Przekorek 08.11.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Moja dzialka przylega do drogi (asfaltowej), kupiłem ją w stanie niezabudowanym, ale był już zrobiony (i zaznaczony na mapach) wjazd. Problemem jest to, że wjazd jest wąski i zamierzam go radykalnie poszerzyc. Czy musze uzgadniac z Zarządem Ulic, Mostów i czy musze robic projekt, występować o zezwolenie, etc - czy betonować na pałę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.11.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Przekorku, a do kogo nalezy ta asfaltowa droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 08.11.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 A do kogo należy teren, na którym zamierzasz wylać beton? Wydaje mi się, że nawet jeśli w całości do Ciebie to należy to uzgodnić z zarządcą drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 10.11.2005 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Asfaltowa droga należy do nikogo, czyli do gminy, czy też Panstwa, nie wiem i chyba nieważne . Mnie chodzi o to (niezależnie od rozstrzygnięć własnościowych), czy generalnie co do zasady trzeba występować o pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.11.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 wcale nie takie nieważne. Jezeli droga nalezy do dróg krajowych lub powiatowych /pobocze do nich też nalezy/ to nie tylko wymagaloby uzyskania pozwolenia, ale nawet musiałbyś zapłacic za projekt jeżeli do gminy, to zgloś chęć poszerzenia wjazdu do gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts