Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LEASING

marylka

Recommended Posts

Witaj, myslę że jako osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej nie powinnaś korzystać z tej formy finansowania. Leasing jest głównie dla firm ponieważ całą ratę leasingową mozna wrzucić w koszty, również wpłate początkową itd. Jako osoba fizyczna kupująca 1 samochód napewno nie otrzymasz oferty poniżej 120 % (całkowity koszt leasingu), kredyt bezpośrednio u dealera samochodu będzie dużo tańszy. Zresztą na ich stronach są kalkulatory kredytowe i leasingowe. I jeszcze jedna wada,właścicielem samochodu jest firma leasingowa, która odlicza sobie VAT, więc samochód bedzie ubezpieczony od sumy netto. To wszystko co mi przyszło do głowy, przepraszam że trochę chaotycznie ale nie bardzo myślę po 13 godz. pracy. Pozdrawiam Ania.

Ps. Jeżeli będziesz chciała jeszcze o cos zapytac pisz na priv, jestem na bieżąco bo w tamtym tygodniu załatwiałam leasing dla firmy.

• 9 years później...
  • 2 weeks później...
Nawet na udostępnienie osobie trzeciej a tą osobą jest tutaj nawet żona czy mąż, zależy na kogo umowa, trzeba mieć zgodę banku, świstek odpłatny oczywiście, podobnie na wyjazd auta za granicę, tutaj już bezpłatny ale trzeba dopytać już dla konkretnej sytuacji bo jak to mówią co kraj to obyczaj, czytaj leasingodawca.

• 10 months później...
Czasy się zmieniły co do leasingu. Dziś można dostać leasing samochodu zarówno na firmę, jak i na osobę fizyczną. Nawet wstępnie można sobie samemu skalkulować raty leasingowe na http://kalkulator-leasingowy.pl Na dodatek coraz więcej firm bierze auta w najmie długoterminowym i oni też to mają. Widać, że długo działają więc 100% pewności i na kalkulator leasingowy odpowiedzą na każde pytanie.