marylka 07.11.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 WITAM. CZY MOŻECIE MI WYTŁUMACZYĆ CO TO JEST LEASING I JAK ON FUNKCJONUJE W ODNIESIENIU DO NOWYCH AUT? JESTEN OSOBĄ FIZYCZNĄ. Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 07.11.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Jestes osoba fizyczną prowadzącą działalnosc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marylka 07.11.2005 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 nie prowadzę działalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 07.11.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Witaj, myslę że jako osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej nie powinnaś korzystać z tej formy finansowania. Leasing jest głównie dla firm ponieważ całą ratę leasingową mozna wrzucić w koszty, również wpłate początkową itd. Jako osoba fizyczna kupująca 1 samochód napewno nie otrzymasz oferty poniżej 120 % (całkowity koszt leasingu), kredyt bezpośrednio u dealera samochodu będzie dużo tańszy. Zresztą na ich stronach są kalkulatory kredytowe i leasingowe. I jeszcze jedna wada,właścicielem samochodu jest firma leasingowa, która odlicza sobie VAT, więc samochód bedzie ubezpieczony od sumy netto. To wszystko co mi przyszło do głowy, przepraszam że trochę chaotycznie ale nie bardzo myślę po 13 godz. pracy. Pozdrawiam Ania.Ps. Jeżeli będziesz chciała jeszcze o cos zapytac pisz na priv, jestem na bieżąco bo w tamtym tygodniu załatwiałam leasing dla firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serenada77 27.10.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Faktycznie bardziej opłaca się leasing jak ma sie firme. Choc ostatnio znalałam leasing konsumpcyjny tu http://www.rl.com.pl/promocje Zaciekawiło mnie takie rozwiązanie prawde mówiąc. Jeszcze nie wgłębiałam sie w szczególy ale warto wiedzieć że takie coś istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 27.10.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 tylko pamiętaj że przy leasingu nie jesteś właścicielem samochodu a jedynie jego użytkownikiem to powoduje że jesteś związany z wytycznymi leasingu np co do ubezpieczenia itp ( oczywiście możesz mieć prawo wykupu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.11.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Nawet na udostępnienie osobie trzeciej a tą osobą jest tutaj nawet żona czy mąż, zależy na kogo umowa, trzeba mieć zgodę banku, świstek odpłatny oczywiście, podobnie na wyjazd auta za granicę, tutaj już bezpłatny ale trzeba dopytać już dla konkretnej sytuacji bo jak to mówią co kraj to obyczaj, czytaj leasingodawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammadry 19.09.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Czasy się zmieniły co do leasingu. Dziś można dostać leasing samochodu zarówno na firmę, jak i na osobę fizyczną. Nawet wstępnie można sobie samemu skalkulować raty leasingowe na http://kalkulator-leasingowy.pl Na dodatek coraz więcej firm bierze auta w najmie długoterminowym i oni też to mają. Widać, że długo działają więc 100% pewności i na kalkulator leasingowy odpowiedzą na każde pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts