ozzie 06.11.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Zaadoptowalam mala kotke, jest sliczna, teraz ma juz 4 miesiace. Kotka od dwoch tygodni jest wychodzaca (mamy bardzo duzy ogrod, moj starszy kot, kastrat tez jest wychodzacy.) Nie chcialabym aby moja mala zrobila nam niespodzianke w postaci malych kotkow Czy ktos moze mi doradzic w jakim wieku powinnam ja wysterylizowac???? Czy poczekac az bedzie miala 6 miesiecy? Jutro zadzwonie do weta, ale chcialabym juz dzisiaj wiedziec. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 07.11.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Z tego co wiem, to po pierwszej rui. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 07.11.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 ozzie to masz obszerne informacje na temat sterylizacji :http://www.vetserwis.pl/sterylizacja_kot.html Jednak w przeciwieństwie do terminu jaki podany jest jako zalecany w tym serwisie - większość moich znajomych i doświadczonych kociarzy sterylizuje kotki po pierwszej rujce w okresie ciszy hormonalnej (na vetserwisie jest wytłumaczony termin ciszy hormonalnej). W twoim przypadku jednak jesli kotka jest wychodząca pewnie trzeba się zdecydować na sterylizację przed pierwszą rujką i tutaj musisz dokladnie wszystko ustalić z dobrym wetem, bo jeśli kotka moze spotkać na swojej drodze kocura płodnego to warto wiedzieć, że owulacja u kotow jest prowokowana a już kilkumiesięczne kocice mogą mieć kocięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.11.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 A moja - biedactwo - właśnie dochodzi do siebie po wczorajszej sterylizacji. Wczoraj była półprzytomna do samego wieczora. Tzn. snuła się po domu i szukała wygodnego kąta. Dzisiaj też prawie cały czas śpi (ale swoją drogą zawsze w ten sposób spędzała większość czasu w domu), ale juz się zainteresowała jedzeniem i piciem.Jutro kontrola u weta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 16.11.2005 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Dzieki za wszystkie wypowiedzi. Nasza Misty bedzie miala sterylizacje w styczniu, tak ustalil wet. Wtedy bedzie miala 6 miesiecy. Bede oczywiscie ja dokladnie obserwowac, czy nie ma objawow rujki. Poki co mamy w domu nowego kociaka Jest to 8 tygodniowy Rambo, super chlopak, tak jak moj dorosly kot, Pilchard, Rambo tez bedzie kastrowany jak osiagnie odpowiedni wiek. Teraz Misty i Rambo swietnie sie razem bawia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 16.11.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 ozzie super tempo w dokocaniu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 17.11.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 A moja - biedactwo - właśnie dochodzi do siebie po wczorajszej sterylizacji. Wczoraj była półprzytomna do samego wieczora. Tzn. snuła się po domu i szukała wygodnego kąta. Dzisiaj też prawie cały czas śpi (ale swoją drogą zawsze w ten sposób spędzała większość czasu w domu), ale juz się zainteresowała jedzeniem i piciem. Jutro kontrola u weta. tak z ciekawości..ile kosztuje sterylizacja kotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.11.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Z mojego rozeznania wynika, że 100 - 120 zł. Niby zapłaciłam 100, ale do tego jeszcze 25 za gustowny zielony kabacik, żeby się kocia nie wylizywała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 17.11.2005 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 anSi, ja mam 3 koty, a nie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.11.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 anSi, ja mam 3 koty, a nie 8 ozzie ale w takim tempie.... Oczywiście, żartuję, a to Twoje ostatnie półpersiątko musi być fajne Pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts