Jacek 09.11.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Mam pytanie do specjalistów od instalacji alarmowych- wiem że są tu tacy. Czy istnieją rozwiązania a jeżli tak to gdzie można je znaleść spinające instalacje alarmowe z domowym PC-tem, podłączonym do internetu. Mam u siebie stałe łącze dlatego nie widzę potrzeby płacenia za instalacje oparatą o telefon komórkowy. Bardzo proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.11.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Tak. Istnieją takie instalacje. Zawsze są dedykowane i tworzone oraz oprogramowywane na konkretną potrzebę. Najczęściej porozumiewają się TCPIP. Po stronie alarmu potrzebny modół łączący alarm z siecią. Dla DSC np. jest to T-LINK. Opis na stronie AAT.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 09.11.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Satel ma moduł Ethernetowy, który można podłączyć do Internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 09.11.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Tylko że.....-musi być UPS, ciągle sprawny -musi być ciągle włączony komputer Czyli należy przeliczyć koszty utrzymywania akumulatorów UPSa, zuzycie energii przez komputer i porównać je z kosztami innych rozwiązań. Wziąć pod uwagę też trzeba szybkość reakcji Uwagi te piszę na podstawie przypuszczeń a nie doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 09.11.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Jaki komputer? Jaki UPS? Alarmy mają akumulator. Można i dać UPS-a do alarmu osiągalonego przez Internet, lub nie. Ale nie widzę związku między UPS-em a Internetm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 09.11.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No to nie jestem na czasie zrozumiałem, że do połączenia z internetem będzie zastosoway PeCet i aby jemu zapewnić pewne działanie trzeba UPSa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.11.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Mam pytanie do specjalistów od instalacji alarmowych- wiem że są tu tacy. Czy istnieją rozwiązania a jeżli tak to gdzie można je znaleść spinające instalacje alarmowe z domowym PC-tem, podłączonym do internetu. Mam u siebie stałe łącze dlatego nie widzę potrzeby płacenia za instalacje oparatą o telefon komórkowy. Bardzo proszę o info. Może napisz jeszcze, jakie ma być zastosowanie takiej konfiguracji Mam u siebie stałe łącze dlatego nie widzę potrzeby płacenia za instalacje oparatą o telefon komórkowy. Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 09.11.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No to nie jestem na czasie zrozumiałem, że do połączenia z internetem będzie zastosoway PeCet i aby jemu zapewnić pewne działanie trzeba UPSa. http://www.satel.pl/produkty/integra_ethernet.php PC-ta nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 09.11.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Moduł ethernetowy ETHM-1 zdalna obsługa centrali alarmowej poprzez sieć Ethernet: To powyżej to cytat ze strony SATELa, nie jestem na czasie ale tam pisze ethernet a nie internet. Bynajmniej ja rozumię, że ethernet to sieć wewnętrzna-no chyba że nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.11.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Moduł ethernetowy ETHM-1 zdalna obsługa centrali alarmowej poprzez sieć Ethernet: To powyżej to cytat ze strony SATELa, nie jestem na czasie ale tam pisze ethernet a nie internet. Bynajmniej ja rozumię, że ethernet to sieć wewnętrzna-no chyba że nie? Moduł ten umozliwia obsługę i kontrolę centrali alarmowej przez sieć lokalną i przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.11.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Z poziomu odpowiedniego oprogramowania.Dedykowanego.Płatnego lub darmowego.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.11.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Z poziomu odpowiedniego oprogramowania. Dedykowanego. Płatnego lub darmowego. Adam M. ...lub z poziomu zwykłej przeglądarki internetowej (WWW) z aplikacją Java... (również z telefonu komórkowego z aplikacją Java) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.11.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No fakt. Ale ja coś tego nie lubię.Widok Długiego Targu z możliwością sterowania obrotówką z Sosnowca, z psażu w hipermarkecie, z palmtopa.... brrrr!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.11.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No fakt. Ale ja coś tego nie lubię. Widok Długiego Targu z możliwością sterowania obrotówką z Sosnowca, z psażu w hipermarkecie, z palmtopa.... brrrr! Adam M. Ta technika... http://www.zbychdom.republika.pl/icon/miki.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.11.2005 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Lepszy chyba jest kanał zwrotny ISDN.Spotkałeś już?Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.11.2005 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Lepszy chyba jest kanał zwrotny ISDN. Spotkałeś już? Adam M. Nie, a na czym to polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.11.2005 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 ISDN ma stale otwarty kanał zwrotny z funkcją "security", bo tak był projektowany. To też jest sieć, ale jakby trochę mniej powszechnie znana.Jeżeli można zadzwonić pod dowolny numer, to można zestwić też "stałe połączenie" w tym kanale. 9600 to chodzi, ale przecież i komórki też tyle.łatwiej ustawić punkt-punkt niż aparat kom-aparat kom. Bez serwerów operatora, bramy internetowej itd. Wszystko co twoje (dane) masz u siebie.Adam M.p.s. nie każdy telefonista o tym wie, bo trochę innym slangiem gadają, ale jak się trafi kumaty, to pogadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 10.11.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Ostatnio spotkalem sie z alarmem który podlacza sie pod linie telefoniczna i w razie uruchomienia dzwini pod wybrane nr telefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.11.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 To się nazywa "powiadomienie osobiste"Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.11.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 proponowano nam coś takiego, narazie nie zostałam całkowicie przekonana. Alarm mamy podpięty do linii telefonicznej na wejściu do domu /nie zakłóca neostrady i uniemozliwia włamywaczom odlożenie słuchawki/. W razie włączenia się /każdego uaktywnienia się/ wydzwania do nas na komórki. Jeżeli uzywać stałego łącza, to już z mozliwościa sterowania całym domem /ogrzewanie, rolety, robot odśnieżający, wypuszczaanie psa i kota / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts