Inezka 07.11.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Niedlugo sie przeprowadzam i marzy mi sie przytulny dom pachnacy cynamonem, mandarynkami, gozdzikami, grejpfrutami... oczywiscie zapach naturalny nie z aerozolu. Oczywiscie bedzie cynamon w laskach, pomarancze ponakluwane gozdzikami ......... itp. Czy sa jakies inne trwale sposoby utrzymania takiego zapachu????? Czekam na inspiracje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.11.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Ja pale w "kominkach" olejki eteryczne. Wlasnie przyszla pora na pomaranczowy, mandarynkowe i cynamonowe Kroje tez pomarancze w plasterki i klade na papierze kuchennym na grzejniku. Nie dosc ze ladnie pachnie, to jeszcze sa jak znalazl do swiatecznych dekoracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 07.11.2005 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Takie ususzone pomaranczki w plasterkach ladnie wygladalyby w bezbarwnym szklanym naczyniu Urok tkwi w naturalnosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.11.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Bardzo ladnie to wyglada, ma tylko jeden mankament jak wszystkie suszki, ze w zastraszajacym tempie lapie kurz i trzeba wyrzucac.Nawlekalam kiedys takie plasterki na cienka zylke i robilam takie dlugie sznurki na swiateczne okno. Szkoda ze nie mam foto, bo wygladalo bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noa noa 07.11.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Inezko u mnie tak pachnie cały rok, tylko zmieniam olejki od czasu do czasu Olejki kupuję tylko w aptekach - sprawdzonych firm, np. Aromy. W szafach i komodach mam lniane woreczki wypełnione trocinami i spryskuję je co jakiś czas olejkami. trzymam tam też saszetki cukru waniliowego z naturalną wanilią - zapach ubrań jest piękny, a ulatnia się o wiele wolniej w zamkniętych szafkach. W łazience polewam kopeleczkami olejków płatki kosmetyczne - ze dwa trzy gdzieś tam w kącikach zawsze leżą, do tego olejki są w kominkach podgrzewanych herbacianymi świeczkami - już isę przyzwyczaiłam tak bardzo do nich, że co wieczór zapalam Teraz mam cynamonowy, pomarańczowy i grapefruitowy, a w sypialni lawendowy. Za to w łazience kokosowo - waniliowy. Pachnie u mnie całe mieszkanie. I jak myję podłogę, to zawsze kropelkę dam na mop - też się potem dosyć długo trzyma. Najlepiej jednak w tych saszetkach z trocinami czy pot pourri. Piękne zapachowe, świąteczne kadzidełka ma Ives roches - o zapachu kandyzowanej mandarynki. Są też takie aromatyzowane świeczki - miód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 07.11.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 a ja polecam kadzidelka (no chyba, ze ktos nie lubi ) i oczywiscie swiece zapachowe, jestem uzalezniona od wanili, wiec wszedzie gdzie sie da mam swiece waniliowe, one nawet nie zapalone daja zapaszek, a oprocz tego sa jeszcze stozki zapachowe do palenia (cos na zasadzie malego kadzidelka w ksztalce stozka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 07.11.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 jeszcze mozna suszki np z IKEA (jak juz ich zapaszek uleci) skropic jakims olejkiem zapachowym, trzymac np szkle, malo ze ladnie wyglada to jeszcze pachnie bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.11.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Ja tylko dodam ze trzeba uwazac na zapachy wkladane do szaf. Lepiej nie wkladac jak ktos uzywa perfum, naciagniety zapach bardzo falszuje ich zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 08.11.2005 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Kadzidelka i olejki jakos mi nie pasuja... strasznie sztuczne Bardziej zalezy mi na przetworzeniu samych owocow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Wszelkie sztuczne aromaty są bardzo szkodliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 08.11.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 A może tak bardziej dokładnie możemy prosić ? Jedzenie w MC Donald też jest bardzo szkodliwe. . . Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Dokałdniej to takie zapachy na wątróbkę szkodzą. Naszą w dodatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 08.11.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 No nie, takie nieprofesjonalne tłumaczenie mnie nie przekonuje. Mnisi tybetańscy kadza sobie kadzidełkami i żyją długo i szczęśliwie. Tylko nie pisz ,że pomaga im w tym medytacja Używam modnych ostatnio olejków i urządzam w domu aroma terapię , a ty tu takie rzeczy wypisujesz Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 08.11.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Alino, Opal napisała że sztuczne szkodzą. Jeżeli kupujesz olejki naturalne przeznaczone do aromaterapii (są podobno dużo droższe) to nie masz co się bać Tak wyczytałam w jakimś artykule ale nie mogę go znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 08.11.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 bardzo bym prosila o wyjasnienie stwierdzenia, ze wszelkie sztuczne aromaty sa bardzo szkodliwe??? bo za cholerke nie wiem co Opal mial(a) na mysli, a jeszcze jak przeczytalam, ze na watrobke szkodza, to oczy mi sie wielkie zrobily i juz w ogole nic nie wiem jakie sa sztuczne olejki, a jakie prawdziwe, poprosze o nazwy itd bo kurka chyba zyje w nieswiadomosci, a czy swiece zapachowe tez szkodza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 08.11.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 annaz poszukaj w necie jest na ten temat wiele informacji. Co do stosowania naturalnych olejków to np. tu możesz poczytać: http://www.zielarnia.pl/art.php?tid=53 zjedź na dół stony do rozdziału Jak kupować. Na tej stronce polecają też olejki Pollena - Aroma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 08.11.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Monka, dzieki za link w wolnej chwili chetnie przeczytam, ale mimo wszystko chce sie dowiedziec co z ta moja watraba sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.11.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 w moim domku pachnie kawą i pomarańczami - oczywiście z olejków podgrzewanych w ładnych kominkach.Wystarczy kilka kropel a zapach w domu jest niesamowity Oczywiście istnieją jeszcze inne wersje zapachowe (sosna,cynamon ,wanilia) .....polecam ,aha -czasem wychodząc z domu zapalam kadzidełko ,a po powrocie z pracy jest delikatny zapach unoszący sie w powietrzu.W łazience najczęściej używam olejek "morski" ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts