marmon 07.11.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Delikatnie pęka mi chudziak. Widocznie piasek pod nim nie został wystarczająco dobrze zagęszczony. Wobec tego poszukuję porady jak teraz się zabrać za wylewki... na siatce metalowej czy co. Na całość podłogi mam 20 cm. W tym ma się zmieścić jeszcze ogrzewanie podłogowe i styropian. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 07.11.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Delikatnie pęka mi chudziak. Widocznie piasek pod nim nie został wystarczająco dobrze zagęszczony. Wobec tego poszukuję porady jak teraz się zabrać za wylewki... na siatce metalowej czy co. Na całość podłogi mam 20 cm. W tym ma się zmieścić jeszcze ogrzewanie podłogowe i styropian. Pomocy Jeśli podkład jest świerzy to rysy skurczowe czym bym sie nie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmon 07.11.2005 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Podkład ma 4 miesiące... więc chyba nie taki świeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markosz 07.11.2005 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 śpij spokojnie, a na izolację termiczną siatkę musisz dać.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 08.11.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Chudziak czasem pęka - rozkurczowo czy też z braku dylatacji na dużych powierzchniach. Póki nie widać by część jakoś osiadała tworząc różnice w poziomach (tu pytanie o porządne zagęszczenie podsypki) - nie ma powodów do paniki. Nie jest rolą chudziaka jakiekolwiek izolowanie poziome dlatego rysy nie stanowią problemu. Folia czy papa (lub obie te warstwy) oraz styropian i porządna wylewka załatwią sprawę izolacji i o rysach zapomnisz. Chyba że naprawdę nie przyłożono się do zagęszczenia piachu, ktoś tu pisał o chudziaku, który popękał i OSIADŁ 10 CM.... I to brzmi już przerażająco.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 08.11.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 U mnie tez chudziak popekal, kontrolnie wykulem dziure aby zobaczyc czy czasem nie "wisi w powietrzu" ale okazalo sie ze piach jest dobrze ubity i nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 08.11.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 U mnie tez chudziak popekal, kontrolnie wykulem dziure aby zobaczyc czy czasem nie "wisi w powietrzu" ale okazalo sie ze piach jest dobrze ubity i nie ma problemu. zwierzaki beda szczesliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts