Paweł Czarnecki 09.11.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Witam Wszystkich. Jestem młodym inżynierem budownictwa, zajmuje sie projektowaniem. Mam do zaprojektowania przebudowę remizy-swietlicy strażackiej (ma to byc pomieszczenie na zabawy taneczne z mozliwością odgrzewania posiłków, szatnia i wc oraz garaż na dwa wozy strażackie z jakimis pomieszczeniami sanitarnymi) Chodzi mi o wytyczne do projektowania takich budynków, wielkości garaży, ilość i wielkość pomieszczeń socjalnych, technicznych. Bedę bardzo wdzięczny o kontakt. W podręczniku do projektowania -NEUFERT znalazłem że do projektowania strażnic kożysta się z normy DIN 14092. Jeśli ktos miałby jakieś pomocne informacje to bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.11.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Neufert nie jest wykładnią polskich przepisów. Obowiązują polskie ustawy i rozporządzenia. Sam tego i tak nie zrobisz. potrzebujesz po pierwsze architekta, po drugie rzeczoznawców SANEPID PPOZ BHP (uprawnienia). witam w okrutnym swiecie przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts