Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz mały domek

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 418
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wkoncu zrobiło sie cieplutko(ciekawe na jak długo, bo zapowiadaja znow zime)ale mam nadzieje ze zdazymy jeszcze cos zrbic w domu, od poniedzialku prawdopodobnie ruszymy z tynkowaniem-wkoncu!, w przyszlym tygodniu rowniez maja na podłaczyc prad do sieci(narazie ciagnelismy od sasiada- mojej mamy) i eszcze czekamy na okna - maja byc do dwoch tygodni, serdecznie wszstkich pozdrawiam, zwłaszcza Tole jesli tu zagladnie:)

Sonika ciesze sie ze chociaz ty tu zagladasz :)(ja do ciebie zagladam codziennie a nuz cos przybylo), tak juz tynkujemy, strasznie sie ciesze jak głupia, tylko oczywiscie jakby nie bylo znow beda opoznienia, chcielismy zeby od przyszlego poniedziałku przyszedł nam gosc robic ogrzewanie podłogowe i centralne - ale on nie ma czasu i przyjdzie dopiero 24 - jestem wsciekła, i wiadomo ze od razu opoznia sie wylewki

Nic się nie martw Kubolotku, ważne że coś się w ogóle dzieje.

Tak to niestety jest, że są poślizgi i rzadko udaje się tak wszystko zaplanować, aby nie było przestojów.

Wklej jakieś zdjęcia proszę, cobym mogła popodziwać śliczniutkie i gładziutkie ściany :wink: :D .

Soniko co ja moge pokazac, ty to masz dopiero pieknie w domu, ale tynki juz sa i nawet juz sciany białe bo wybiałkowane:) to nasz salon9tylko podłogi jeszcze brak):

http://img56.imageshack.us/img56/9145/10172zw.jpg

http://img136.imageshack.us/img136/6155/10192uv.jpg

w tym tygodniu mamy miec okna jak tylko beda zamontowane to sie pochwale:)

Cześć Kubolotku

Ja tu zagladam czasami i widzę że zaczęły się prace

fajny salon i można się usiąść do jakiejś szybkiej kawki :p :wink:

będę podglądać dalej co się u was dzieje bo jesteśmy na podobnym

etapie. Ja mam wreszcie dach położony a tynki po świętach i też się

cieszę że wreszcie coś zacznie się dziać ,chociaż na brak pracy nie narzekam.

Tynki to jeszcze nic , ale potem wybór tych wszystkich drobiazgów kolor

płytek, jaka podłoga ,jakie drzwi - aż się w głowie kręci jak sobie pomyślę

więc powodzenia Kubolotku przy dalszych pracach i wyborach

Barczyki

Kubolotku, fajny domek, po zmianach w projekcie jest bardziej funkcjonalny :) Mam do Ciebie pytanie-jaka jest teraz powierzchnia salonu? I tak dziwnie-jakie wymiary ma wykusz :wink: Chodzi mi o jego głębokość i szerokość. A poza tym-super! Zazdroszczę Wam, ja jeszcze czekam na swój domek....

Soniko, Marzeno - ciesze sie ze sie wam podoaja okna(mnie tez:)), a co nastepne Soniko to sama niewiem od nastepnego poniedzialku dopiero ma przyjsc gosc robic cale ogrzewanie podlogowe, bylismy po parapety ale gosc nie przyjechal a mial byc w piatek u nas(jak nie przyjedzie we wtorek rano to sie mu oberwie)spieszy sie nam bo w tym tygodniu maja jeszcze przyjsc zrobic szpalety wokol okien i pasowaloby miec parapety, szukamy barierek na balkony, a i jeszcze zamowione juz mamy bramy garazowe, beda do miesiaca, fajnie ze w koncu cos ruszylo(ale ty to masz dopiero pieknie:))drzwi wejsciowe zamowimy dopiero po wylewkach, ale znow problem bo mamy otwor 120cm i albo go zmniejszymy, albo trzeba go powiekszyc bo chcialam drzwi z dostawka, tylko znow jak powieksze to drzwi nie wyjda dokladnie posrodku balkonu , no i co tu zrobic, moze masz jakis pomysl?