marie 05.01.2003 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Buduje LMP 36 czy jest ktoś w Polsce co wybrał ten nieszczęsny projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 06.01.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Mam wrażenie że z tej pracowni projektowej niewielu z Forumowiczów wybrało projekty. A dlaczego nieszczęsny projekt?tego nie rozumiem- z projektu już w fazie zakupu trzeba być zdecydowanie zadowolonym. Moja rada jest taka- projekt musi być przede wszystkim w 100% przystosowany do technologii, którą wybierasz. LMP to thermomur, a ty masz zamiar budować z betonu komórkowego. Całość projektu musi być więc do BK opracowana. Ja też mam ich projekt LMP 32 i nikt z Forumowiczów nie chciał do tej pory przyznać się, że wybrał podobny projekt ale to nie feler. Powodzenia Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 18.01.2003 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2003 Ja mam LMP 42 i jestem zadowolony. Buduję w styropianie , ale nie thermomur tylko "Styrodom"Nie wiem dlacego mówicie "nieszczęsny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 19.01.2003 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Ten nieszczęsny to tylko po to żeby ktoś się przyznał że buduje według tego projektu , pracownia mimo błagań nie chciała dać nawet numeru telefonu do kogoś kto wybudował to coś/i słusznie/.Osobiscie jestem zachwycona wyglądem zewnetrnym projektów z tej pracowni , i niestety mimo iż w środku średnio ergonomicznie i projekty mogły bybyć bardziej dopracowane i estetyczne , o innych wadach w trakcie budowy na pewno się dowiem ale po przejrzeniu z 1000 projektów wybraliśmy 5 w tym 3 z pracowni Lipińscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 23.01.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Cześć. Jetem zakochana w projekcie LMB 11 Lipińskich właśnie. I co? Mówicie, że nie warto, bo to jakaś dziwna technologia? Ja nic z tego nie rozumię. Tam, w projekcie (projektu jeszcze nie kupiliśmy) pisze, ze ściany jedno- lub dwuwarstw. i co to oznacza to mniej więcej wiem. A nie myślałam że technologia jest narzucona. To co, szukać dalej (a ten projekcik mojego domu LMB11 jest taki piękny...)A ile kosztuje przerobienie go, i czy to konieczne? Może to jest OK? A tak w ogóle, co oznacza ichniejszy zwrot "ciepłe domy"Lipińscy nie odpisali mi ma maila:sad:Pozdrawiam:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.01.2003 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Winston ile cię kosztowała budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.01.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Sorry, nie doczytałam, jak planujesz, ile będzie cię kosztowała budowa? Projekt b. sympatyczny. A co z garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 27.01.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 EM wybudował dom z Lipińskich i już mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 27.01.2003 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Wszelki duch ........Odezwała się pracownia projektowa .Za dwa tygodnie rozpoczynam ,Ytong 36 LMP 36,Moja droga pracownio Lipińscy bardzo przerabiam wasz projekt ,ale i tak jest cool !!!Może macie jakieś wizualizacje , makiety tegoż ,chętnie zakupię i postawię sobie w dotychczasowym lokum do czasu wybudowania docelowego.A propos publicite nie jest Waszą mocną stroną ,ale z radością Witam i mam nadzieję że będziecie obecni w tym wątku bo jak się doliczyłam sprzedaliście conajmniej 10 projektów .Przepraszam za styl i zgryzliwość ale taka jestem i podobno dodaje mi to uroku !!! - tak mówi Jarząbek mój mąż . I z radością opiszę każdy knot , ewentualnie pochwalę co też prawdopodobne.A opinia idzie w świat.Casus Archipelagu który odrzuciłam automatycznie po zapoznaniu się z opiniami na forum.Co za chaos to z wrazenia .Cieszę się. MARIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 28.01.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Bardzo dziekuję Pracowni Lipińskich za kontakt (bo się ze mną skontaktowali) i już wiem. Wcale nie musze budować w technologii Thermomur (LMB11), mimo, iż na projekcie są jednowarstwowe ściany. Chodzi o to, żeby zachować grubość ścian np. 25 + 10 styropian. I już. Za miesiąc targi budow. w Gliwicach. Jechać? Nauczę się tam czegoś? czy tylko wrócę z toną prospektów i mętlikiem w główce? (a jestem bardzo, bardzo pojętna:smile:Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 28.01.2003 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Cześć Olinka.Obejrzałam sobie LMB 11 , przepiękny ze wzgledu na prostotę,tylko czy masz odpowiednią działkę' Teraz chyba Ci trochę zazdroszczę bo widzę że będzie bardzo tani w wykonaniu nie tak jak moja El-hacienda LMP 36A propos jesteś szczęsiara ze mną nikt nie raczył się skontaktować Projekt przerabiam dalej , teraz mam go w Autocad i już niedługo zakończę wprowadzanie poprawek a do wylania fundamentów zostało jeszcze tylko 12 dniCiekawe dlaczego do projektu nie ma dyskietki z wersją elektroniczną byłoby łatwiej przygotowac dokumentację wykonawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Tomaszewski 29.01.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Szanowni Państwo,Przeglądając dyskusje na forum zauważyliśmy, że nasze projekty oznaczane symbolami LMP, LMB, LMBL i LMW zostały przypisane przez jednego z uczestników forum do jednej technologii budowlanej - "Thermomur". Opinią tą zaczęły się sugerować inne osoby. Chcemy wyjaśnić Państwu, jako autorzy tych projektów, że są one dostosowane do kilku popularnych technologii - najczęściej do betonu komórkowego, ceramiki i keramzytobetonu, zarówno w technologii jednowarstwowej (gr. muru 36-44cm), jak i dwówarstwowej - ściana nośna 25cm + izolacja termiczna. Wiele naszych projektów jest dostosowanych również do Thermomuru, ale zawsze z podaniem powyższych rozwiązań alternatywnych. Projekt jest wówczas wzbogacany o dodatek z projektem innych technologii. Reasumując - każdy zakupiony u nas projekt domu można wybudować w preferowanej przez Państwa technologii bez dokonywania zmian w projekcie. Osoby zastanawiające się nad wyborem projektu zapraszamy do osobistego sprawdzenia naszej oferty. Odpowiemy na wszystkie pytania zadane przez telefon (071 354 59 49) lub e-mail: [email protected]Grzegorz Tomaszewski - architekt z biura M&L Lipińscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Tomaszewski 29.01.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Szanowni Państwo, Nasze biuro włączyło się do dyskusji na forum parę dni temu. Pragniemy zaprosić wszystkich, którzy mają do nas jakiekolwiek pytania, do kontaktu z nami - za pomocą poczty elektronicznej lub telefonu. e-mail: [email protected] tel.(071) 354 59 49 Dziękujemy MARIE za odrobinę twórczej krytyki - taki głos na pewno przyda się nam w procesie ciągłego poprawiania poziomu naszych projektów. Pragniemy poinformować wszystkich zainteresowanych, że w związku z rozwojem działu obsługi klienta w naszej firmie, wprowadzamy coraz to nowe rozwiązania zarówno estetyczne, jak i techniczne. Ponadto parę naszych ostatnich projektów uzyskało certyfikat jakości MURATORA, co też świadczy o coraz lepszej ich jakości. Powoli zaczynamy również gromadzić bazę makiet, jednak jest to proces żmudny, zwłaszcza że aktualnie w ofercie mamy około 150 projektów (makiety LMP 36 jeszcze nie mamy...). Co się zaś tyczy projektów w wersji elektronicznej- jest to po prostu niemożliwe. Taki projekt wydany w wersji CAD po prostu idzie w świat i każdy z nim może zrobić, co zechce. O ile nam wiadomo, nie ma na rynku pracowni, która by taką praktykę stosowała. Prosimy, aby Państwo to zrozumieli.Pozdrawiam całe forum,Grzegorz Tomaszewski, architekt z biura M@L Lipińscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi 02.02.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 Buduję LMP 27. To prosty domek doskonale nadający się na wąską działkę taką jak nasza. Niestety aby być w zgodzie z miejscowym planem musieliśmy zwiększyć kąt nachylenia dachu z 30 do 35 stopni. Poza tym zamiast wiaty dobudowujemy dwustanowiskowy garaż. W środku tylko drobne przeróbki. Może ktoś buduje LMP27. Będę wdzięczna za kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek23 03.02.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Też zastanawiałem się długo nad tym projektem.Mam działkę o szerokości 18 m.projekt jest prosty, ale ciekawy, wydaje sie byc tani w budowie.Agi , czy posiadaszdane dotyczace kosztów stanu surowego otwartego, lub jakieś kosztorysy, ktore dadzą obraz kosztów budowy ? Z jakiego materiału budujesz ?Jeżeli możesz udzielić informacji to bardzo o nie prosze.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koni 26.02.2003 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Cześć Marie, ja mam projekt LMP 35, więc oczko niżej, niewiele brakowało ), czy może ktoś z forumowiczów też wybrał ten projekt? Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 28.02.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Czesc. Mnie najbardziej podoba sie LMP 34. Mam wrazenie ze to prawie to samo co lmp 35. Jak oceniacie ten projekt EMIl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 26.04.2003 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Witam,może uda się zreanimować ten watek..., właśnie dość poważnie wpadł mi w oko LMB 02.Mam pytanie do budujących domy Lipińskich: czy " w praniu" wychodzą jakieś błędy w projektach (i jak duże)? Czy warto robić adaptację u autorów?Będę wdzięczna. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 07.05.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Kolejna reanimacja wątku i przede wszystkim fanfary dla pracowni! Czytałam o problemach forumowiczów z uzyskaniem zgody od projektantów na większe przeróbki w projektach. Z tą pracownią mam jak najlepsze doświadczenia. Zgodę na nasze "widzimisię", aczkolwiek uważam że praktyczne, uzyskałam nawet w dzień wolny od pracy, oczywiscie najpierw ustną, ale za kilka dni przyszła pisemna. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 11.05.2003 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 Dzięki za dobre słowo.Jak projekt sprawdza ci się na budowie?Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts