Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W jaki sposób opłacacie domowe rachunki?

W jaki sposób opłacasz rachunki?  

204 użytkowników zagłosowało

1. 1. W jaki sposób opłacasz rachunki?

• na poczcie
    • przez internet
    • w kasie u wystawcy rachunk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może dlatego, że konto jest firmowe?

Zalecam zmianę konta z którego regulujesz opłaty "bytowe" na konto prywatne. Przy najbliższej kontroli US w Twojej firmie możesz mieć duże problemy.

Dlaczego?

Konto firmowe nie jest opodatkowane tzw. podatkiem Belki. Dlatego też wszystkie odsetki winny być zaksięgowane jako przychód Twojej firmy.

Prawdopodobnie tak nie postępujesz skoro z tego konta płacisz wydatki bytowe swojej rodziny. Nie prowadzisz w ramach konta (kont) rozdziału pomiedzy finansami prywatnymi a firmowymi. To duży błąd.

Pozdrawiam

Widzę, że nie jestem odkrywcza....

Odkąd uzyskałam (po przeprowadzce do domu) dostęp do internetu, wszystko co tylko się da, zlecam przez internet. To wygoda (wklepuję płatności, kiedy je otrzymam, oczywiście z odpowiednią datą realizacji - i zapominam), i nic nie kosztuje!

Tylko za polecenia zapłaty płacę 0,50 zł, ale już więcej osobiście wklepywanych rachunków bym nie przerobiła... :roll:

Zaznaczyłem internet. Bo to jest sposób za pomocą którego płace. Natomiast płacę z konta ror lub ... karty kredytowej. 8) Opłata za przelew 0pln. Z konta oczywiscie ustawiam przelew z przyszłą data. A jak płacę kredytówką to tego dnia co jest termin, ale za to jeszcze przez kilka dni moja kasa lezy na dobrze oprocentowanym koncie... :wink:

A zdecydowanie najbardziej podoba mi się direct debit. (Tak opłacam polisę na życie i kredyt budowlany) muszę tylko zapewnić środki na koncie i reszta mnie nie obchodzi... :D