Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt WERONA LMP36 pracownia LIPIŃSCY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moje zainteresowanie (po lekturze tego wątku) wzbudził projekt LMP 60. Zadałem już kilka pytań pracowni i czekam na odpowiedź.

myślę o poszerzeniu garażu (do 2 samochodów) i zwiększeniu kąta nachylenia dachu z 35 stopni do 38 stopni (wymagania w warunkach zabudowy).

zastanawiam się nad możliwością wykorzystania powierzchni nad garażami, ale w przypadku etgo projektu trudno byłoby wymyśleć coś innego niż proponowane przez pracownię schody rozkładana dostępne z garażu. choć ograniczenie powierzchni jednej z sypialni mogłoby dać powierzchnię na korytarz na piętrze.

Czy można poprosić Pracownię Lipińscy o podanie miejscowości gdzie wybudowano LMP32?? Najchętniej z terenów w okolicach Katowice-Kraków, lub Wrocław.Nie chodzi mi o dokładne adresy inwestycji (chociaż to byłoby najlepsze) lecz o miejscowości. A może można uzyskać na ten temat informacje u Was w biurze? Pozdrowienia - TAd

No i wybudowałam .....

LMP 36 piękniusieńki ,wewnątrz autor by nie poznał

Wady :

słabo rozplanowane schody

brak kominka

niestabilna lukarna itd..

wyeliminowane

a efekt zachwycajacy jak się nauczę jak to wyedytuję zdjęcie.

Z czystym sumieniem mogę polecić tą pracownię.

10 pkt. za architekturę ,duzo mniej za ergonomię ale potrzeby sa rózne wszystkim się nie dogodzi za 1800 PLN .

Czyż nie ?

• 4 weeks później...

Przeglądam właśnie projekty domów pracowni "Lipińscy" i faktycznie zainteresowalo mnie kilka z nich. Mam pytanie: ile m3 drewna potrzebnych jest na konstrukcje dachu dwuspadowego domu LMP26?

http://www.lipinscy.pl/projekty/pietrowe/LMP26/P26PER1.jpg

A może ktoś mogłby zerknać do innego (swojego) projektu i podac jego symbol i ilosc drewna potrzebna na dach :) Chcialbym miec mniej wiecej orientacje. Dziekuje :)

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
Czesc. Muszę stwierdzić, że projektanci w moim domku LMP 27, prowadząc schody zabiegowe wokół komina mieli świetny pomysł. Disiaj oglądałam moje schodki. Nawet stolarze, którzy je robią mówili że dawno nie widzieli tak łagodnych schodów zabiegowych. Mimo że nie ma spocznika, schody są szerokie i bardzo łagodne. A przyznam się, że trochę się ich obawiałam (mam dwoje dzieci).

• 2 weeks później...

W moim już tak nie pomyśleli ,musiałam kazać poszerzyć klatkę schodową o 10 cm żeby wyszedł z niej ladny mebel , od tygodnia mieszkam już w swoim domku LMP 36 i jestem bardzo zadowolona.

Z daleka wygląda na wypasioną rezydencję , którą nie jest bo rozmiary sa całkiem kompaktowe.Niedługo spróbuję zamieścić zdjęcie.

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
Ja też jestem zadowolona z pracowni i ich szybkich reakcji .TAK DALEJ TRZYMAĆ !! Tyle projektów, które przeglądaliśmy i w końcu mąż znalazł na necie Lipińskich.Od razu wpadły nam w oko ich projekty oraz naszym znajomym, którzy również zakupili u nich , ale inne modele.Pracownia jest super!!! Mam projekt LMP 42. Kto jeszcze ma ten projekt? Prosze o kontakt Dorota ze Szczecina .Z t:D [email protected]

• 2 weeks później...