Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WYBÓR AGD S.O.S.

Eluś

Recommended Posts

Chyba tak zaczne robic, bo jak na razie z wyborem poszlo dosc łatwo, ale to dopiero począteka teraz wnętrze to trudniejszy wybó i duzo przedmiotów , lepiej uważac po po wykńczeniu przyjadą panowie z kaftanem, zreszta juz po dokonanym wyborze dalej sie zastanawiam czy to był dobry wybó czy nie, to juz jakies wariactwo :roll:

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłam w sklepie trochę widziałam Mediamark nie ma praktycznie AEG stała jedynie zmywarka 45 i piekarnik z napisem nade in german wydaje mi się że już trochę stoi w tym sklepie. Sprawdziłam bardzo fajne chowane przyciski to mi się spodobało przy piekarniku. Natomiast spodobała mi się chłodziarko-zamrażarka elektroluxa. LG nieliczne pojedyncze te które widziałam miały dziwne otwieranie to znaczy brak rączki tylko wkłada się palce w taki wąskie wgłębienie.

Ola ja wybrałam tak

Elektrolux lodówka

Elektrolux płyta bo 70 tka a taka mi się podoba mam brata kucharza który czasami u mnie pichci on mi kazał kupić 90 ale bez przesady.

AEG zmywarka

AEG piekarnik

Teka okap

Mam jeszcze cichą nadzieję,że wystarczy 8000 zł Sprawdziłam w internecje jest to realne ale zobaczymy.

Lodówka, płyta, piekarnik, mikrofalówka, zmywarka - Boscha. Okap -Teka. Nie wiem czy był to dobry wybór. Musiałem wymienić ramkę do zabudowy dla mikrofalówki. Ramka kosztowała 40 % ceny mikrofalówki. Jeśli wszystkie części do urządzeń Boscha tyle kosztują to chyba wybór nie był dobry.

• 4 weeks później...
Ja niestety tez jestem na etapie wybierania sprzetu.Jedno wiem na pewno, nigdy AEG juz nie kupie.Miałam słynna zmywarke Favorit i jedna wielka lipa, a kosztowała kupe kasy.Zraziła mnie ta zmywarka raz, a dobrze jezeli chodzi o AEG.Obecnie zastanawiam sie nad Boschem, własciwie juz mam typy, ale nadal szukam :roll:

Gosiu , mialam Bosha zmywarke (jeszcze w Polsce ) , bardzo dobry sprzet .

Pozdrawiam Cie serdecznie , widze , ze jestes zajeta , prawie Cie nie widac .

Kiedy przeprowadzka?

Mam nadzieje ze na moje urodzino-imieniny 22 lutego :lol: Teraz zakrecona jestem z wykonczeniówka :( O kurcze, zrobiłam byka w Boshu :oops: A, co U was miejsce juz wybrane?

Witaj. Ja już ten temat też mam za sobą. O firmach nie będę pisała Mam dość pojedynczych opinii że ktoś się do czegoś zraził czy że coś się popsuło. są to pojedyncze opinie. Swój wybór oparłam na lekturze forum wizytach w sklepie porównywaniu i możliwościach finansowych. Ogólnie oceniam że dokonałam trafnych wyborów. Kupiłam 5 sprzętów w Internecie wszystko ok., instrukcje w języku polskim. Myślę, że najwięcej problemu przysporzyła mi kwestia wizualna. To znaczy chodzi o odcień stali, inox w jednej firmie to niekoniecznie taki sam kolor w innej. Dlatego też drugi raz nie zdecydowałabym się na lodówkę wolnostojącą. Trochę się pomartwiłam czy będzie pasowała do całości bo była innej firmy. Pasuje choć nie idealnie. A taka jestem, że chciałabym żeby było idealnie.

Witam

Widze ż epojawiaja sie i dyskutuja w tym watku przedewszystkim panie.

Otóz jak wiadomo zasób polskich porfeli jest różny - kazdy kupuje to na co go stac. Ja uzywam od 2 lat sprzęt whirpoola tzn lodókozamrazarka, zmywarka, pralka automatyczna. Moja rodzina tez w wiekszej "ilości" ma ten sprzęt to dłuzej to krócej. Na przełomie wiosny i lata zainwestowac musze w piekarnik i płytę gazowa - i powiem jedno tez bedzie to whirpool.

Od zaprzyjaźnionego serwisanta jedna UWAGA!!! by był made in poland a nie made in turkey (często zawodzi)

Dla mnie ten sprzet jest ok spełnia moje oczekiwania - szczególnie szósty zmysł w pralce i zmywarce - dla mnie bomba :)

Kazdy ma prawo wyboru i każdy ma prawo decyzji w związku z powyższym kazdy i tak wybierze to do czego jest przekonanay :)

sebo8877

Ufffffffff, wreszcie zamowilam podstawowe AGD i to za bardzo rozsadne pieniadze :roll: :roll: Nie sadzilam, ze mozna sie przy tym tak nameczyc.

Piekarnik Bosch HBN43W350, plyta Bosch PCD 685DEU. Wielka ulga :)

Przede mna jeszcze lodowka i zmywarka... i w gre wchodzi chyba Bosch albo Siemens.

i co wybrałas?bo ja tez przymierzam sie do zmywarki Boscha.A. lodówke mam LG Side by Side i nie moge sie doczekac az ja wypróbuje :p

Ufffffffff, wreszcie zamowilam podstawowe AGD i to za bardzo rozsadne pieniadze :roll: :roll: Nie sadzilam, ze mozna sie przy tym tak nameczyc.

Piekarnik Bosch HBN43W350, plyta Bosch PCD 685DEU. Wielka ulga :)

Przede mna jeszcze lodowka i zmywarka... i w gre wchodzi chyba Bosch albo Siemens.

i co wybrałas?bo ja tez przymierzam sie do zmywarki Boscha.A. lodówke mam LG Side by Side i nie moge sie doczekac az ja wypróbuje :p
Zmywarki jeszcze nie kupilam, ale chce prosty model Bosch lub Siemens, a lodowek niestety zadna ztych firm nie robi no frost wiec albo tradycyjna Bosch/Siemens albo LG no frost :) I tu mam dylemat :-?