Pokrywka Piotr 09.11.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Niedawno zakupiłem mieszkanie w starszym budownictwie. Po obejrzeniu podłogi (wszedzie gumoleum) zauważyłem że w niektórych miejscach jest ona pozapadana. Podniosłem gumoleum a tam cała wylewka jest popękana. Czy wylewając nową wylewke, ta starą trzeba zedrzeć? Sam zerwałem kilka kawałków starej posadzki i pod 3-4 cm wylewka jest jakaś jasno-brązowa dykta. Co mam z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.11.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Zerwac stare i wykonac nowa wylewke zbrojona siatka grubosci 4-5 cm. Sprawdz rowniez co jest po dykta i czy to co jest nie wykazuje ugiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokrywka Piotr 14.11.2005 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Zerwac stare i wykonac nowa wylewke zbrojona siatka grubosci 4-5 cm. Sprawdz rowniez co jest po dykta i czy to co jest nie wykazuje ugiec. Witam. Dzieki za porade. dziś sprawdze co jest pod tą dyktą ale podobno tam jest już tylko strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.11.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 No wlasnie - zalezy jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokrywka Piotr 22.11.2005 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Hmm,ten strop to normalna płyta betonowa, jaką budowali bloki w latach 80. Dzisiaj zdarłem tą starą wylewkę. pod wylewką jest dykta brązowa o grubości 2 cm. Ale ona jest takze w opłakanym stanie. Chyba się jej pozbędę ale nie wiem czym wyłozyć zamiast tej dykty, bo to pewnie jakieś wyciszenie jest. Co o tym sądzicie? Z góry dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 23.11.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Twardy styropian,kiedyś ta dykta służyła za ocieplenie i wygłuszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 23.11.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Jezeli to ma sluzyc jako izolacja akustyczna to raczej plyty z welny mineralnej. Styropian ze wzgledu na swoja budowe fizyczna nie jest dobry do izolacji akustycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokrywka Piotr 20.12.2005 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Jezeli to ma sluzyc jako izolacja akustyczna to raczej plyty z welny mineralnej. Styropian ze wzgledu na swoja budowe fizyczna nie jest dobry do izolacji akustycznej. witam ponownie Za niedługo będę wylewał te nieszczęsne wylewki. Napiszcie mi jak to od podstaw zrobić ,czyli co położyć na goły strop ( 2 pietro w bloku)itd. Grubość wszystkiego łącznie z panelami to jakieś od 7 do 9cm. Z góry dzieki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.12.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Po zerwaniu starej wylewki - wyrownac ubytki w konstrukcji stropu (rozumiem ze to strop zelbetowy lub ceramiczny), welna mineralna w plytach 3cm (moze byc z wpustem), polozyc folie PE, wykonac dylatacje z pianki od scian budynku, wykonac wylewke zbrojona siatka przeciwskurczowo gr. 4 cm. Przemyslec wczesniej w ktorych miejscach wykonac dylatacje wylewki. Po wyschnieciu wylewki zamontowac panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts