Gość 05.02.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Kubolotek a gdzie ty się budujesz? Doczytałam się że to podkarpackie , ale przepraszam zauważyłam że nie chcesz napisać , szanuje twoją prywatność .Chcecie sie wprowadzić w tym roku bo my tak ,- ale byłoby super !!!! Więc dużo wytrwałości i pomysłów życzę i oczywiście kasiorki. marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 15.02.2006 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 kurcze kiedy ta wiosna przyjdzie, u nas dalej zastoj w pracach ale juz w przyszlym tygodniu kupujemy grzejniki i piec sasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Ty to masz dobrze już kupujesz piec a my dzisiaj podpisaliśmy umowę na okna i kupiliśmy cegły na wykończenie komina no i jeszcze dach i dużo dużo jeszcze , a ten piec ,to na co on jest na gaz czy na coś innego No to Kubuletku aby do wiosny. POZDROWIENIA Barczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Oj jej przepraszam zrobiłam byka Kubulotku a nie ,, Kubuletku,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 16.02.2006 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Barczyki my jestesmy chyba na tym samym etapie budowy, ja np okien jeszcze nie mam, 3-5 marzec sa targi budowlane w rzeszowie i wtedy mam zamiar je tam kupic, piec i grzejniki np mi teraz nie potrzebne jeszcze ale znalazłam je w atrakcyjej cenie wiec kupuje, zreszta jakbym czekala do jesieni to by napewno jeszcze podrozały, a en piec jest na wszystko tzn. na wegiel, mial, drzewo co bedziemy miec taki chcielismya jak sobie przypomne ile mnie dach kosztowal to... ale ty masz mniejszy na szczescie, pomysl ze nastepna zima juz w swoim domku... ale fajnie:), a apropo to kubolotku, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekagus 16.02.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Jak dla mnie zbyt wiele w tym projekcie jest kolumn. Ale to kwestia gustu. Wiekszym błędem jest wykonanie/zaprojektowanie zbyt niskich drzwi wejściowych (nadproże drzwi jest na innej wys. niż nadproże okien)W dodatku ta różnica jest zbyt mała i wygląda to źle. Dalej, same drzwi są zdecydowanie zbyt niskie. niecałem 9 pustaków? Bardzo wysoko "wyszły" schody zewnetrzne... a gdzie izolacja i warstwa wierzchnia... W drzwiach od strony północnej ( narożnik domu ?) sytuacja jest podobna, choć wygląda mi to na rozwiązanie tymczasowe. Co do porządku na budowie - przyjemny plac bud.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 16.02.2006 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 misiekagus dzieki za opinie na temat mojego domku, ja uwazam inaczej kolumny mi sie podobaja i nie mysle ze jest ich za duzo , a jesli chodzi o to ze drzwi sa nizej niz okna wogole na to nie zwrocilam uwagi i wcale mi to nie przeszkadza a drzwi i tak sa wysokie, a jesli chodzi o schody zewnetrzne to wogole mialy byc 3 schodki ale niestety zbyt malo podnieslismy fundament ale bylo juz po fakcie i jest jak jest, jakos bedziemy musieli sobie z tym poradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 27.02.2006 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Mam do was forumowicze pytanie, jak kupowaliscie okna to co wam mowili na temat okien3 i 5-komorowych, bo ja byłam przekonana do dzis o 5-komorowych ale powiedziano mi w salonie ze nie ma miedzy nimi prawie zadnej roznicy jesli chodzi o przepuszczalnosc ciepła, a roznia sie tylko cenowo, oczywiscie 5-komorowe drozsze , prosze o wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekagus 28.02.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 5 komorowe profile posiadają większą izolacyjność cieplną. To fakt. Pewnie też są sztywniejsze ( to zależy oczywiście od producenta ) no i lepiej, moim zdaniem , wyglądają. Najważniejszy jest profil. Nie wybieraj nieznanych marek. Dobry jest np. Rehau, ale są też inne. Może się też zdarzyć, że Twój projekt okna nie będzie spełniał wymogów danego producenta, np. zbyt wysokie drzwi balkonowe bez poziomych szprosów. ( np. kommerling i deceuninck różnie tutaj wypadają). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 jest taki wątek o oknach , czytałam go w przekonaniu że będę wiedziwła więcej o nich ale potem miałam mętlik w głowie czy 3 komory lub 5-cio komorowe a może białe bo tańsze , w efekcie końcowym zamówiliśmy okna drewniane M&S drzewo meranti w super cenie pozdrowionka barczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 jeszcze jedno ,chciałam ci powiedzieć że okna typowe są tańsze , to chyba wiesz a na ilości takich okien to też zawsze jakaś oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 28.02.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Barczyki a wiesz ze byłam nawet wt ej firmie tzn nie doszłam bo mieli akurat przerwe godzinna a ja nie miałam czasu czekac , wiec nie wycenili mi okien, a ze typowe rozmiary sa tansze to wiem ale akurat tak wyszło ze musiałam je zmniejszyc na nietypowe, a ilo komorowe ty masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 http://www.ms.pl/images/photo/okna/drewno4.icon.gif TO JEST DREWNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 http://www.ms.pl/images/photo/okna/drewnoszczegoly3.icon.gif a tak wygląda przekrój okna jeśli chcesz to zobacz na http://www.ms.pl przepraszam że takie mała ale jeszcze się muszę naumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika80 07.03.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam, kubolotek, Twój domek bardzo mi się podoba Mamy wąską działkę i ten dom by na nią pasował. Mam pytanie, czy dokonywałeś zmian wewnątrz domu? I czy jest to w ogóle możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 07.03.2006 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 kika80 ciesze sie ze wkoncu nasz domek sie naprawde komus spodobał i rowniez o nim mysli, tzn o tym projekcie, niewiem czy czytałas wszystko od poczatku pisalam tam o wymiarach mojej działki i rowniez o tym ze dokonalismy tam troche zmian, jesli chcesz to podam ci rzuty jak wygladaly a jak wygladaja po zmianach,zobacz sobie ta stronke tam jest pare podobnych domkow m.in. zarzecze w roznych wersjach i nasza buczyna:http://www.dom-projekt.pl/wszystkie.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika80 08.03.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 kubolotek na podanej przez Ciebie stronie już byliśmy i szukaliśmy projektu. Z tych domów, które nam się podobają i pasują na działkę (dom może mieć max. 8,5 m szerokości) wybraliśmy buczynę i milówkę. Nadal szukamy, ale jest ciężko znaleźć projekt na taką działkę Możesz przesłać mi rzuty domku po zmianach? Ile kosztowały zmiany dot. tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 I jak tam Kubolotek coś masz na oku jesli chodzi o okna ,- pytam tak z ciekawości . U was jeszcze zima , bo u nas ciągle mrozi w nocy i jeszcze stoimy z robotą . Więc pozdrawiam i byle do wiosny... barczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 08.03.2006 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 kika80 my tez moglismy miec tyllko domek do 8,5m, miał to byc typowy dworek ale ostatecznie wybralismy taki projekt z balkonami, zmiany nas nic nie kosztowaly, do projektu dostalismy taka kartke ze zgoda projektanta na zmian, i zalezalo to tylko od nazego inspektora, czy mozemy cos zmienic(dodatkowo byk gosc ktory naniosl zmianynp lazienki na mapke i on bral ponad tys z tym ze zalatwial nam od poczatku wszystkie papiery), i najpierw wydluzylismy dom o 2m(i dobrze bo kuchnia i tak jest mała), z łazienki zrobilismy spizarke, pod schodami bedzie garderoba, z jednego pokoju zrobilismy łazienke +kotlownie(piec bedzie w garazu). na poddaszu dlaismy w nnym miejscu łazienke Barczyki wlasnie dzis podpisalisy umowe na zakup okien:), u nas tez zimno jak diabli i nic nie robimy , czekamy na ocieplenie zeby choc zaczac tnkowac dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika80 09.03.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 kubolotek po zmianach środek wygląda jeszcze lepiej Dzięki za wszystko Zazdroszczę Wam, że już możecie sobie wykańczać. Przed nami jeszcze długa droga. Słyszałam, że wiosna ma przyjść ok. 20.03 więc POWODZENIA przy wykańczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts