Agga 09.10.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witam,Cieszę się, że ktoś jeszcze wybrał ten projekt. My już rozpoczęliśmy budowę, na razie fundamenty, reszta w przyszłym roku. Co do najważnieszych zmian jakie wprowadziliśmy:- poszerzenie garażu,- pomieszczenie mieszkalne nad garażem, co wiązało się ze zwiększeniem nachylenia połaci nad garażem i dodatkowymi veluxami,- przeniesienie kotłowni z łazienki na dole do garażu.Zastanawiamy się nad wejściem do domu, bo proponowany daszek nam nie odpowiada. Pozdrawiam.A gdzie Ty budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek. 10.10.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Witam ponownie ja wybrałem LMP103 w wersji z pojedynczym garazem i chce go poszerzyć o ok. 0,5m. Daszek nad wejściem tez nie podoba sie mi - i zrobię taki jak jest w LMP94. Sprawdź może i Tobie sie spodoba. Zastanawiam sie jeszcze nad kotłownią. Myslałem o tym żeby przenieść do garażu ale wtedy nie będę miał miejsca na np. "graty" ogrodowe i chyba pod połowa domu zrobie piwnicę. Buduję się w okolicach Olsztyna. I chyba ja pierwszy będę miał okazje zobaczyć LMP103 w budowie , bywam kilka razy w roku w Poznaniu u przyjaciół. Ty juz zaczęłas a ja dopiero mam zamiar. W tym roku za dużo nie pociągnę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubulek 10.10.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Witam serdecznieMy z mezem zdecydowalismy sie na LMP18. Glowna zmiana jest budowanie go bez wiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agga 17.10.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Krzysiek napisał: Chyba ja pierwszy będę miał okazje zobaczyć LMP103 w budowie , bywam kilka razy w roku w Poznaniu u przyjaciół. Oczywiście zapraszamy do siebie, na razie nie ma jeszcze dużo do oglądania, ale efekt końcowy można zobaczyć oczyma wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek. 22.10.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 No pewnie że będę chciał zobaczyć. Jak już coś będziesz miała nad ziemią daj znać. Z przyjemnością skorzystam. Może masz jakieś jeszcze ciekawe pomysły na zmiany? Myślę o tym jak powiekszyć zadaszenie tarasu na parterze... Piękny dach nad tarasem ma kolega w Rogalinku ale niestety inny typ budynku........ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 25.10.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Wybrał ktoś może LMB 01?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 03.11.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Witam, chciałbym zapytać czy ktoś z Was zbudował lub buduje projekt LMP 121, najlepiej z okolic Warszawy.Jeżeli tak, to bardzo proszę o kontakt [email protected]Przymierzam się do kupna tego projektu i chciałbym zobaczyć dom na żywo. Ciekawy też jestem czy i jakie zrobiliście adaptacje. Pozdrawiam wszystkichDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twins 24.02.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Czekamy na pozwolenie na budowę LMP103 z podwójnym garażem.Prosimy o rady budujących ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
worekgdynia 06.05.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam.A my zaczynamy w czerwcu budowę całego LMBL09 (bliźniak) w Bojanie k/Gdyni. Serdecznie dziękuję za kontakt wszystkich, którzy też podjęli się budowy tego domku. A co do samego projektu - to moim zdaniem jest chyba najlepszym ze wszystkich ofert bliźniaków dostępnych na rynku. Co do samego biura to wspaniały kontakt, szybka realizacja zamówienia.Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasia535 22.05.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 W sprawie moich przemyśleń i zmian w LMP60 (wiadomość wyżej) pracownia nie widzi przeszkód. Widzę jednak, że ten projekt chyba nie został wybrany przez żadnego Forumowicza... witam mam znajomych którzy budują ten dom byłam a środku i bardzo mi się podoba. Pomieszczenie nad garażem wykorzystali jako dodatkowy pokojik do którego wchodzi sie z pokoju na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiask 25.05.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam!Szukam kogoś, kto wybrał projekt domu LMP 69. Bardzo mi się podoba (mężowi również), jest prosty i funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 12.06.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Czy ktoś wybrał ten projekt. Moim zdaniem domek jest b. funkcjonalny, jedynym dla mnie mankamentem jest pojedyńczy garaż (potzebujemy podwójny, ale ogranicza nas szerokość działki)- może udałoby się przedłużyć garaż, tak aby można było parkować auto jedno za drugim?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 15.10.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Wybraliśmy z żoną LMB32 z pracowni Lipińskich i jesteśmy zadowoleni. Po niewielkich przeróbkach - przesunięcie jednej ścianki (co powiększyło dużą łazienkę), przełożenie małej łazienki do spiżarni i odwrotnie - zrobił się całkiem funkcjonalny domek. Równiez wiata garażowa została zabudowana i powstał normalny garaż. Z pracowni jestem średnio zadowolony, bo w projekcie brakowało kilku elementów, np. więźby dachowej nad garażem. Otrzymałem ją po kilku interwencjach, przy czym okazało się, że więźba nad domem, również została przekonstruowana, co nieco zwiększyło zużycie drewna. Po wybudowaniu ścian i kominów okazało się, że brakuje wentylacji w dużej łazience i w kuchni. To już poprawiłem na własną rękę.Dom prezentuje się bardzo ładnie, jak większość projektów tej pracowni, która opiera się chyba na młodych projektantach, obdarzonych wyobraźnią. Jest to niewątpliwa zaleta, jednak chyba własnie stąd wynikają niedoróbki projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtehal 21.10.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam wszystkich,praktycznie wybraliśmy projekt pracowni Lipińskich LMP127, choć ma on swoją konkurencję ze strony Cynti z pracowni Archipelag. Jesli ktoś wie że ktoś buduje gdzieś LMP127 proszę o kontakt. Mam wiele pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroleo 29.11.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witam forumowiczów. Jestem tutaj świeży i dlatego najpierw chciałem się przywitać. Jeśli istnieje odrębna procedura tzn. inny dział dla nowych gdzie trzeba dopełnić etykiety to serdecznie przepraszam moderatora/administratora tego forum jeżeli takowej procedurze uchybiłem. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że w pogoni za informacją zapędziłem się na niniejsze forum niejako z marszu i nie zapoznałem się do końca z regulaminem. Zamierzam zostać inwestorem tzn. wybudować pierwszy i jedyny dom, po czym spędzić w nim życie wraz ze swoimi najbliższymi. Ten "pierwszy raz" napawa mnie trwogą i dlatego staram się zgromadzić jak najwięcej informacji, opinii, doświadczeń innych ludzi. Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że wszystkich zagadnień ogarnąć niepodobna. Jestem na etapie wyboru projektu czy też raczej metodą kolejnych przybliżeń dopasowywania gotowych projektów do moich potrzeb. Moją uwagę przykuł projekt z pracowni Lipińskich LMB37: http://www.tinyurl.pl/?lQOr2amV Spróbowałem korespondować z pracownią na temat umożliwienia mi kontaktu z ludźmi, którzy zakupili ten projekt i być może zapoznania się z efektem realizacji tego projektu. Niestety nic nie wskórałem. Być może nie znam się na "etykiecie" budowlanej. Może w złym tonie jest domagać się takich rzeczy. Nie wiem, wydawało mi się, że postępuję logicznie. Poczytawszy trochę niniejszy temat forum zaczynam się domyślać. Może jestem przewrażliwiony. Zwracam się zatem z pytaniem i prośbą: Jeśli ktokolwiek z drogich rodaków, użytkowników tego forum przebrnął przez tzw. proces inwestycyjny i pobudował się według projektu LMB37 oraz gotów jest podzielić się ze mną spostrzeżeniami na ten temat, a może nawet pozwolił zerknąć na swoją "dumę" będę po stokroć zobowiązany. Mój e-mail: [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 25.08.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=85229&offset=32&backcmd=Energo Zastanawiam sie nad kosztami oraz czy rosna w zwiazku ztym, ze to jest dom cieply i czy w ogole ktos wie jak to budowac? bardzo prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 25.08.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 To jest projekt domu energooszczędnego. Jak budować? ze sztuką budowlaną i zgodnie z wytycznymi projektu. Wszystkie elementy - ciepły fundament, bloczek isomur, pewnie okna trzyszybowe, rekuperator, wentylacja mechaniczna naw-wyw. GWC. Nie bedzie to dom tani - licz ok. 2500 za / m domu systemem gopodarczym. Ale koszty utrzymania takiego domu - póxniej beda znacznie mniejsze. mam taka nadzieje, bo sama buduję dom cieply z pracowni lipińskich. na razie czekam na zgodę na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 26.08.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Na razie czekam na WZ, ale bardzo intensywnie poszukuje projektu na dzialke z wjazdem od pd. Mam ulubione 3 projekty: Tymoteusz maly, LMB- (szkoda, bo jest bez garazu), no i ten nowy mysle ze najdrozszy Dom cieply P186. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 26.08.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Na razie czekam na WZ, ale bardzo intensywnie poszukuje projektu na dzialke z wjazdem od pd. Mam ulubione 3 projekty: Tymoteusz maly, LMB-11 (szkoda, bo jest bez garazu), no i ten nowy mysle ze najdrozszy Dom cieply P186. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 23.10.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam wszystkichJestem nowa. Rozpoczęłam budowę LMP42 bez garażu. Szukam kontaktu z osobami, które wykonywały schody betonowe a nie drewniane. Mam problem z usytuowaniem dwu okien na schodach. PozdrawiamZofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts