_Beti_ 08.11.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 postanowiłam że mój dom będzie budować jeden lub dwóch murarzy a pomocnicy to my ,a strop będziemy robić sami, aby zbić koszty. Zaczęłam się rozglądać ile będę musiała zapłacić takiemu murarzowi na razie mam oferty od 100zł do 150zł z tym że za 100zł z jedzeniem. Oczywiście wole się umówić za całość lub kondygnacje i pewno tak ostatecznie zrobię ale chcę się was spytać ile ewentualnie u was brał murarz za dniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialy63 27.02.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Jeśli moge proponować to proszę umówić się na cene od metra kwadratowego a nie za godzine. no i oczywiście naważniejsze żeby murarz był zaufany który nie tylko muruje ale także propnuje ciekawe rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość e_kran 27.02.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Jeśli moge proponować to proszę umówić się na cene od metra kwadratowego a nie za godzine. no i oczywiście naważniejsze żeby murarz był zaufany który nie tylko muruje ale także propnuje ciekawe rozwiązania. Co to znaczy "proponuje ciekawe rozwiązania" ? Stawianie ścian chyba powinno być w każdym pzypadku zgodne ze sztuką i z projektem konstrukcyjnym, a ogólna koncepcja domu wynika z projektu architektonicznego a nie z natchnienia murarza. Chyba, że się mylę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 27.02.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Jaka dniówka?8 godz dzień?Czy od skowronka do żaby?A co z ubezpieczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.02.2006 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 chyba żartujesz z tym ubezpieczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 28.02.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 chyba żartujesz z tym ubezpieczeniem Wcale nie żartuje. Chyba ze zamierzasz zatrudnic kogos na czarno,ale wówczas robota bez umowy,na "gebę". Jeśli zas murarz płaci składki,podatki,za taka dniówkę nie bedzie pracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 28.02.2006 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 prawdę mówiąc, zdecydowałam się że nie będę zatrudniać murarza tylko ekipę murującą (bo stropy robimy sami), ale moja ekipa oczywiście będzie u mnie murować na "gębę" wiem zaraz powiesz Ty i inni forumowicze że nie można budować bez umowy bo wiele ludzi nawet na tym forum przejechało się na takim załatwianiu spraw, ale ja zaryzykowałam mój teść zna dobrze szefa ekipybudują bardzo dużo w mojej okolicyi jeszcze nikt na nich nie narzekałwięc ja zaryzykowałam bo gdyby nie zrobiła tego to nigdy nie znalazłabym ekipy za 3,500 (murowanie parteru, poddasza, kominów) bo podatek jeden drugi i trzeci i kwota wzrosłaby do 5tyś a przy zarobkach mojego męża 1200zł to wybacz ale nie stać mnie na kokosy a murować nie umiem więc kombinuje jak mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-bud 03.03.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 prawdę mówiąc, zdecydowałam się że nie będę zatrudniać murarza tylko ekipę murującą (bo stropy robimy sami), ale moja ekipa oczywiście będzie u mnie murować na "gębę" wiem zaraz powiesz Ty i inni forumowicze że nie można budować bez umowy bo wiele ludzi nawet na tym forum przejechało się na takim załatwianiu spraw, ale ja zaryzykowałam mój teść zna dobrze szefa ekipy budują bardzo dużo w mojej okolicy i jeszcze nikt na nich nie narzekał więc ja zaryzykowałam bo gdyby nie zrobiła tego to nigdy nie znalazłabym ekipy za 3,500 (murowanie parteru, poddasza, kominów) bo podatek jeden drugi i trzeci i kwota wzrosłaby do 5tyś a przy zarobkach mojego męża 1200zł to wybacz ale nie stać mnie na kokosy a murować nie umiem więc kombinuje jak mogę 1200 tygodniowo czy miesięcznie bo jeśli miesięcznie to bardzo oszczędzacie i szczego się tu budować ja trochę wiecej zarabiam i murować umiem ale na nowy dom mnie niestać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.03.2006 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 mieszkamy u teściów, żyjemy z mojego stypendium i pieniążków za tzw fuchy. A budujemy z oszczędności pomaga nam finansowo trochę rodzina, no i budowę mamy rozplanowana co najmniej na 3,4 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 ... ile ewentualnie u was brał murarz za dniówkę cześć _Beti_ - u mnie brał tyle ile mu zapłaciłem ... przy ośmiogodzinnym dniu pracy płaciłem mu 80 zł/ dniówke przy dwunastogodzinnym - 100 zł/ dniówka plus oczywiście jedzenie i napoje ... za zadanie miał murowac dokładnie ... solidnie - i bez pospiechu .... przy kominach zapowiedziałem mu wręcz, ze maja byc zrobione na tip - top a czas wykonania mnie nie interesuje ... on te kominy wymuskał ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 04.03.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Kiedy to było???150 jest najmarniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Kiedy to było??? w trakcie jak mi murował dom ... 150 jest najmarniej. jaka dniówka? 8 godz dzień? A co z ubezpieczeniem? poza tym ... Ty go chyba nie karmisz ... ani nie lejesz w niego ... dlatego tak Cie skóruje, po 150 za dzień ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 05.03.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Kiedy to było??? w trakcie jak mi murował dom ... 150 jest najmarniej. jaka dniówka? 8 godz dzień? A co z ubezpieczeniem? poza tym ... Ty go chyba nie karmisz ... ani nie lejesz w niego ... dlatego tak Cie skóruje, po 150 za dzień ... pzdr Wcale nie uwarzam iż mnie "skóruje". Godziwe pieniądze za godziwą pracę,sam za mniej równiez bym nie pracował ---------------------------------------------------------- Więc zatrzymaj czas Dziś zatrzymaj czas Z daleka niech omija nas Więc zatrzymaj czas Swój czas, czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 05.03.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Kiedy to było??? w trakcie jak mi murował dom ... 150 jest najmarniej. jaka dniówka? 8 godz dzień? A co z ubezpieczeniem? poza tym ... Ty go chyba nie karmisz ... ani nie lejesz w niego ... dlatego tak Cie skóruje, po 150 za dzień ... pzdr Wcale nie uwarzam iz mnie "skóruje" ------------------------------------------------------------------------ Więc zatrzymaj czas Dziś zatrzymaj czas Z daleka niech omija nas Więc zatrzymaj czas Swój czas, czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Wcale nie uwarzam iz mnie "skóruje" A co z ubezpieczeniem ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts