Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AMELIN pracownia DOM-PROJEKT

Recommended Posts

Bardzo ładna i stabilna bryła, dom od strony ogrodu ciekawy ale ja bym zamiast podwójnych kolumn zrobiła jedną bo jest to trochę naciągane na styl starych dworków tylko że reszta jest raczej nowoczesna jakos mi to nie gra ze soba ale to tylko moje zdanie :wink: Dach jest kopertowy i cena będzie wyższa niż dwuspadowego. Może zamiast tego zrobić dach dwuspadowy i wykorzystać poddasze ?? zawsze dodatkowe miejsce i koszt wykonania takiego dachu niższy :D We wnątrz zastanawiam się nad korytarzem czy nie jest aby trochę za wąski ?? Zastanawiałaś sie nad garażem w bryle domu ?

dziekuje:)

co do dachu-muuuuusi :)byc kopertowy,myslalam jedynie nad uproszczeniem go-likwidacja kolumienek od elewacji ogrodowej,zastanawialam sie tez nad zostawieniem tylko drzwi z salonu na ogrod.

wiem,wiem-dach kopertowy drozszy:)ale domek ma byc z ytonga wiec sciana szczytowa za darmo tez nie jest.a poddasza nie bede adaptowac.Myslalam jednynie nad czesciowym podpiwniczeniem domu i tam tez bylby garaz.

Mecza mnie tylko te duze drzwi w sypialniach czy bedzie to praktyczne.

Nie wiem czy dobrze kombinuje...

gospodarcze bedzie w piwnicy.Dziekuje za uwagi.

Szkoda tylko,ze ich tak malo.

Nikt nie powiedzial nic na temat drzwi ogrodowych w sypialni-czy tak ktos ma i jak sie takie rozwiazanie spisuje:(bo mnie troche meczy ta sparawa.

Acha-czy nikt nie buduje amelina?:(bardzo chetnie zobaczylabym go na zywo:)

• 2 weeks później...

http://www.dom-projekt.pl/amelin.php

jak w temacie:)

mile widziane wszelkie informacje i opinie.

Jesli ktos czuje sie na silacha z budujacych-prosze o szacunkowy koszt budowy wg.cen srednich;standard sredni.

Z jednym wyjatkiem-sciany z ytonga.Martwi mnie koszt dachu i drzwi ogrodowych,takze funkcjonalnosci tychze drzwi.

jak w temacie:)

czy ktos z doswiadczonych moze oszacowac koszt budowy tego domu -sciany z ytonga,reszta standard sredni ceny srednie.

z gory dzieki za wszystkie opinie-takze krytyczne.

moze ktos sie wypowie na temat uzytkowania drzwi ogrodowych w sypialniach?

jak w temacie-

projekt

Prosze o komentarz projektu,zwlaszcza osob ktore budowaly lub buduja wg tego projektu,ale nie tylko takich:)

Jesli ktos z doswiadczonych budujacych moze sie pokusic o oszacowanie kosztow budowy takiego domu bede wdzieczna.Z zalozeniem ze sciany sa z Ytonga a reszta standard sredni wg cen srednich.

Jesli ktos uzytkuje drzwi ogrodowe w sypailni-prosze o wypowiedz .

acha-matrwi mnie dach-moze ktos go skomentuje.

bede wdzieczna za wszelkie uwagi.