gosia1719499730 27.12.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Ufffffffff, wreszcie zamowilam podstawowe AGD i to za bardzo rozsadne pieniadze :roll: Nie sadzilam, ze mozna sie przy tym tak nameczyc. Piekarnik Bosch HBN43W350, plyta Bosch PCD 685DEU. Wielka ulga Przede mna jeszcze lodowka i zmywarka... i w gre wchodzi chyba Bosch albo Siemens.i co wybrałas?bo ja tez przymierzam sie do zmywarki Boscha.A. lodówke mam LG Side by Side i nie moge sie doczekac az ja wypróbuje Zmywarki jeszcze nie kupilam, ale chce prosty model Bosch lub Siemens, a lodowek niestety zadna ztych firm nie robi no frost wiec albo tradycyjna Bosch/Siemens albo LG no frost I tu mam dylemat Naprawde nie robia no frosta az trudno uwierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 28.12.2005 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Witam dziewczyny. Ja kupiłam no frost LG. Powiem, że wybór lodówki pochłonął mi najwięcej czasu i przysporzył najwięcej wątpliwości. Miałam do tej pory chłodziarko zamrażarkę już nowej generacji i nie byłam z niej w ogóle zadowolona. Było to jednak ARDO Ta marka niestety nie cieszyła się dobrą opinią. W chłodziarce było dość ciepło i ciągle stała woda co powodowało, że stale musiała być myta. Więc jak się już popsuła Stanęłam przed koniecznością kupna nowego sprzętu padł na mnie blady strach. Nawet pytałam w jakimś wątku o AGD czy można być zadowolonym z lodówki nie no frost. Odpowiedz co prawda pojawiła się już po jakimś czasie kiedy ja już dokonałam wyboru i czekałam na sprzęt ale myślę, że opinia tej osoby była cenna i żałowałam, że pojawiła się tak późno. Osoba szczegółowo opisywała zasady funkcjonowania lodówki nie no frost i wynikało z tego opisu, że można być zadowolonym z chłodziarko-zamrażarki bez tej funkcji. Mój model no frost sprawuje się jednak bardzo dobrze. Jest w niej zimno i suchutko. Jest cicha .Wada to jednak cena model na który się zdecydowałam kosztował 2200 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 29.12.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Popatrzcie tu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=944754&highlight=#944754. Przez 4 miesiące używania nawet mojej żonie nie przyszło do głowy myć lodówki - jest O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 03.01.2006 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Witajcie. Jeden etap mam już za sobą wybór i sprawdzenie sprzętu. Pomyślałam, że podzielę się swoją opinią na jego temat bowiem sama wiem ile czasu spędziłam na wyszukiwaniu informacji.Zmywarka została AEG nie zmieniłam decyzji w sprawie do końca. Nie mam porównania bo to mój pierwszy sprzęt ale jest ok. Na zmywarce pisze made in germany. Zabrudzone gary z użyciem tabletek 3 w 1 bo takie miałam dołączone poradziły sobie znakomicie w najkrótszym programie tj.30 min. Wybrałam zintegrowany panel i wiem, że dobrze zrobiłam. Ukłon w stronę osoby która mi to rozwiązanie podsunęła. Okap to sprzęt który został zakupiony błyskawicznie. Wiedziałam, że musi mieć przynajmniej 600 ciągu żeby spełnił swoją funkcję. Takie parametry miał Ciarko ESA BIS 90 wyrób polski. Nabyłam go za 1200 zł wraz z transportem w sklepie internetowym tej firmy obsługa fantastyczna. realizacja natychmiastowa byłam pod wrażeniem. Przyjęli zgłoszenie przez telefon. Szybko sprawnie. Ma 9 stopniową skalę. Cichy. Prezentuje się super. Jestem bardzo zadowolona z jego wyboru. Płyta gazowa. Od początku szukałam 70 tki. Myślałam o elektrolux, ktoś podpowiedział mi tekę, smeg. Zależało mi na żeliwnych rusztach, bo gdzieś wyczytałam, że takie mają być.Ale cena niestety była nie do przyjęcia ok.1400 zł elektroluxa, teki płyta kosztowała 1000 zł ale za żeliwne ruszta trzeba było dopłacić jeszcze 350 zł też drogo w sumie 1350 zł. Smeg już nie pamiętam ceny ale chyba jeszcze więcej. Dlatego wybrałam firmę FAGOR za 72 cm płytę żeliwne masywne ruszta zapłaciłam 850 zł. Płyta ma wszystko co trzeba jest ok.Idąc za ciosem piekarnik też mam FAGORA.Chłodziarko-zamrażarka to LG NO frost. Z początku byłam przerażona chłodem jaki w niej panował. Ale po przeczytaniu instrukcji ustawiłam tem. po swojemu i jest ok. Podsumowując mam sprzęty różnych firm. Ale o dziwo nie widzę żadnej różnicy w kolorze inoxu bardzo mnie to cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 03.01.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Widze wybór dokonany, ja taż mam juz zakupioną płytę i piekarnik oraz okap simensa, a zmywarke i lodóke mam na razie starą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 03.01.2006 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Cieszę się, że mam to już za sobą. A wspomnienie tamtych przedświątecznych zakupów jeszcze wywołuje we mnie negatywne emocje. Mam nadzieję, że jednak radość użytkowania pozwoli zapomnieć mi o tym bardzo szybko.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Okap to sprzęt który został zakupiony błyskawicznie. Wiedziałam, że musi mieć przynajmniej 600 ciągu żeby spełnił swoją funkcję. Takie parametry miał Ciarko ESA BIS 90 wyrób polski. Nabyłam go za 1200 zł wraz z transportem w sklepie internetowym tej firmy obsługa fantastyczna. realizacja natychmiastowa byłam pod wrażeniem. Przyjęli zgłoszenie przez telefon. Szybko sprawnie. Ma 9 stopniową skalę. Cichy. Prezentuje się super. Jestem bardzo zadowolona z jego wyboru. .Super, ze masz juz za soba zakupy.Powiedz w jakim internetowym sklepie kupowałas?ja mysle o okapie Teka, ale kosztuje 350 zł i tez ma niby 600m3.Na okap juz mi szkoda kasy, albo zostawie go sobie na pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 03.01.2006 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Z tym okapem to było tak miał być TEKI ale w grudniu ceny tak szalały, że z dnia na dzień było drożej więc w końcu nie było mnie na niego stać. Pan u którego miałam zamiar kupić cały sprzęt zaproponował mi zamiast tej drogiej TEKI właśnie ten firmy CIARKO. Mówił o nim w samych superlatywach. Dodał ,że posiadany przez niego egzemplarz jest zdjęty z ekspozycji z odbywających się targów budownictwa gdzie dostał jakąś prestiżową nagrodę i że sprzeda mi go okazyjnie za 1300 zł jego cena normalnie miała wynosić zdaniem tego Pana 2000 zł. Więc przyznaje ,że nie chciałam przepuścić takiej okazji. Pan oprócz okapu miał jeszcze mi sprzedać pozostałe sprzęty więc umówiliśmy się, że oddzwoni na drugi dzień z ofertą na całość. Pan na drugi dzień nie zadzwonił nie zadzwonił też na trzeci czwartego zadzwoniłam ja. Oferty dla mnie nie przygotował a okap sprzedał . Nie rozwijam jak się wtedy poczułam. W Internecie wklepałam adres http://www.ciarko.pl i zadzwoniłam pod wskazany adres. Chciałam się dowiedzieć ile kosztuje i gdzie mogę go ewentualnie kupić. Tam zostałam połączona z działem sprzedaży. Pan który odebrał telefon a był to 6 grudnia sprzedał mi go za 1200 zł. Mieli bowiem promocję świąteczną na te okapy. W rzeczywistości jego wartość nie przekraczała kwoty 1390 zł. Więc Pan łgał mówiąc jakoby ten okap wart był 2000 zł.A wracając do sprawy okapu. To już mój drugi okap. Pierwszy wartości 450 zł nie spełniał w ogóle swojej roli. Ja mam aneks kuchenny dlatego szczególnie musiałam zadbać o to aby zapachy nie rozchodziły się po całym domu. Jego max ciąg wynosi 700. Tak to sobie założyłam, że właściwie zmywarka i okap to były najważniejsze wybory no i może przeinwestowane jak na to patrzę. Ale nie żałuję podjętej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 03.01.2006 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Wracając do sklepów internetowych to zakup robiłam w dwóch megamedia to pierwszy sklep gdzie złożyłam zamówienie. Zamówiłam u nich wszystko licząc na darmowy transport. Niestety się przeliczyłam z uwagi na termin realizacji .Zamówiłam 07 grudnia rano wieczorem 8 grudnia poinformowano mnie, że część sprzętu będzie za tydzień zaś zmywarka dopiero za dwa tygodnie. To było nie do przyjęcia .Więc zrezygnowałam ze zmywarki tracąc darmowy transport. Przesyłka dotarła po 10 dniach. Po telefonie ponaglającymNatomiast zmywarkę zamówiłam w maxmedia .Obiecali, że dostarczą wciągu 5 dni już po 4 miałam zmywarkę. Szybko sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 03.01.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ja tez z okapem mialam sporo problemow, pomijajac wysokie ceny za okapy kominowe. Po wielu moich dylematach i namowach sprzedawcy wybralam taki: http://hoffmanowska.pl/Wnetrza/neto.jpg Nie bylam do niego przekonana, bo malo znana firma... NETO, ale prezentuje sie calkiem niezle w porownaniu z podobnymi innych firm, wydajnosc ma 530 - dla mnie wystarczajaco. Po rozpakowaniu pudelka okazalo sie, ze jest sterowany pilotem I cena byla bardzo konkurencyjna w sklepie internetowym znalazlam za 1190, ale ja kupilam taniej w zwyklym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Wracając do sklepów internetowych to zakup robiłam w dwóch megamedia to pierwszy sklep gdzie złożyłam zamówienie. Zamówiłam u nich wszystko licząc na darmowy transport. Niestety się przeliczyłam z uwagi na termin realizacji .Zamówiłam 07 grudnia rano wieczorem 8 grudnia poinformowano mnie, że część sprzętu będzie za tydzień zaś zmywarka dopiero za dwa tygodnie. To było nie do przyjęcia .Więc zrezygnowałam ze zmywarki tracąc darmowy transport. Przesyłka dotarła po 10 dniach. Po telefonie ponaglającym Natomiast zmywarkę zamówiłam w maxmedia .Obiecali, że dostarczą wciągu 5 dni już po 4 miałam zmywarkę. Szybko sprawnie.O, dobrze, ze mi m ówisz o megamedia, dam sobie z nimi spokój i skupie sie na max ja okap bede miała 'szufladowy"i tak naprawde szkoda mi kasy, ja po prostu jakos nie moge uwierzyc, ze moze on spełniac swoje zadanie, tak ze nie bedzie nic czuc A, płaciłas przy odbiorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ja tez z okapem mialam sporo problemow, pomijajac wysokie ceny za okapy kominowe. Po wielu moich dylematach i namowach sprzedawcy wybralam taki: http://hoffmanowska.pl/Wnetrza/neto.jpg Nie bylam do niego przekonana, bo malo znana firma... NETO, ale prezentuje sie calkiem niezle w porownaniu z podobnymi innych firm, wydajnosc ma 530 - dla mnie wystarczajaco. Po rozpakowaniu pudelka okazalo sie, ze jest sterowany pilotem I cena byla bardzo konkurencyjna w sklepie internetowym znalazlam za 1190, ale ja kupilam taniej w zwyklym sklepie Rany cieszyłam sie, ze połodówce, piekarniku i płycie, to finansowo-sprzetowy luz mnie dopadnie,a tu masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 04.01.2006 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Płaciłam oczywiście jak już odebrałam towar.Słyszałam o tej firmie prezentowany model tam gdzie zamawiałam meble proponowano mi za 1000 zł. Możesz mi wierzyć lub nie ale mój okap naprawdę spełnia swoją funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 06.01.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Płaciłam oczywiście jak już odebrałam towar.Słyszałam o tej firmie prezentowany model tam gdzie zamawiałam meble proponowano mi za 1000 zł. Możesz mi wierzyć lub nie ale mój okap naprawdę spełnia swoją funkcję.Super;-)Ja dzisiaj zamówiłam Piekarnik Siemensa i płytę.Piekarnik z wózkiem.Pralke Boscha i okap Teka 2002.Ma cos ok 600m3 i kosztuje 450 zł, ale to szufladowy iec taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afrowomen 09.01.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 ja polecam ci sprzęt boscha, wszystko w kuchni mam tej marki, no może z wyjatkiem kuchenki mikrofalowej..cenie sobie ta firme za jakośc i minimalistyczny design - mój ulubiony..a przed zakupami polecam zapoznanie sie z raportem o tym jaki sprzęt AGD kupujemy w sklepach internetowych najczęściej, i jakie sa ceny poszczególnych modeli w sieci a jakie w sklepach typu mediaraport znajdziesz tu: http://ceneo.pl/raport2005.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_szereg 25.01.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Moja mama pare lat temu kupila dwuagregatowa lodowke Boscha. Pracuje bez zarzutu do dzisiaj i to tak, ze zupelnie jej nie slychac, czego nie mozna powiedziec o moim trzyletnim Polarze... Zmywarka Boscha, ktora odziedziczylismy po poprzednich lokatorach, rowniez dziala (nie wiem od jak dawna, ale to dosc prehistoryczny model). Potwierdzam jednak opinie z tego forum, ze zacinaja sie jej programy (dokladnie: mycie wstepne, ktorego i tak sie nie uzywa, bo bez niego myje bez zarzutu a poza tym... zacina sie ). Na marginesie: uwazam, ze zmywarki 45cm szerokosci dla rodziny to pomylka - zawsze brakuje w nich miejsca i cos trzeba zmyc recznie... Pralka Siemens Simwat LX costam - nigdy nie wiem kiedy zona ja wlacza, bo nie slychac jej nawet kiedy wiruje! Droga (podobno serwisowanie jeszcze drozsze) ale polecam! Stoje teraz znowu przed wyborem sprzetow do nowej kuchni i waham sie pomiedzy Siemens-Bosch a Elektrolux. Kolega z pracy namawia mnie usilnie na NO FROST - podobno po wyprobowaniu tego systemu nie mozna sie przestawic na zwykla lodowke - ale bajer taki ma chyba tylko LG. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 25.01.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Tylko LG + Samsung maja w przystepnej cenie Poza tymi markami tez sa, ale juz cena znacznie wyzsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 25.01.2006 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ja kupiłam z systemem no frost. Tyle, że może ja nie powinnam zabierać głosu bo poprzednia lodówka nie no frost była ARDO, a jak wiecie o tej marce niczego dobrego tu nie napisano. W każdym razie służyła mi ok.8 lat Stała w niej ciągle woda, było w niej ciepło, ciągle trzeba było ją myć. Jedną jednak zauważalną różnicą było to, że jak położyłam ciasto w tortownicy na dolnej półce to na wyższej mogła leżeć wędlina i ciastu to w ogóle nie przeszkadzało. Jakież było moje zdziwienie, że w no frost tak się nie da. Wszystko trzeba trzymać w pojemnikach bo zapachy się mieszają i jakieś takie wszystko wysuszone. Jest jednak w niej zimno, sucho i czysto. A ten chłód to docenię pewnie w lecie. Tyle, że podobno teraz w lodówkach montują jakieś wiatraczki do równomiernego rozkładu powietrza więc może to mieszanie zapachów występuje w każdym modelu i niepotrzebnie się dostało no frostowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_szereg 26.01.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Moj znajomy "od NO FROSTa" zapewnia mnie, ze zywnosc wytrzymuje w lodowce z tym systemem duzo dluzej niz w kazdej innej. Z kolei sprzedawca "od Siemensa" twierdzi, ze lodowka musi miec elektroniczny termostat, bo mechaniczne maja zbyt duza bezwladnosc i moga pozwolic na duze wahania temperatury, tym bardziej jesli lodowka wyposazona jest w NO FROST, duze na tyle by pozwolic na rozmrazanie sie produktow (!) BTW: na zapachy pomaga maly pochlaniacz z weglem aktywnym - do nabycia w kazdym sklepie za 5-10 pln - dziala rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botanika 28.01.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Mnie zainteresował ten piekarnika głównie z powodu Pyrolizy.Najgorsza praca domowa to czyszczenie piekarnika.Inne bajery są mało istotne.http://www.megamedia.pl/_n/n_piekarniki-bez-sterowania-do-plyt-aeg-competence-b-5741--4-m-p3887.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts