pawelurb 07.11.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 chodzi mi o to że bede miał podejście pod muszlę w posadzce , tzn w posadzce łazienki ( podejście będzie przechodziło od dołu przez strop ) musze dzisiaj wykuć dziurę w stropie pod to podejście i nie wiem w jakiej odległości od ściany ma wychodzić rura z posadzki , tak żeby się zmieścił standardowy kibelek i żeby nie stał na środku łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 07.11.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Niestety różnie. Koło np. w modelu novatop 215mm, nova 255mm. Więc nie da się odpowiedzieć jednoznacznie. Jeśli wiesz jaki sprzęt kupisz to co innego - poszukaj w katalogu i juz wiesz. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 07.11.2005 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Niestety różnie. Koło np. w modelu novatop 215mm, nova 255mm. Więc nie da się odpowiedzieć jednoznacznie. Jeśli wiesz jaki sprzęt kupisz to co innego - poszukaj w katalogu i juz wiesz. Arecki jeszcze nie wiem, bo to nie ten etap , ale w takim razie to jak lepiej zrobić , lepiej bliżej ściany ? musze robić to teraz , a nie wiem jaki i nie wiem kiedy będę kupował wyposażenie. Napewno nie teraz bo sa ważniejsze wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 07.11.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Lepiej blizej sciany. Ten wymiar 255 był dla kibelka z osobną spłuczką (tzw. dolnopłuk). Kompakty są troche mniejsze - proponuję 215mm - jest to odległość od ściany do osi otworu. Jeśli nie wiesz zrób przepust zamiast 110mm tak z 250 mm, jakby co zmiescisz w środku jakies łagodne kolano aby doprowadzić odpływ. Arecki PS. jakbys jednak robił dokładnie to pamietej, że jak dasz płytki na ścianie dojdzie Ci ok 2 cm, więc juz nie 215 a 235mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts