Biceps 08.11.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Witam, Przygotowuję sie do wymiany okien w starym poniemieckim domku na wsi. Jest tego 12 sztuk - wszystkie nietypowe, o zróżnicowanej wielkości. Mam dwa pytanka odnośnie wymiany: 1. Jestem zdecydowany na kupno okien w firmie THERMOPLAST, profil BARON 5-cio komorowy. Czy to dobry wybór? Czy możecie polecić jakąś alternatywę do tych okien, firmę z Wrocławia, którą warto jeszcze odwiedzić i zapoznać się z ofertą? 2. Zastanawiam się nad zamontowaniem szyb antywłamaniowych na parterze domku. Okucia wtedy będą mocowane na stalowych listwach, a szyba klejona z warstwami folii. Czy takie zabezpieczenie warte jest swojej ceny (średnio 400 zł do każdego okna- okien jest 4 na parterze)? 3. Jaka jest różnica pomiędzy oknami z ruchomymi a sztywnymi słupkami? Będę wdzięczny za informacje. To kawałek szmalu do wydania i chciałbym to wydać rozsądnie. Pozdrawiam,Biceps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 08.11.2005 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Mała korekta... To ma być profil ROYAL nie Baron. Baron jest czterokomorowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 08.11.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Widzisz biceps wystarczy zadać sobie odrobine trudu i przeczytać wątek "Szukam dobrych okien", albo chcociaż tam umieścić ten wątek. Po to ktos inny zadał sobie trud, by go "przykleić" - warto czasem szanować prace innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 08.11.2005 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 To wszystko przez to, że jestem tu nowy... Wiem, że to żadne tłumaczenie - mój błąd! A wątek o oknach przeszukałem, nadal mam jednak wątpliwości, dlatego zadałem konkretne pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 08.11.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Nie ma sprawy. Moja odpowiedx była byc może zbyt szorstka, bo sama podchodziłam do tego wątku jak "pies do jeża" tyyyyyyle stron do przeczytania - zabrało mi to naprawde kupę czasu. Niemniej jednak tam są Fachowcy, którzy chętnie pewnie odpowiedzą na twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 08.11.2005 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Hehe, Twoja odpowiedź była słuszna - miałem wpakować pytanie własnie do wątku o oknach, a przez pomyłkę załozyłem go poza nim W pracy jestem, robię to w pośpiechu i pokątnie, ale ciii... Pozdrawiam, Biceps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 08.11.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 1Thermoplast Royal - dobry wybór, ja mam takie od 2000 roku2Okna z szybami antywłam + okucia - moim zdaniem warto, ale okna są cięższe, mogą też ciężej pracować okucia. Ja u siebie na parterze mam P2 - to taki kompromos cenowy pomiędzy zwykłymi a P4, obecnie dałbym P4.3 Jak zależy na antywłamaniowości daj słupek stały. Okno będzie też bardziej sztywne. Słupek ruchomy wygląda za to delikatniej i po otwarciu skrzydełmasz duuuzy otwór. Pytania o okna mozesz wysłac na priv do jareko, starego oraz pchełka. Oni na pewno powiedza Ci coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts