Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WYBÓR AGD S.O.S.

Eluś

Recommended Posts

Lodówka bedzie ta:

LG Electronics GR-459GLCA

http://www.megamedia.pl/_n/n_chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe-lg-electronics-gr-459glca-p11395.jpg

ale mam kłopot z płytą ceramiczną.Czy ktoś użytkuje taką?

Płyty elektryczne; AEG

66301 K-MN - Płyta ceramiczna z własnym sterowaniem

http://www.agdhurt.pl/img/products/thumbnail/2926_4013.jpg

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Użytkuję zmywarkę AEG Favorit kosztowała 2500 zł w maximedia nie wiem czy ten konkretny model bo nie pamiętam. W każdym razie ma 4 programy i zintegrowany panel –ukryty. Wcześniej nie miałam doświadczenia, bo to moja pierwsza zmywarka więc bazowałam na postach z wyszukiwarki.

Jestem bardzo zadowolona. Najczęściej używam programu 30 mint. W tym programie moje zapieczone patelnie i zaschnięte gary są czyściutkie. Dlatego rzadko używam innych programów. Zwykłe szklanki kieliszki umyte idealnie brak stłuczek i jakich kolwiek uszkodzeń.

• 1 month później...

Możesz mi wierzyć lub nie ale mój okap naprawdę spełnia swoją funkcję.

Mam pytanko na temat tego okapu, bo właśnie się nad takim zastanawiałam - jak bardzo jest głośny? tzn. nie na najniższym biegu, ale na takim, którego używasz najczęściej? i czy mogłabym poznać kubaturę lub powierzchnię pomieszczenia, w którym pracuje?

pozdrawiam

A czy ktoś mi powie jak się utrzymuje taką płytę w czystości??? Czy D7, Chromoli i inne 'cuda' sprawdzają się na tym???

http://www.megamedia.pl/_p/6/n/plyty-gazowe-z-wlasnym-sterow.-ariston-ph-760-f-(an)-®-p6624.jpg

I tu wychodzi wyższość płyt elektrycznych - czystość. Jak sobie pomyślę o tym jak czyściłem kiedyś gazówkę brrrr.

A czy ktoś mi powie jak się utrzymuje taką płytę w czystości??? Czy D7, Chromoli i inne 'cuda' sprawdzają się na tym???

I tu wychodzi wyższość płyt elektrycznych - czystość. Jak sobie pomyślę o tym jak czyściłem kiedyś gazówkę brrrr.

Gazową dobrze się czyści tymi środkami 8) jak ja zobaczyłam teściową jak pucuje płytę ceramiczną to dopiero mnie zmroziło :o :wink:

Sam to robię więc wiem. :)

Jeśli jest tylko brudna (bez przypaleń) - wystarczy gąbka z mleczkiem + wytarcie papierowym ręcznikiem

Jeśli jest coś przypalone to mozna:

a. szorować -bez problemów schodzi

b. lepiej zeskrobać specjalnym nożykiem a potem jak na początku.

Cała operacja czyszczenia to max. 1 minuta. W gazówce tyle czasu zajmowało zdjęcie i załozenie rusztu, palników itp. :)

Jeśli jest tylko brudna (bez przypaleń) - wystarczy gąbka z mleczkiem + wytarcie papierowym ręcznikiem

Cała operacja czyszczenia to max. 1 minuta. W gazówce tyle czasu zajmowało zdjęcie i załozenie rusztu, palników itp. :)

Teściowej to zajęło więcej czasu :wink: dwu cyfrowa liczba, no ale ciągle nie było wysokiego połysku, więc trzeba było pucować :o :wink: :lol:

Teściowej to zajęło więcej czasu :wink: dwu cyfrowa liczba, no ale ciągle nie było wysokiego połysku, więc trzeba było pucować :o :wink: :lol:

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Mój typ:

- 60

- z panelem zewnętrznym

- niekoniecznie do zabudowy

- max 5 programów (i tak korzysta się typowo z jednego lub dwóch)

No i niestety odradzam Whirlpool a właściwie system szósty zmysł. Niestety większość wodociągów w Polsce nie trzyma dobrze twardosci wody i system głupieje.