Andrzej_gb 20.11.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Weronika wrzuć zdjęcia więźby to będziemy wiedzieć wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 20.11.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Witajcie POEMOmaniacy Małymi krokami idziemy do przodu w wykończeniu naszej POEMki. Przesyłam zdjęcie naszego prawie ukończonego drewnianego tarasu. Pozdrowienia z Kujaw! Robert - LBCSERWIS Robert, super się taras prezentuje. Czyżby to drewno egzotyczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 20.11.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Robert, super się taras prezentuje. Czyżby to drewno egzotyczne ? Dzięki Andrzej! Drewno pod nogami na tarasie to super sprawa, chociaż powoli wymiękam w temacie prac z nim związanych. Robimy go chyba od maja!? Fakt faktem, że robi to zaprzyjaźniona firma od nas ze wsi, robią to bardzo dokładnie i nie mogę powiedzieć złego słowa, ale tyle to trwa... Pozostało nam jeszcze położenie ostatniej warstwy wosku, żeby uzyskać kolor zbliżony do okien. Zobaczymy, co z tego wyjdzie? Drewno położone na taras to jesion. Cena egzotyka mnie zabiła Pozdrawiam. Robert-LBCSERWIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika19798 21.11.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 już kładą mi dachówkę. Ale wiem gdzie popełnili błąd- w rozstawie krokiew. dali co 90 cm po równo a pierwszy odstęp jest mniejszy i stąd uciekło mi 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 22.11.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) to na razie wg mnie najladniejsza rzecz w naszym domku.A wszystko idzie jak po grudzue... Edytowane 22 Listopada 2014 przez Aldi1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 22.11.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika19798 24.11.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 moi drodzy jak ocieplacie dach. Pod samymi regipsami tylko czy u samej góry też. jaki to jest koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika19798 24.11.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Aldi1 gratuluje domku który pięknieje, a drzwi są śliczne. Fajnie, że mogę zobaczyć jak prezentuje się małe okienko okrągłe, bo ja osobiście usunęłam go z projektu. Ale widzę, że nieźle to wygląda. pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 25.11.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 My ocieplaliśmy wełną 150 w krokwiach + 100 na przekładkę pod stelażami a powyżej użytkowego 150 wełną pod sam szczyt. Różnica jest odczuwalna (lato, zima) wełna lambda 034 koszt wełny w ilościach około 250 m2 150 i 110 m2 100 - 5500 zł koszt materiału (płyty KG, profile, gips itp - 7000 zł z tym że ja miałem powieszany sufit na parterze więc na pewno mniej poszło materiału na poddasze koszt robocizny bezcenny bo własny. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika19798 25.11.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 a ja się zastanawiam jak można wejść tak wysoko aby to ocieplić. Chodzi mi oczywiście o sam szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 26.11.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Ja ocieplałem w pokojach wszystko z usztowania a strych to ocieplałem z konstrukcji pod podłogę. Wełna trzymała się dobrze między krokwiami.po przycięciu więc nie występował problem braku rąk do sznurowania (oczywiście jeśli robi się samemu).. Ogólnie to trochę gimnastyki na tych szczytach ale da się to zrobić. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Andrzej_gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 05.12.2014 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Chcialam zameldowac, ze od dwoch miesiecy zamieszkuje swoja Poemke I mieszka mi sie w niej super. Co prawda ciagle jeszcze roboty trwaja, ale z dnia na dzien jest coraz lepiej. Weszlismy praktycznie do takiego stanu jaki powyzej prezentuje Aldi 1, tyle, ze mielismy dolna lazienke wykonczona I pokoik za wiatrolapem, reszta mury. Gotowalismy na grillu na tarasie I codzien spinalismy sie, zeby jak najwiecej zrobic. Na dzien dzisiejszy salon juz praktycznie mam wykonczony. W ostatniej chwili praktycznie jednak zrezygnowalam z okraglego okienka zakrywajac je plyta gipsowa od wewnatrz, a na zewnatrz domu istnieje nadal, bo nie pasowalo mi do mojego wystroju. Zreszta nigdy na niego parcia nie mialam, ale ze nie bylo mnie na miejscu to budowane bylo zgodnie z projektem. Kuchnia jest w trakcie robienia, czyli mam dolne szafki bez drzwiczek, blat I popodlaczany sprzet typu piekarnik, plyta do gotowania zlew, kran, zmywarka. No I tak funkcjonujemy. Dzis majstry zakonczyli robic balustrady I porecze przy schodach I bedziemy zaczynac klasc panele podlogowe I trepy na schody. Jak tylko ogarne balagan, ...a pewno bedzie to blizej swiat to powrzucam fotki. Podpowiedzcie tylko z czego korzystacie, zeby je tu powstawiac, bo ja wczesniej korzystalam z imageshacka, ale cos teraz to nie dziala mi. Dzieki z gory.Aldi,....a co takie negatywne nastawienie? Dlaczego piszesz, ze wszystko pod gorke idzie I tylko z drzwi, ktore sa zreszta bardzo ladne, jestes zadowolona? A jestescie juz na miejscu? Bo pamietam, ze tez tak z doskoku budowaliscie swoja Poemke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 06.12.2014 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Witaj Rubia:-) milo,ze ktos znowu konczy domek-milo się czyta takie posty.Czekam z niecierpliwoscią na Twoje zdjęcia. my rownież nie mielismy w lanie okraglego okna niestety mąz je musial pozniej wykuc zeby doswietlic nieco salon.A my nadal w Belgii i nadal budujemy tylko w wakacje bo moj mąż albo ce cos robic sam albo miec oko na fachowcow ktorzy notabene i tak zawsze cos spierniczą-czy jestes czy cie nie ma:-) .Jezeli chcesz wkleic zdjecia to nad polem w ktorym wpisujesz tekst jest ciąg znaków ktore zaczynają sie od BIU....i dalej jest ikonka w ksztalcie kwadraciku chyba z drzewkiem w srodku i tam wlasnie trzeba kliknąc zeby wstawic fotki z kompa.Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika19798 19.12.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Pierwszy etap mamy za sobą. Stan surowy zamknięty. Czas na odpoczynek świąteczny i ładowanie akumulatorów przed kolejną pracą. Z okazji świąt życzę wszystkiego co najjjjj i nie ukrywam, że tym którzy już mieszkają w poemach odrobinę zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 29.12.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 POEMA w gazecie "DOBRZE MIESZKAJ" Drodzy POEMIACY! Przede wszystkim Wszystkiego Najlepszego po... Świętach Chcę poinformować, że w pierwszym na rok 2015 numerze gazety "DOBRZE MIESZKAJ" jest artykuł o naszej POEMCE! Koleżanka, która zajmuje się aranżacją wnętrz, i która pomagała nam w urządzaniu naszego domu załatwiła sesję fotograficzną do gazety. Chciała się trochę zareklamować, ale my przy tym tez mięliśmy trochę frajdy i została ładna pamiątka Nawet dobrze to wyszło. Szczegóły można zobaczyć w wydaniu papierowym (oraz elektronicznym) tego dwumiesięcznika. Pozdrawiam. Robert - LBCSERWIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 15.02.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witam wszystkich w nowym roku. Chciałem poinformować Was że od tygodnia mieszkamy już w naszej Poemce. Mieszka się super, choć jeszcze dużo jest do zrobienia. Na początek zdjęcia kominka i schodów . Postaram się w późniejszym czasie wrzucić trochę więcej zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 15.02.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Dalsze zdjęcia. Nie są one super jakości bo trochę ciemno ale następne postaram się wrzucić lepsze.! Edytowane 15 Lutego 2015 przez Andrzej_gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 15.02.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Andrzej gb dlaczego nie widac Tqooch zdjec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 16.02.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Witaj Aldi1. Mi wyświetlają się na stronie normalnie.Próbowałem również z innego komputera i nie ma problemu. Daj znać jak by dalej był problem. Edytowane 16 Lutego 2015 przez Andrzej_gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 16.02.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Juz mam!po prostu z komorki nie idą a na kompie ok.Bardo bardzo ladnie-pieknie schody bez zbednych wywijasow.Lubie takie wnetrza-klasyczne a zarazem nowoczesne.Ps.Moze jakies zdjecia z kuchni jeszcze?i co tylko masz to prosze wrzucaj☺Ps.czy ktos ocieplal poddasze pianką poliuretanową grub. 25 w poemce 1?jaki koszt?nam wyliczyli 9500tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts