdy na swoj sposob sliczny. Wiele cennych podpowiedzi mozna tu dzieki Wam znalezc, choc niestety akurat w moim przypadku troche za pozno, bo juz nie da sie raczej odkrecic tego co powstalo.....a az szkoda.....ale trudno....tak jak wczesniej pisalam, zamiast gryzc sie z tego powodu, postanowilam polubic te niedoskonalosci, ktore zmienilabym i cieszyc sie z tego, ze wogole mam....a raczej powinnam ujac, ze bede miala ten domek.

Pytanie do osob juz mieszkajacych w Poemce....czy ta kuchnia jest faktycznie tak mala jak wychodzi na zdjeciach? Jakos tak jak bylam w niej...oczywiscie pustej, bez szafek to nie wydawala sie tak mamniunia jak widze teraz na fotkach kiedy jest juz urzadzona.