Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS148 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Nie jest zły, ale 15 połaci dachowych. Będzie duzy koszt dachu.

Balkon w sypialni seniorów zamieniłbym na tzw. francuski, czy jakoś tak podobnie to nazywają, taką balustradkę. Utrzyma to charakter frontu, anie będzie mostka cieła i ściana też nei bedzie zalewana (wiatr wody moze nalać).

Szkoda trochę, że strych to strych, byłby tam fajny pokój do pracy.

Mozna by też zrezygnowac z balkonu przy pokojach dziecięcych, bedzie to tylko przyczynek do kłótni i opusczania domu, przez co sprawniejsze latorośle, bez nadzoru. A tak przez drzwi będą łazić.

Coś na parterze z przestrzenią pod schodami przydałoby się zrobić.

• 3 weeks później...

Szukając projektu domu brałem pod uwagę ten lub bardzo podobny dom. Ostatecznie wybrałem aps 55. Dlaczego, chyba z dwóch powodów: Po pierwsze chciałem mieć mały pokój na dole.

po drugie bałem się kosztów dachu (mój dach niestety też był drogi co jednak nie wynikało z jego konstrukcji ale z użytych materiałów)

Dom oczywiście jest ładny. Cechą dodatnią jest też to że wejście do garażu jest przez dodatkowe pomieszczenie.

Jakie zmiany: szerszy garaż nawet dla jednego samochodu; ze strychu można zrobić b. ładny pokój podnosząc trochę ściankę kolankową.

• 3 months później...