Eluś 08.11.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Kochani mam ogromną prośbę może kupowaliście w ostatnim czasie AGD lub jesteście w trakcie zakupu Przyszedł czas kiedy muszę sfinalizować zakup. Liczyłam na pomoc Mdzaleskiego a tu niestety nieaktualne. Zakupy planuję przez intrnet. Liczę że znajdziecie chwilkę, żeby podzielić się swoimi doświadczeniami. Planuję zakup inox płyty gazowej, piekarnika, okapu kominowego zmywarki i chłodziarko zamrażarki. Będę wdzięczna za wszelkiego rodzaju sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 08.11.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Eluś,Zakupu sprzętu AGD dokonałam w sposób następujący: Zwiedziłam sklepy internetowe i poszukałam najkorzystniejszych cen dla sprzętu, który podobał mi się i spełniał (tak mi się wydaje bo jeszcze jest niepodłączony) oczekiwania co do funkcjonalności. Z ofertą cenową udałam się do Media Markt (bo tam był możliwy zakup na raty 0%) i tam negocjowałam ceny powołując się na sklepy internetowe. Może nie utargowałam wielkich kwot ale na pewno na tym nie straciłam. W ten sposób stałam się posiadaczką okapu simensa (90), płyty gazowej (lustrzanej) ariston, piekarnika z z lustrzanym frontem amica, zmywarki bosch z ukrytym panelem (60), lodówki wirpool. Cały sprzęt do zabudowy. Zapłaciłam ok. 7 tys . Ach lodówka została nabyta w innym sklepie (też po negocjacjach) i zakupiona za gotówkę. W Media Markt nie mieli tego modelu a już zdążyłam go podać producentowi mebli.Pozdrawiam i życzę udanych zakupow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkrenz 08.11.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Widzialem ostatnio ulotki promocyjne Fagora dla studiow kuchennych i dla zwyklych smiertelnikow, ale nie warto sobie nimi zawracac glowy - jak cena sugerowana producenta wynosi np. 3000, w "promocji" mozesz to kupic za 2500, a przez Internet za mniej niz 2000 ...Ja tez wkrotce planuje zakup sprzetu AGD do kuchni przez Internet, polecam porownywarke cen http://www.eeeby.pl/ Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 09.11.2005 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 rkrenzMyślę, że bardzo mi się przyda do negocjacji .Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 09.11.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 a z moich doświadczeń wynika, że przez internet wcale nie jest najtaniej. W akim np sklepie megamedia mozna niby ceny negocjować no i negocjowałam i w efekcie obniżyli mi ceny po około 20-30zl na każdym sprzęcie. Bylam z tymi juz obnizonymi cenami w tradycyjnym sklepie i dali mi jeszcze niższe (nie duzo ale zawsze) ceny jesli nich wszystko kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 09.11.2005 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Podstawa to wiedzieć ile co kosztuje w przybliżeniu mieć jako taką orientację. Później wybiorę sklep gdzie zamówienie można sfinalizować telefonicznie. Przedstawię moją propozycję i zobaczymy. Spróbuję też pomyszkować po małych sklepikach ale nie sądzę, że będą w stanie przebić ofertę dużego sklepu. Z oczywistych względów. Duży może więcej sprzeda więcej za mniej i tak wyjdzie na swoje.Dużo czytałam na ten temat i nie chcę udowadniać wyższości i korzyści płynące z tego rozwiązania. Cały czas czekam na wasze podpowiedzi odnośnie sprzętu AGD.Myślę o LG no frost inox chłodziarko zamrażarce (koniecznie duży zamrażalnik) bez udziwnień i zbędnych bajerówPiekarnik płyta koniecznie gazowa zmywarka 60Mam na to ok. 8.000. Plis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimbaj 12.11.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Witaj, ja jestem w trakcie zakupu. Na razie spenetrowałem wszystkie sklepy ionternetowe+allegro Znalazłem na allegro człowieka, który zaproponował mi całkiem miłe ceny + transport gratis. Np. płyta gazowa+piekarnik electrolux 150 zł taniej niż w megamedia.pl zmywarka esl 4131 to samo (chyba nawet 200 zł taniej) itd. Nie wiem czy jest to taniej, ale jak poszedłem do mediamarktu czy saturna to ceny w porównaniu z tymi "moimi" były tam z kosmosu. Jeśli chcesz to dam Ci namiar na priva na tego człowieka. Z Krakowa jest, płacisz przy odbiorze, sprawdzasz czy wszystko ok przy kurierze. Też myślę o Ariston w kwestii płyta+piekarnik, ale wciąż się waham - ich lodówki i zmywarki mają kiepską renomę. Teraz mam zanussi i electrolux i nie mam żadnych problemów. Z drugiej strony co w takiej płycie lub piekarniku może się popsuć... pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr198 14.11.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Oj może się popsuć w piekarniku i to całkiem sporo.Np zaczyna grzać tylko jedna grzałka, drzwi się nie domykają A w płycie np wysiada sterowanie Te doświadczenia to są ze sprzętem innej firmy ale mówią o tym że jednak czasami coś się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 14.11.2005 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Cześć Tomku Ja wobec braku postów w moim wątku doszłam do wniosku że jednak muszę sama wziąć się do pracy niestety gotowego rozwiązania nikt mi nie poda na tacy. Liczyłam jednak na więcej wpisów takich osób jak Ty którzy są w trackie zakupów lub bezpośrednio po. Oczywiście proszę o namiary na Pana. Ja jeszcze nie zdecydowałam co kupię ale intensywnie myślę na ten temat. Wzięłam się za analizę wątków. Po lekturze forum na temat AGD zawęziłam nie co pole wyboru. Napiszę co ustaliłam: 1) Wybór jednej konkretnej firmy raczej trudne zadanie , bo z lektury forum jednoznacznie wynika że jak np. płyta i piekarnik jest ok. to zmywarka już nie. Dlatego chyba warto tak pokombinować, żeby sprzęt niekoniecznie był jednej firmy./spokojnie mogą to być dwie /2) Nasze potrzeby jeżeli bowiem ja potrzebuję dość dużej zamrażarki to nie wszystkie firmy oferują mi takie modele. Pole manewru mi się zawęża więc będzie mi łatwiej.3) Uwaga na bajery. Wszyscy zabierający głos na forum piszą o tym, że korzystają z nich na początku, sporadycznie. A sprzęt nafaszerowany techniką może wiązać się z nieco wyższymi kosztami naprawy. Chciałabym dokonać najlepszych wyborów jak każdy. Oczekuję od sprzętu który zakupię że będzie spełniał swoją rolę a jak coś powiedźmy się zepsuje po jakimś okresie użytkowania mam nadzieję, że długim, to jego naprawa będzie możliwa i w granicach rozsądku. Myślę, że to też ważny atut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 22.11.2005 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Kochani wiem już na pewno jaką chcę mieć zmywarkę będzie to AEG Favorit ta z 4 programami. Dalej utknęłam na cały sprzęt z AEG mnie po prostu nie stać więc może Elektrolux. Albo z AEG wziąć jeszcze piekarnik bo będzie na tej ścianie co zmywarka a na drugą ścianę lodówkę i płytę kuchenną kupić innej firmy może aristona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.11.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Bimbaj , wyślij mi proszę na priv. namiary na tego pana z Allegro. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 22.11.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 AEG i Elektrolux to ta sama firma, tyle ze inna seria lub linai produkcyjan , sam nie wiem, tez do jutra musz esie zdecydwoac na płute , piwkarnik i okam w wacham sie miedzi AEG a Simensem im bardziej się zastanawiam tym większe mam wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 22.11.2005 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Widzisz Ola to tak jak ja, tyle że ja od początku simensa nie brałam pod uwagę więc na temat tego konkretnego sprzętu nic ci nie podpowiem .Napiszę Ci jednak jak doszłam do tego etapu opisanego wyżej czyli wyboru AEG/ElektroluxPrzygodę z zakupem AGD rozpoczęłam w marcu później z uwagi na brak dokumentacji remont przesunął mi się niemiłosiernie w czasie temat zawiesiłam. Liczyłam jednak na pomoc jednego z formułowiczów który wszystkim doradzał i rozwiewał wszystkie wątpliwości/Mdzalewski/. On stawiał sprzęt AEG wysoko. Ale wycofał się z doradzania w momencie kiedy ja ponownie wróciłam do tematu więc co zrobiłam zaczęłam czytać wszystkie wątki o AGD od 2004 r. zrobiłam zestawienie z mnóstwa wyczytanych wątków wyszło mi, że AEG to jest dobry wybór. Ponadto ma instrukcję obsługi w języku polskim i proste zasady obsługi /co wcale nie jest takie pewne przy innych markach/ Niemiecka solidność sprzęt się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 22.11.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ...... wyszło mi, że AEG to jest dobry wybór. Ponadto ma instrukcję obsługi w języku polskim i proste zasady obsługi /co wcale nie jest takie pewne przy innych markach/ Niemiecka solidność sprzęt się podoba. uważasz że jeżeli sprzęt AEG jest niemiecki to na pewno jest solidny? Niemiecka solidność to przeszłość. Niestety w Polsce pokutuje mit Niemiec - koniecznie niemiecki samochód itp. Skąd wiesz że to co kupisz będzie produkowane w Niemczech? Napis "made in EU" wiele nie mówi. Jezeli tak bardzo zależy ci na marce, solidności itp. to kup sobie sprzęt Smeg, Miele (tylko nie ekspres do kawy bo są wadliwe), Neff, Hotpoint, Gaggenau, Teka itp. miłego szukania i zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 22.11.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ...... wyszło mi, że AEG to jest dobry wybór. Ponadto ma instrukcję obsługi w języku polskim i proste zasady obsługi /co wcale nie jest takie pewne przy innych markach/ Niemiecka solidność sprzęt się podoba. uważasz że jeżeli sprzęt AEG jest niemiecki to na pewno jest solidny? Niemiecka solidność to przeszłość. Niestety w Polsce pokutuje mit Niemiec - koniecznie niemiecki samochód itp. Skąd wiesz że to co kupisz będzie produkowane w Niemczech? Napis "made in EU" wiele nie mówi. Jezeli tak bardzo zależy ci na marce, solidności itp. to kup sobie sprzęt Smeg, Miele (tylko nie ekspres do kawy bo są wadliwe), Neff, Hotpoint, Gaggenau, Teka itp. miłego szukania i zakupów. Tak się składa , że ja prawie cały sprzęt AGD ( oprócz okapu )mam firmy AEG i mogę zaręczyć, że był produkowany w Niemczech ( chyba że napis Made in Germany znaczy coś zupełnie innego ) Użytkuję go rok i złego słowa nie powiem , sprawuje się doskonale . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 23.11.2005 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 2mm mam nadzieję, że tu jeszcze zajrzysz.A jeśli będziesz mógł mi coś doradzić to chętnie skorzystam z Twojej wiedzy. Tak jak na wstępie zaznaczyłam nie wiem nic na temat sprzętu AGD .Tak jak nie wiedziałam nic na wiele innych rzeczy. Dzięki temu, że bywam na forum to się zmienia. Nie wiem czy idzie to w dobrym czy złym kierunku ale swoje opinie kształtuję, na podstawie różnych wypowiedzi które tu padają tylko i wyłącznie.Musisz mnie zrozumieć mieszkam w małym miasteczku. Sklep jeden ubogo wyposażony w AGD żebym mogła coś zobaczyć więcej jadę do Mediamark. Tak proszę sprzedawcę na którego czekam pół godz. o pomoc doradę. Poziom różny. No i bądź mądry dokonaj trafnego wyboru. Niczego nie chcę kupić dla marki, chcę jednak żeby był to sprzęt który mi posłuży, bo ciężko przyszło mi na niego zapracować. Te opinie na temat AEG padają z ust innych, więc się jej uczepiłam bo jakiś wyborów muszę dokonać a ja ciągle stoję w miejscu bo jak nie AEG to co doradź. Pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 23.11.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Eluś a czemu nie Siemens ? Słyszlam ze AEG jest produkowane we Włoszech , ja już zgłupiałam kompletnie, zlew i kibleke wybierałam prawie 2 miesiące a teraz kuchenaka i plyta , juz sie boje myśleć co będzie dalej. Myślałam o Simensie bo w sklepach chwalą, jest to ten sam koncern co Bosch ale nastwiony bardziej na jkośc nie na mase tak mi powiedzieli w sklepie, ale moze nie mieli racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 23.11.2005 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Ola nie chcę ci mieszać. Sama wiesz jak teraz jest od przybytku głowa boli.Za mało źle ale jak za dużo też niedobrze. Jak za tym wszystkim nadążyć. W ogóle nie analizowałam tej firmy myślę, że będziesz zadowolona zarówno z jednego jak i drugiego. To są rzeczy już z nieco wyższej półki cenowej. Sprawdzone, solidne. Pomyśl o tym w kategoriach, że cię na niego stać że i tak będziesz miała dobry sprzęt. Ja jestem po telefonie od męża który za naprawę samochodu dopiero kupionego zapłacił 2000 czyli wymarzony piekarnik i teraz będę kombinować jak by tu oszczędzić, żebym wyszła na swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 23.11.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 No to prezkichane, nie cierpie takich nieprzewidzianych wydatków, własciwie chyba masz racje nie ma sie co za dużo zastanawiac, w końcu to tylko piekarnik, byle by był sprawny i nieawaryjny i w maire wygladał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 23.11.2005 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Oczywiście że tak. Wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Będzie dobrze.Jeśli ja mam coś wybrać a tych wyborów już było trochę to stosuję zasadę „przestać myśleć o temacie na jakiś czas zająć się czymś innym. To pomaga po pewnym czasie (np. na drugi dzień spojrzymy na to samo z innej perspektywy) Spróbuj może wybrać stawiając na to co ci się bardziej podoba wizualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts