Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PKO BP - nowa promocja kredyt własny kąt

backdraft

Recommended Posts

Co o tym sądzicie?

- wcześniejsza spłata części lub całości kredytu bez dodatkowych opłat;

- brak opłat związanych m. in.

z rozpatrzeniem wniosku kredytowego

oszacowaniem wartości kredytowanej nieruchomości stanowiącej

- możliwość wielokrotnej zmiany waluty kredytu;

- możliwość łączenia celów kredytowania (np. zakupu mieszkania i jego wykończenia);

- możliwość zawieszenia spłaty 1 raty w ciągu roku;

- możliwość uzyskania kredytu bez potrzeby posiadania wkładu własnego;

(zacytowane ze strony www banku)

To nie jest nowa promocja. Tak jest juz od wielu miesięcy.

Uważam, ze jest to bardzo przyjazny bank, jeśli chodzi o procedury. Wycene działki i mieszkania stanowiacego wkład własny robiłem sam i bank nie miał zastrzeżeń. Nawet nie chcieli żadnego dokumentu potwierdzajacego, ze mam mieszkanie.

pozdrawiam

Konrad

Brałem w wakacje w PLN (70000zł), ponieważ planowałem spłacic cały kredyt w przyszłym roku (nie chciałem ryzykować zwyzki kursu w tak krótkim czasie). Teraz jednak skłaniam sie ku temu, aby ten kredyt mieć dłuzej. W końcu jest to bardzo tani pieniadz. Jeśli nadazy się dobra okazja, to go przewalutuje. Wpisem hipoteki do KW bym się nie przejmował, bo to kosztuje kilka złotych (mnie dokładnie 10,60 :D ). Ewentualne ubezpieczenie też byłoby tanie (40zł)

Teraz jednak skłaniam sie ku temu, aby ten kredyt mieć dłuzej. W końcu jest to bardzo tani pieniadz.

Tani powiadasz :-? :roll: :-?

Tak, bardzo tani. Bo jakbym chciał np. kupić samochód, czy cokolwiek innego na kredyt to zapłacę wyzsze odsetki. Kredyt w ROR mam chyba na 11%, a więc dwa razy wyżej niz kredyt hipoteczny. Karta kredytowa jest na 19%, więc 3 razy drożej. A tak mam pieniadze za mniej niż 6% rocznie i moge je inwestować. Są fundusze, które gwarantują wyższa stope zwrotu (chociaz ja wole samodzielnie).

pozdrawiam

Konrad