Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie poddasza

Recommended Posts

Mam stan surowy otwarty ,okna i dzwi pozabijane ,budynek przygotowany

do zimy.Budynek jest przykryty pelnym deskowaniem i papa.Docelowo ma byc dachowka i osiem okien dachowych .Mysle sobie ze przez zime moglbym ocieplic dach welna a potem moze plyty gipsowo kartonowe polozyc tylko czy to bedzie ok, jak nie mam jeszcze wstawionych okien dachowych ? Moze lepiej sie wstrzymac z ta wata ??

Przyłączam się do pytania i mam dodatkowe: planuje w przyszłym roku wykończyć parter a poddasze zostawić do wykończenia na lepsze czasy :wink: . I myślałem w związku z tym, zeby nie robic na przyklad tynkow na gorze (sciany z cegly K3), ale nie wiem czy to dobry pomysl: ocieplic poddasze bede musial juz teraz, bo inaczej zamarzne na parterze (no wlasnie: zima czy wiosna i najlepiej kiedy) ale nie wiem jak na to ocieplenie wplynie w przyszlosci tynkowanie itp.

Przyłączam się do pytania i mam dodatkowe: planuje w przyszłym roku wykończyć parter a poddasze zostawić do wykończenia na lepsze czasy :wink: . I myślałem w związku z tym, zeby nie robic na przyklad tynkow na gorze (sciany z cegly K3), ale nie wiem czy to dobry pomysl: ocieplic poddasze bede musial juz teraz, bo inaczej zamarzne na parterze (no wlasnie: zima czy wiosna i najlepiej kiedy) ale nie wiem jak na to ocieplenie wplynie w przyszlosci tynkowanie itp.

Nie zostawiaj mokrych i brudnych robót na czasy kiedy będziesz mieszkał.

Nie wyobrażam sobie, żeby podczas mieszkania w domu wpuścić ekipę tynkarzy. Bałagan byłby niesamowity i zniszczenia parteru także.