dabek83gumis 07.11.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 czym najszybciej i najlepiej usunac cienka warstwe silinonu z szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 07.11.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 delikatnie zaskrobac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 07.11.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 A grubszą warstwe z nierównych płytek,jakiś środek chemiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabek83gumis 07.11.2005 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 czyli nie ma jakiegos preparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.11.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Do silikonu nie ma - tylko skrobanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 15.12.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Do silikonu nie ma - tylko skrobanka. Małe sprostowanie. Kilka dni temu, widziałem w Castoramie środek do usuwania silikonu firmy Soudal. Cena ok 25 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 20.12.2005 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Usieciowany silikon ma zwyczaj, że się nie rozpuszcza.Nieusieciowany rozpuszcza się w benzynie lub ksylenie. A wszystkie preparaty to może coś do zmiękczania. Nie znam ich, ale widzę ograniczone teoretyczne możliwości ich działania. Chyba, że wymyślili jakiś cud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 21.12.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Właśnie, o zmiękczaniu utwardzonego silikonu jest mowa w opisie. HG Polska, też ma w swojej ofercie preparat do usuwania sylikonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 21.12.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Stosowalem takie cus do zmiekczania silikonu (dwa różne preparaty-źródło castorama).Efekt mizerny albo nawet zaden - stosując sie nawet z naddatkiem czasowym do zaleceń instrukcji.Próbowałem czyścić szybke w drzwiach. Powierzchnia zarówno gladka jak i chropowata. Generalnie szkoda kasy.Jak powyżej-jedyny skuteczny posób to mechaniczna skrobanka.No chyba że ktoś jest BARDZO cierpliwy i czynność powtórzy 50 razy. ja po 3-4 podejsciu odpuściłem.Lepiej dokładnie silikonowac (a na to tez są metody-zwilzanie wodą np. z mydłem) niz poprawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 21.12.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Wreszcie odezwał się, Praktyk. Czyli, Soudal i HG wciskają nam kit? Ich wyroby stosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 21.12.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Zabij-nie pamiętam-kilka lat minelo.Srodek wyglądał tak: substancja żelowa, do nakładania mały pędzelek. Proponuję spróbować-może chemia poszła naprzód i jest na rynku coś skutecznego.Niedoróbki mam nadal.Mi nie przeszkadza, ale żona..... Cierpliwie poczekam na doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 21.12.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Żeby zaraz zabijać? Małe przypiekanie, gorącym żelazem wystarczy. Sam przechodziłem niedawno przez skrobankę brodzika i kabiny prysznicowej. Fachowcy od glazury tak się przejęli sylikonowaniem, że spod obudowy brodzika wydobyłem dwa wiadra wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skinner 06.10.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 aby usunąć stary silikon z fug to słyszałem o rekinie fugowym, bywa dostępny na aukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robo2206 08.10.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Spróbuj preparatem do złuszczania powierzchni emaliowanych , typu „skansol” w żelu . Preparatami tego typu usuwa się beznadziejne impregnaty silikonowe z klinkieru , tylko w tym przypadku złuszcza się i uderza strumieniem wody z myjki ciśnieniowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts