Rubia 11.03.2009 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 No to wyglada na to, ze teraz mam dylemat jak mam wykonczyc te schody, bo i u Poemy mi sie bardzo podobaja i u damarel. Tylko, ze u nas sa zrobione cale z betonu i postawiona jest sciana miedzy schodami a salonem, takze bardziej zrobione sa w formie klatki. A co z reszta? Tyle osob niby buduje ta Poemke, a gdzie zdjatka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 12.03.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Masz racje Rubia, nie chcą się nam pochwalić swoimi poemkami. Mam taki sam dylemat bo jedne i drugie wykonanie jest spox. ja mam jeszcze troszke czasu do namyslu bo domek jeszcze niepowstaje gdyż zima nie chce nas upuscic. Damarel jesli moge chcialabym zobaczyc jak wyglada lazienka na dole bo nie wiem jaka jest jej wielkosc i czy zrezygnowac z wneki. A na zdjeciach to widac to najlepiej. Widzialam ze w kuchni zostawiłas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 12.03.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dziewczyny i nie tylko Moim zamiarem nie jest przekonywanie Was do swoich pomysłów. Chciałam pokazać ewentualne rozwiązania w tym projekcie. Kiedy w 2006 startowaliśmy z budową, na forum nie znaleźliśmy takiej grupy. Wiem, jakie dylematy macie, dlatego szczerze opisuje swoje wybory (te dobre i złe), chętnie też odpowiadam na prywatne pytania od Was. Najważniejsze, aby każdy był zadowolony ze swojego wyboru - nic gorszego, jak wstawać każdego dnia i czegoś żałować. Niewątpliwie antresola powoduje doświetlenie każdego domu - ja podobnie jak damarel jestem zadowolona ze swojego wyboru Co do schodów - bardzo podobają mi się ażurowe, ale obawiałam się spadających paproszków, fobi mojego psa oraz ceny. Pokażę kilka zdjęć z pokojów, które znalazłam na dysku, jak będę miała czas postaram się zrobić nowe. Moim zdaniem dobrą decyzją było podniesienie o pustak ściany pod skosami. To jest pokoik nad garażem http://picasaweb.google.com/Agnieszka976/DropBox?feat=directlink a tu trochę widać skosy w sypialni, chociaż robiąc to zdjęcie oczywiście nie myślałam o kosach http://picasaweb.google.com/Agnieszka976/IGOR?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel 12.03.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Obie wneki zostawiłam. W kuchni we wnęce jest lodówka a w małej łazience półki.Pozdrawiam http://images44.fotosik.pl/21/10f0eed1a81fcd50med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 12.03.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 No nareszcie sie towarzystwo rozruszalo. Dziekuje wszystkim za cenne rady, uwagi, naprowadzenia, ostrzezenia i zdjecia. No Poemo, ten maly "ludzik" na tym wielkim lozu normalnie powalil mnie z nog - sliczna dzidzia i niech sie zdrowo chowa. W zwiazku z ta sypialnia to mam takie pytanie, poniewaz i tak piszesz, ze podnosilas ten skos o jeden pustak, to mimo wszystko wyglada mi to tak jakos nisko, jak by wstajac rano z lozka ktos mialby walic glowa w sufit.....no i moje zmartwienie jest takie, ze my tego nie zrobilismy.......i co teraz bedzie? Czy to znaczy, ze codzienna swoja toalete bede zaczynala od tuszowania guzow na czole ? Jak to sie ma w codziennosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 13.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Poemo, zdjęcia pokoju dzieciecego cudne i przy okazji zapytam w jaki sposób wykonane są ściany, czy to jest taka tapeta, czy ktos to namalował. Jestem bardzo wdzieczna za te wszytkie zdjecia , bo teraz wiem jakie zmiany jeszcze wprowadzic i na co zwrócic uwage. Na pewno wiem ze dzieki zdjeciu dolnej łazienki od Damarel zrezygnuje ze spizarni i tym samym powieksze kuchnie i lazienke jednoczesnie bo wydaje mi sie troszke ciasna. Ja bede miala piwnice wiec spizarnia w moim przypadku jest zbedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 13.03.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Japonko pokoik synka malowałam sama - małpka jeszcze wisi w próżni, ponieważ nie domalowałam jej jakiejś gałęzi lub liany. Co do dolnej łazienki - faktycznie jest mała, ja mam trochę inne ustawienie niż Damarel, wszystko na jednej ścianie.http://picasaweb.google.com/Agnieszka976/AzienkaDo?feat=directlinkRubia - specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcia skosów. W sypialni nigdy nie mieliśmy bliskiego spotkania ze skosem, a wydaje mi się, że nie należymy do niskich osób (1,7 oraz 1,9). Nie wiem jak nisko jest ten skos bez podniesienia (podejrzewam, że okno też będzie niżej). U mnie skosy zaczynają się od wysokości 1m. Masz jeszcze ścianę naprzeciwko skosu, ale trzeba będzie pokombinować z ustawieniem mebli (szfy, komody - jeżeli coś takiego planujesz). U mnie w domu nie ma w pokojach szaf. Szafy są w wiatrołapie, garderobie, pokoju synka oraz schowku za kominem. Co do sypialni - przeniosłam grzejnik na ścianę obok drzwi balkonowych, to dało możliwość lepszego zagospodarowania miejsca pod skosem (centralne ustawienie łóżka - polecam).http://picasaweb.google.com/Agnieszka976/Skosy?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 13.03.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 No muszę przyznać ze masz talent. Ja niestety takiego nie posiadam, będę wiec szukała innych rozwiązań. typu fototapety czy naklejki. Łazienka z Twoim wydaniu wydaje się faktycznie jakaś większa. Musze to sobie jeszcze przemyśleć co ja zrobię. Najważniejsze ze mam punkt odniesienia do zdjęć. Pozdrawiam i czekam jeszcze na inne zdjęcia jeśli oczywiście masz czas i ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 13.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Bardzo, bardzo Ci dziekuje Poemo i wogole calej reszcie za to, ze zagladacie tu, interesujecie sie, bo w ten sposob bedziemy sobie wzajemnie jakos pomagac. Zobaczie jak tu fajnie i przyjaznie sie zaczyna robic Bardzo sie ciesze. Mysle, ze nie bedzie tak zle jednak z tymi skosami, troche czasu i sie czlowiek przyzwyczai..... a jak mi sie zdarzy juz tego guza nabic to szybciutko zapamietam co mi grozi przy wstawaniu i bede bardziej ostrozna......my jestesmy z mezem w "lepszej" sytuacji, bo nie jestesmy wysocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 13.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Tak czytam o tych przerobkach, ktore robicie w domu i az Wam zazdroszcze, ze mozecie sobie ulepszac ten domek. My budujemy na odleglosc i niestety nawet jeszcze nie widzielismy tego domu tak w realu, a ze zdjec ciezko jest zadecydowac co jest dobre, a co niedobre, wiec musimy go brac taki jakim jest. Szczerze powiedziawszy to ja nawet dokladnie nie wiem o takich szczegolach jak spizarnia czy pralnia...gdzie to dokladnie sie znajduje. Ale i tak jestem szczesliwa, ze mamy ta Poemke, jaka by nie byla, ale nasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 14.03.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 No muszę przyznać ze masz talent. Ja niestety takiego nie posiadam, będę wiec szukała innych rozwiązań. typu fototapety czy naklejki. Łazienka z Twoim wydaniu wydaje się faktycznie jakaś większa. Musze to sobie jeszcze przemyśleć co ja zrobię. Najważniejsze ze mam punkt odniesienia do zdjęć. Witaj Najpierw na słupie namalowałam żyrafę, potem pomyślałam, że skoro ja coś takiego wymyśliłam to pewnie inni też. Pogrzebałam w internecie i znalazłam naklejki. Ja ich nie kupiłam (miałam dużo czasu w ciąży więc sama malowałam wzorując się na nich), ale Ty wspomniałaś, że będziesz się rozglądać, więc poszukaj na Allegro. Tam widziałam naklejki na ściany - różne wzory (safari, farma, kwiatki, obłoczki, bajki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 14.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Witam, chętnie zaglądam do tego wątku, bo Poema była moim pierwszym wyborem gdy szukałam projektu domku dla siebie...mam więc sentyment do tego projektu, chociaż ostatecznie wybrałam inny Zadecydowało niezbyt korzystne w moim przypadku ustawinie pomieszczeń względem stron świata... Bardzo podobają mi się Wasze realizacje- cudne wnętrza! Poema- pokoik dzidziusia jest przepiękny- mój number one! Czy mogłabyś zdradzić, gdzie kupiłaś jasną sofę z pokoju na górze i czy ona się rozkłada? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 16.03.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam, Czy mogłabyś zdradzić, gdzie kupiłaś jasną sofę z pokoju na górze i czy ona się rozkłada? Pozdrawiam serdecznie Sofę kupiłam w Toruniu - nie wiem, czy da Ci coś nazwa sklepu, ale na gwarancji jest nazwa producenta - Christianapol Sp. z o. o. Fabryka Mebli Tapicerowanych - sofa James - jest ona rozkładana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 18.03.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Oki Poema dzięki, na pewno jak przyjdzie czas na urządzanie domku to skorzystam z pomocy allegro i cos tam zamówie, zeby było fajowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 20.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Ha dziś się dowiedziałam, że od poniedziałku zaczynamy stawiać naszą poemke. Teraz to pozostaje trzymać się za kieszeń i czekać na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 20.03.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Gratuluję i trzymam kciuki! A Ty trzymaj nerwy na wodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 20.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Poema dziękuję za informacje na temat sofy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 20.03.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Moje gratulacje japonko. Wiem jaka musisz byc podekscytowana. Bedzie przy tym sporo nerwuwki, wydatkow, ale warto........nie pozwol tylko zeby to ta Poemka Was wykonczyla.......raczej to Wy ja wykonczcie No i oczywiscie czekamy na zdjecia wznoszacej sie kolejnej Poemki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japonka 23.03.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 To są pierwsze efekty. dziś panowie wykopali nam wielka dziurę bo nasza poemka będzie miała piwnice. http://picasaweb.google.pl/japonka7/NaszDomek# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubia 23.03.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Super japonko.....nic sie nie martw, ze dopiero dziura, bo od czegos trzeba zaczac. Zobaczysz zaraz jak szybko beda sie piely mury do gory. To czekamy na zdjecia z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts