Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problemow CD - 2 facetow

tjord

Recommended Posts

Ja osobiscie dalabym sobie z kims takim spokoj - wolalabym przecierpiec niz uzerac sie cale zycie....

Niestety z moich obserwacji wynika ze kobiety potrafia byc gorsze od facetow - nie bede krytykowala zachowan mezczyzn stawiajac ich na drugim miejscu tylko dlatego ze sama jestem kobieta.

Mysle ze sa kobiety lepsze od aniolow, ale sa tez gorsze od diabla - jak na taka natrafisz to lepiej z daleka...

Od zawsze uwazalam ze typowe zachowania dla wrednych i zlosliwych dziewczyn to:

- zazdrosc o niewiadomo co (nawet gdy sama ma faceta, lub dwoch, to i tak zazdrosci ci twojego faceta i jakby tylko mogla to odbilaby go z wielka checia - chyba dla udowodnienia sobie samej ze tez ja a takiego stac)

- zazdrosc o wyglad - jesli jestes pod jakimkolwiek wzgledem ladniejsza - to juz za to jestes nielubiana i obgadywana (kiedy w gruncie rzeczy kazda obgadujaca cie - wrecz cie bedzie nasladywala i probowala byc jak ty (przefarbuje wlosy na podobny kolor itp..) - ale na glos niktora sie nie przyzna)

- zazdrosc o lepszy ciuch - zawsze uslyszysz ze nie pasuje ci ta bluzka i lepiej zrobisz jak ja odniesiesz do sklepu (a w rzeczywistosci ona juz drugiego dnia poleci po taka sama)

- zazdrosc ze masz lepsze osiagniecia zawodowe, zazdrosc ze to ty dostalas awans....itp...

- no a do tego jeszcze te charakterystyczne zachowania kretynek - jak ja to zwie - czyli np: kokieteryjne usmiechanie sie w towarzystwie do wszystkich facetow... nawet jak jej ktos powie ze jest glupia to ona tez sie z tego smieje ....

Szkoda tylko ze madra kobieta rozpozna od razu tego typu zachowania , natomiast mezczyzni czesto daja sie na to wszytsko nabrac i mysla sobie ...." jaka ta Ania jest kolezenska" - wciaz sie do mnie usmiecha....

Pozniej nie dziwcie sie ze jestescie ofiarami takich przypadkow...

Orzeszty orzeszku! Dorotazab - podpisuje sie obiema recyma i nogyma :wink:

Facet w zyciu tego nie zobaczy, malo tego jak mu zwrocisz na taka uwage - "boze jaka kretynka" to Ci jeszcze powie ze taka jestes zlosnica jakas. Taka mila dziewczyna a Ty z pazurami no.... Mam z dziesiec imion takich idiotek, ktore probowaly mi nabruzdzic. Dzieki takim osobom przyjazn miedzy kobietami zanika...

No to widze ze moglybysmy sobie dobrze porozmawiac o takich wlasnie "kobietkch" :wink: :wink: :wink:

Dokladnie tak jak piszesz - jak zauwazysz i powiesz glosno to tylko sobie zaszkodzisz i to ty zostaniesz ta wstretna ktora jest zlosliwa....

Chociaz powiem szczerze ze istnieja rowniez faceci z klasa - inteligentni, ktorzy nie "szpanuja" lecz imponuja (np: iloscia znanych jezykow obcych, wyksztalceniem itp...) - ktorzy potrafia zaobserwowac tego typu zachowania - dla przykladu przytocze tu chociazby mojego meza ktory jeszcze szybciej niz ja wypowie "ale kretynka" :wink: :wink: z czego jestem bardzo dumna.

Tacy faceci z pewnoscia nie zachwycaja sie glupimi kobietkami - lecz szukaja madrzejszych, inteligentniejszych kobiet z klasa - wyrafinowanych, z ktorymi mozna o czyms porozmawiac.

I znow sie zgodze, ze tacy faceci istnieja, za takiego wlasnie wkrotce wychodze za maz. :p

Chodzi o to ile czlowiek musial sie nawku..... zeby takiego znalezc i to jeszcze nie scapionego :wink: A ile mu sie na poczatku musialo oberwac "za nic" bo czlowiek juz niepewny i chucha na zimne....

Tak czy inaczej dobrze, ze madre kobiety jeszcze istnieja moze dzieki temu gatunek madrych facetow tez przetrwa :wink: :D

To prawda - w dzisiejszym swiecie coraz mniej ludzi madrych, inteligentnych (nie tyle intelektualnie co duchowo), tolerancyjnych, otwartych, prawdomownych, ktorzy umieja szczerze kochac, czy cieszyc sie z cudzego szczescia....

Kazdy tylko marzy znalezc sobie kogos z kasa, kogos "ustawionego", bo przy takim od razu mozna wszystko miec - nic nie robiac...

Tylko nikt jakos nie bierze pod uwage ze czesto przy kims takim tego czego za pieniadze nie da sie kupic nigdy sie nie bedzie mialo....

Glosno sie rozmyslilam ale pewne rzeczy maja ze soba zwiazek - "czesciej chodza ze soba w parach" - chociaz jak we wszystkim tak i w tym tez jest wyjatek.

SZKODA ZE TAK JEST - :cry: :cry: :cry:

To prawda - w dzisiejszym swiecie coraz mniej ludzi madrych, inteligentnych (nie tyle intelektualnie co duchowo), tolerancyjnych, otwartych, prawdomownych, ktorzy umieja szczerze kochac, czy cieszyc sie z cudzego szczescia....

Kazdy tylko marzy znalezc sobie kogos z kasa, kogos "ustawionego", bo przy takim od razu mozna wszystko miec - nic nie robiac...

Tylko nikt jakos nie bierze pod uwage ze czesto przy kims takim tego czego za pieniadze nie da sie kupic nigdy sie nie bedzie mialo....

Glosno sie rozmyslilam ale pewne rzeczy maja ze soba zwiazek - "czesciej chodza ze soba w parach" - chociaz jak we wszystkim tak i w tym tez jest wyjatek.

SZKODA ZE TAK JEST - :cry: :cry: :cry:

Pogoń ją i to prędko , niech miauczy dla innego faceta ( bo to zła kobieta była :wink: ) a sam troszkę odpocznij , zbierz siły i zacznij się rozglądać za nową towarzyszką .

Pozdrowionka :)

Święte słowa to Ci wyjdzie na dobre nigdy nie wiesz co mogłaby wykręcić za rok lub dwa

pogoń i nawet się nie oglądaj nie ma sensu byc z kimś kto oszukuje od samego początku bo to wchodzi w krew

dowiedzialem sie przypadkiem ze TEN drugi wrocil i gada ludziom ze wyjezdza do niej na stale......................

dzwonilem do niej.nie dalem po sobie poznac ze WIEM......zacząłem pytac o poboczne wątki. powiedziala ze NIE WIE czy i kiedy przyjezdza.....nic nie wie.czy teskni - NIE wie.czy jej zalezy - NIE wie. itp

chociaz rodzina twierdzi ze wraca przed swietami.........

nie życze nikomu kogoś takiego.rok w plecy.zwykle świństwo, robienie za plecami itp

CZEMU OSOBA KTÓREJ WIELE RAZY POMOGŁEM, STARAŁEM SIE ROBIC TO CO SOBIE POSTANOWILISMY - CZEMU TAK MOZE ROBIC...............

nikczemne świństwo.rok wyjety z życia. i to w takim samym stylu wszystko jak za 1 razem 3 lata temu. IDENTYCZNE ZACHOWANIE..........

ehh

tjord!!!

CZEMU OSOBA KTÓREJ WIELE RAZY POMOGŁEM, STARAŁEM SIE ROBIC TO CO SOBIE POSTANOWILISMY - CZEMU TAK MOZE ROBIC............... nikczemne świństwo.rok wyjety z życia. i to w takim samym stylu wszystko jak za 1 razem 3 lata temu. IDENTYCZNE ZACHOWANIE.......... 

Temu ze penie nie umie kochac taka osoba bo jakby kochala to tesknilaby za Toba a ponadto piszesz ze za pierwszym razem 3 lata temu to samo..... szok ------- dac szanse komus takiemu ???????? mowie - NIE

Tjordzik :cry: :evil:

Wez sie chlopie w garsc i nie przejmuj sie tak bardzo. Wierz lub nie nie przechodzisz przez ten scenariusz jako pierwszy i nie jako ostatni. marna to pociecha ale dziwne ze robisz to po raz kolejny.

Daj spokoj znajdz sobie inna dziewczyne, ktora Cie bedzie SZANOWAC.

Jak miss anglia kocha, to wroci na kolanach i na Twoich warunkach, jak nie to kij jej w oko. Nie daj sobie zepsuc Swiat!

Powodzenia :) .

• 2 weeks później...

Odpuść sobie ją! Najwyraźniej nie jest warta!

Kroyena ma rację - tego kwiatu (trochę więcej) niż pół światu :wink:

A na pocieszenie moge powiedzieć, że z wiekiem proporcje się zwiększają (na naszą korzyść oczywiście) - czyli z każdą chwilą masz coraz większy wybór :D

Witam,

Ja 4 miesiące temu miałem trochę gorszą sytuację.

Panna mówiąc o ślubie wspólnym życiu obciągała kolesiom z czata w hipermarketach, na parkingach, gdziekolwiek.

Nie wystarczało jej, że odwiedzali ją w domu. To za mało. Ona do nich przyjeżdzała. I wiesz co najśmieszniejsze. Ona to wszystko gratis - bo lubiła. Żeby chociaż jakaś kasa z tego była to rozumiem - dorobić chce, a tu nic - jechała do nich im obciągnąć na własny koszt.

Jak się o tym dowiedziałem hmmm to byłem wsciekły nie na nią tylko na siebie, że ja taki wyga a dałem się nabrać na tak głupie teksty.

Teraz moja sytuacja wygląda trochę inaczej.

Jestem z inną kobietą. Jest kobietą o jakiej zawsze marzyłem.

Planujemy ślub, wspólne życie.

A co do tamtej? hmm mogła mieć wszystko. a teraz nie ma nic. Żeby było śmieszniej mieszkaliśmy z moją Misią 20m od niej. Hehe zazdrość ją po prostu rozpier...... Po rozmowach z mądrzejszymi ode mnie dowiedziałem się, że istnieją toksyczni ludzie. Ja się cieszę i dziękuję wszystkim, że dla mnie to już było, minęło, nie wróci więcej.

Moja osobista rada:

Spier.... od niej jak najszybciej. Po prostu zacznij ją ignorować. Wyrzuć wszysko co Ci się z nią kojarzy. Szukaj dalej lepszej.

pzdr

• 3 weeks później...

Znałem podobną sytuację, nie będę o niej opowiadał.

Napiszę Ci tylko anegdotę, bo porad masztu bez liku...

"Jak Ci jedna osoba powie, że jesteś koniem to ją zignoruj. :lol:

Jak Ci druga powie, że jesteś koniem to się zastanów przez chwilę.

:-? Jeśli usłyszysz to samo od trzeciej osoby to załóż sobie siodło koniu."

Wiem, że łatwo mówić (pisać), ale skorzystaj z tych porad i spróbuj wyrzucić wszystko co ją przypomina. Wyślij rzeczy które mogą jej się przydać (zachowaj twarz). Przy okazji dowie się że jednak coś odlatuje... Postaraj się być miły dla innych i znajdź sobie 1000 spraw, które cię pochłoną. Jak znajdziesz inną miła osobe, to nabierzesz dystansu... wtedy bedziesz dziękował losowi, że tak się stało. Na świecie jest bardzo dużo dobrych i pięknych kobiet.... (Mi się udało za pierwszym razem :oops: )

Wiem :-? łatwo pisać -- zrób coś i udowodnij że nosisz coś pomiędzy nogami :wink:

Trzymaj się 8)