Marta80 23.02.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witaj Poemo korzystając z okazji ze jeszcze tu zaglądasz chciałabym sie Ciebie spytać o okno w dolnej łazience. napewno jest mniejsze niz w projekcie. Mnie się bardzo podoba. Czy mogłabyś podać rozmiar tego okna? oczywiście jezeli jeszcze pamiętasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 23.02.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Poemo mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie gdzie idzie rura od okapu kuchennego?? czy jest ona podłączona do komina w dolnej łazience czy gdzieś na zewnątrz??Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 24.02.2012 02:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Hmmm, no wiem, ze z roznych powodow sprzedaje sie domy, ale mam nadzieje Poemo, ze nie pozbylas sie go z powodu, ze byl niefunkcjonalny, czy ze go nie lubilas.........tak pytam, bo az sie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 24.02.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Rubia - sprzedaż nie była podyktowana niezadowoleniem z Poemy Zaczęły się dziać dziwne rzeczy z frankiem i tak sobie wymyśliłam, że sprzedam i na czysto się pobuduję. Nie sądziłam jednak, że w ciągu dwóch tygodni znajdzie się aż dwóch kupców (to świadczy, że Poema się podoba Więc sprzedałam, a potem dostałam pietra... Marta80 - nie pamiętam abyśmy zmieniali wymiar tego okna, ale nie jestem pewna. Co do rury od okapu (wielka gafa projektanta) - u nas szła do góry poprzez górną łazienkę. Nie wiem czy widziałaś nasze zdjęcia górnej łazienki - postawiłam tam ściankę za którą miałam pralnię i tam przy tej ściance była ta rura obudowana i szła do kominka na dachu. W samym rogu wanny widać to obudowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 25.02.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Dzięki Poemo za odpowiedź. Już wiemy jak rozwiązać problem wentylacji w kuchni, a co do okna to juz sama nie wiem czy to u Ciebie jest takie jak w projekcie czy zmniejszone bo patrząc na zdjecia u innych forumowiczów to Twoje jest mniejsze. Może poprostu inni sobie to okienko powiększyli:-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 26.02.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Co do wentylacji w kuchni, to w dokumentacji projektowej piętra są wrysowane dwie rury przechodzące przez strop, ale są słabo widoczne i można ich nie zauważyć w ferworze walki Tak było u nas, ale jakoś daliśmy radę pozdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 29.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam! Czy jest ktoś na forum z woj. łódzkiego ewentualnie mazowieckiego? Pytam ponieważ chciałabym zobaczyć poeme na żywo.Byłabym bardzo wdzięczna jeżeli ktoś z Was chciałby pokazać swoją poemke.Pozdrawiam wszyskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 06.03.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Ja niestety nie pomoge Marto, bo osoba zajmujaca sie moim domem mieszka 70km od jego lokalizacji i musialabym zajmowac jego czas itd...takze przepraszam, ale nie mam jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 07.03.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Rubio oczywiście rozumiem. Tak pytam ponieważ fajnie byłoby zobaczyć poeme na żywo, jeżeli znalazłby się ktoś tak uprzejmy i zechciał pokazać Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 27.03.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam wszystkich!!!!!!!Czy ktoś cos buduje,bo troszkę drętwo się zrobiło na forum:-)\wklejajcie foteczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniuta_ZG 16.05.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Dzień dobry, Mieszkamy w naszej Poemie już 3 lata i od trzech lat nie zaglądałam na forum, ale teraz zabieramy się za elewację i odkryłam ten wątek. Szkoda, że tak późno, ale fajnie jest poczytać i pooglądać, jak inni (po)radzili sobie z budową.Napiszę, że mieszka nam się dobrze, bo u siebie, ale jako że budowlańcami nie jesteśmy w najmniejszym calu, mimo starań nie ustrzegliśmy się błędów.Powodzenia Wszystkim Poemowcom życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 17.05.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) Witaj Aniuta_ZG. Czy możesz napisać jakich błędów nie zdołaliscie się ustrzec? zawsze to pomocne będzie dla innych.? my tymczasem mamy już strop zalany który teraz podlewa deszcz (odciąża nas trochę) poniżej lilka zdjęć: Edytowane 17 Maja 2012 przez Andrzej_gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniuta_ZG 17.05.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) Cóż... Z takich na pierwszy rzut, to żałujemy, że nie podwyższyliśmy choćby o jeden pustak ścianki kolankowej. Stosunkowo duże pokoje na górze (te z balokonami) potem są dość trudne w ustawieniu choćby biurek. Aha, bo my zrezygnowaliśmy z okien dachowych w tych pokojach. I o ile w tym pokoju od str. południowej to bardzo dobry ruch, o tyle od północnej trochę żałuję. Absolutnie nie jest ciemno, ale gdyby słońce wpadało przez okno dachowe, to byłoby przyjemniej. Druga rzecz: mamy schrzanione kominy, po prostu przy deszczach takich pylących, przy wietrze, gdzieś dostaje się tam woda... bo kominy z dziurawki nam zbudowali. Budowała firma, ile się dało to sprawdzaliśmy... ale tej rzeczy akurat jakoś nie. Ponoć w Niemczech tak budują, ale może wykańczają inaczej. Właśnie w sobotę Mąż z kolegą dekarzem wchodzą i mają to smarować jakimś specyfikiem. No i po lekturze forum oświeciło mnie, że zupełnie bez sensu jest ten komin wentylacyjny przy dolnej łazience. Tu nikt w zasadzie się nie kąpie a w razie czego jest okienko, no i właśnie po tym kominie się leje. Dziś bym go wywaliła. Z czego się cieszę: z dodatkowego okna w kuchni (u nas strona zachodnia) i bardzo ładnie doświetla. Zrobiliśmy sobie taki typowy barek między kuchnią i częścią jadalną. Podwyższona ścianka barkowa zasłania bałagan kuchenny widziany z salonu i jest to miejsce, przy którym odbywa się najwięcej pogawędek. To taka dobra wysokość, na której opiera się łokcie i gada. Aha, nie mamy tej wolnej przestrzeni nad częścią jadalną -- i ja się z tego cieszę, całkiem spory schowek tam mam, a takie powierzchnie są bezcenne przy trójce dzieci Fajnie u nas się sprawdza kominek narożny po widziany zarówno z salonu i części jadalnej i kuchennej. Edytowane 17 Maja 2012 przez Aniuta_ZG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 18.05.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Witaj Aniuta_ZG Dziękuję za podzielenie się własnym doświadczeniem. Nie ma takiej opcji żeby wszystko zrobić idealnie bez błędów, trzeba było by być jasnowidzem Co do kominów to macie takie wykańczane w kolorze elewacji na gładko czy z klinkieru? Nie masz czasem zdjęć tego kominka narożnego i kuchni z tym barkiem żeby wżucić na forum? Co do okna w kuchni myśleliśmy nad nim ale u nas wychodzi na stronę południowo-zachodnią więc grzało by strasznie w lecie. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniuta_ZG 18.05.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Kominy z klinkieru, choć jeśli zabiegi uszczelniające nie pomogą, to będziemy je okładać i tynkować, tj. elewację, ew. (bo tu jesteśmy właśnie w trakcie podejmowania decyzji) płytkami elewacyjnymi takimi jak na cokole. Kominek narożny to Spartherm, już nie pamiętam dokładnie rodzaju, ale zimą grzeje jak dziki. i pięknie ciepło leci do góry przez klatkę schodową. A i wczoraj sobie trochę podgrzaliśmy, bo temperatury takie raczej niskie. Poza tym szyba prawie w ogóle się nie dymi i ogień ładnie przez cały czas widać. Z niego jestem b. zadowolona. Znajomi mają taki, że szyba po pierwszej godzinie czarna i prawie nic nie widać. Zdjęcia barku i kominka wygrzebię i wrzucę, ale to podczas weekendu. Pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę okolić --> Gorlice, musi być ładnie Edytowane 18 Maja 2012 przez Aniuta_ZG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 24.05.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Aniuta_ZG fakt faktem okolice piękne, górzyste, zielone zapraszamy ponawiam prośbę o te zdjęcia kominka i barku Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniuta_ZG 28.05.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Przepraszam, że to tyle trwało. Przy tym barku można postawić wysokie krzesła. U nas jeszcze nie ma... bo wielu rzeczy jeszcze nie ma, ale zapewniam, że to bardzo wygodne miejsce rozmów. Przynajmniej w naszym przypadku. Jeśli chodzi o kominek -- z boku mamy miejsce na drewno -- też bardzo się sprawdza, bo w zimie wystarczy przynieść w raz w tygodniu ładunek, a palimy raczej codziennie. Mam nadzieję, że te zdjęcia będą widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 01.06.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) Bardzo ładny ten kominek Aniuta_ZG szkoda tylko że nie widać całej tej ściany jak on się w całości prezentuje. Barek również super wygląda.Dobrze jest podpatrzeć jak inni użądzili swoje poemki. Nam jeszcze spoooro brakuje do takiego stanu. A mam jeszcze jedno pytanie: gdzie macie wypuszczone te rurki wentylacyjne z kuchni ponad dach kominkami wentylacyjnymi czy jakoś inaczej? Edytowane 1 Czerwca 2012 przez Andrzej_gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniuta_ZG 01.06.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ponad dach kominkami wentylacyjnymi. To kwestie, z którymi zmagał się mój Mąż, ale pamiętam, że tu była jakaś zagwostka. Podczytałam wcześniej, że poruszałeś kwestie rekuperatora -- u nas jest rozprowadzona instalacja, tylko samej machiny brak, bo miała być w następnym roku, jak trochę się finansowo odbijemy... i tak mija prawie trzeci. I w tym roku też nie będzie. W ogóle jej braku nie odczuwam, więc póki co spadła na plan dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 04.06.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 A jaki koszt tej instalacji i montaż przeprowadzaliście sami czy przez firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts