Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt POEMA 2 pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 759
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Robert, super się taras prezentuje. Czyżby to drewno egzotyczne ?

Dzięki Andrzej!

Drewno pod nogami na tarasie to super sprawa, chociaż powoli wymiękam w temacie prac z nim związanych.

Robimy go chyba od maja!?

Fakt faktem, że robi to zaprzyjaźniona firma od nas ze wsi, robią to bardzo dokładnie i nie mogę powiedzieć złego słowa, ale tyle to trwa...

Pozostało nam jeszcze położenie ostatniej warstwy wosku, żeby uzyskać kolor zbliżony do okien. Zobaczymy, co z tego wyjdzie?

Drewno położone na taras to jesion. Cena egzotyka mnie zabiła :-)

Pozdrawiam.

Robert-LBCSERWIS

My ocieplaliśmy wełną 150 w krokwiach + 100 na przekładkę pod stelażami a powyżej użytkowego 150 wełną pod sam szczyt. Różnica jest odczuwalna (lato, zima)

wełna lambda 034

koszt wełny w ilościach około 250 m2 150 i 110 m2 100 - 5500 zł

koszt materiału (płyty KG, profile, gips itp - 7000 zł z tym że ja miałem powieszany sufit na parterze więc na pewno mniej poszło materiału na poddasze

koszt robocizny bezcenny bo własny. :).

Ja ocieplałem w pokojach wszystko z usztowania a strych to ocieplałem z konstrukcji pod podłogę. Wełna trzymała się dobrze między krokwiami.po przycięciu więc nie występował problem braku rąk do sznurowania (oczywiście jeśli robi się samemu)..

Ogólnie to trochę gimnastyki na tych szczytach ale da się to zrobić.

Edytowane przez Andrzej_gb

• 2 weeks później...

Witam wszystkich. Chcialam zameldowac, ze od dwoch miesiecy zamieszkuje swoja Poemke I mieszka mi sie w niej super. Co prawda ciagle jeszcze roboty trwaja, ale z dnia na dzien jest coraz lepiej. Weszlismy praktycznie do takiego stanu jaki powyzej prezentuje Aldi 1, tyle, ze mielismy dolna lazienke wykonczona I pokoik za wiatrolapem, reszta mury. Gotowalismy na grillu na tarasie I codzien spinalismy sie, zeby jak najwiecej zrobic. Na dzien dzisiejszy salon juz praktycznie mam wykonczony. W ostatniej chwili praktycznie jednak zrezygnowalam z okraglego okienka zakrywajac je plyta gipsowa od wewnatrz, a na zewnatrz domu istnieje nadal, bo nie pasowalo mi do mojego wystroju. Zreszta nigdy na niego parcia nie mialam, ale ze nie bylo mnie na miejscu to budowane bylo zgodnie z projektem. Kuchnia jest w trakcie robienia, czyli mam dolne szafki bez drzwiczek, blat I popodlaczany sprzet typu piekarnik, plyta do gotowania zlew, kran, zmywarka. No I tak funkcjonujemy. Dzis majstry zakonczyli robic balustrady I porecze przy schodach I bedziemy zaczynac klasc panele podlogowe I trepy na schody. Jak tylko ogarne balagan, ...a pewno bedzie to blizej swiat to powrzucam fotki. Podpowiedzcie tylko z czego korzystacie, zeby je tu powstawiac, bo ja wczesniej korzystalam z imageshacka, ale cos teraz to nie dziala mi. Dzieki z gory.

Aldi,....a co takie negatywne nastawienie? Dlaczego piszesz, ze wszystko pod gorke idzie I tylko z drzwi, ktore sa zreszta bardzo ladne, jestes zadowolona? A jestescie juz na miejscu? Bo pamietam, ze tez tak z doskoku budowaliscie swoja Poemke?

Witaj Rubia:-) milo,ze ktos znowu konczy domek-milo się czyta takie posty.Czekam z niecierpliwoscią na Twoje zdjęcia. my rownież nie mielismy w lanie okraglego okna niestety mąz je musial pozniej wykuc zeby doswietlic nieco salon.

A my nadal w Belgii i nadal budujemy tylko w wakacje bo moj mąż albo ce cos robic sam albo miec oko na fachowcow ktorzy notabene i tak zawsze cos spierniczą-czy jestes czy cie nie ma:-) .

Jezeli chcesz wkleic zdjecia to nad polem w ktorym wpisujesz tekst jest ciąg znaków ktore zaczynają sie od BIU....i dalej jest ikonka w ksztalcie kwadraciku chyba z drzewkiem w srodku i tam wlasnie trzeba kliknąc zeby wstawic fotki z kompa.

Pozdrawiam serdecznie!!!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

POEMA w gazecie "DOBRZE MIESZKAJ" :)

Drodzy POEMIACY!

Przede wszystkim Wszystkiego Najlepszego po... Świętach :-)

Chcę poinformować, że w pierwszym na rok 2015 numerze gazety "DOBRZE MIESZKAJ" jest artykuł o naszej POEMCE!

Koleżanka, która zajmuje się aranżacją wnętrz, i która pomagała nam w urządzaniu naszego domu załatwiła sesję fotograficzną do gazety.

Chciała się trochę zareklamować, ale my przy tym tez mięliśmy trochę frajdy i została ładna pamiątka :-)

Nawet dobrze to wyszło.

Szczegóły można zobaczyć w wydaniu papierowym (oraz elektronicznym) tego dwumiesięcznika.

Pozdrawiam.

Robert - LBCSERWIS

Dobrze Mieszkaj1'.jpg

• 1 month później...

Juz mam!po prostu z komorki nie idą a na kompie ok.Bardo bardzo ladnie-pieknie schody bez zbednych wywijasow.Lubie takie wnetrza-klasyczne a zarazem nowoczesne.Ps.Moze jakies zdjecia z kuchni jeszcze?i co tylko masz to prosze wrzucaj☺

Ps.czy ktos ocieplal poddasze pianką poliuretanową grub. 25 w poemce 1?jaki koszt?nam wyliczyli 9500tys.