Gość 06.01.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Dzień dobry.Piszę ten krótki list z nadzieją że co niektórzy(zdecydowana większość) przypomną sobie do czego służy forum Muratora,jest to miejsce do wymiany doświadczeń (przynajmniej ta część),a nie do prezentacji swojego ja w sensie ( jaki to Ja jestem mądry,wszechwiedzący,bo Ja dom już mam)wypowiedzi wielu z was są poprostu stekiem bezzasadnej krytyki,arogancji a wręcz głupoty,niepotraficie uszanować zdania innych,jeżeli ktoś o coś pyta ,to nie dla tego że niema nic lepszego do roboty,tylko potrzebuje rady ,wówczas do głosu dochodzą"małe pieski forumowe" które robią dużo jazgotu ale nic ponadto,nie wnoszą ŻADNEJ KONKRETNEJ WIEDZY NA DANY TEMAT ot poprostu aby się pomądrzyć na forum.To tyle na ten czas,reszta ................. za chwilę. Do widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.01.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 CześćMocny tekst. Przyglądam się niektórym tematom na forum i moje odczucia są podobne. Jakiś czas temu miałem mały problem i chciałem poradę od szanownych użytkowników forum. Były odpowiedzi że to banalnie proste itp lecz bez konkretów. Nie każdy ma wiedzę na dany konkretny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 06.01.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Tekst mocny, lecz anonimowy. Co do konkretnych odpowiedzi na żądany temat - jest to forum (w przeważającej części) laików, szukających wsparcia, informacji o sposobie rozwiązania problemu. Ja sam, będąc budowlańcem z zawodu, najczęściej nie podaję gotowych, jedynie słusznych recept - bo wiem, że informacja o problemie przekazana przez pytającego jest niepełna, subiektywna - a przez to rada może pogorszyć sprawę. Dlatego w sprawach konstrukcyjnych, nośności, zmian projektu - podstawowa rada brzmi: zawołaj speca. Inne podejście byłoby nierzetelne względem pytającego - i zasad zawodowych.I to by było na tyle.... W końcu każde z nas buduje za swoje pieniądze, i musi samo podejmować decyzje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 06.01.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 jeżeli uwazasz ze ta część przeznaczona jest do wymiany doświadczeń to po kiego umieszczasz tutaj swoj post, który w zaden sposób do tej wymiany nie nawiązuje ? Gdzie jest napisaneże na pewno uzyskasz tutaj rozwiązanie swojego problemu ? Forum to nie jest specjalistyczna pomoc a jedynie wymiana doswiadczeń osób które najczęściej wczesniej z budową nie mialy nic wspólnegoNikt tutaj nie ma obowiązku natychmiastowej odpowiedzi na nowo zgloszony problem - to jest tylko i wylacznie dobra wola odpowiadajacego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.01.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Anonimowy "pijesz" do mnie?Dom już wybudowałam i mieszkam, wiedzy fachowej za dużo nie mam,czasami wypowiadam się na forum. Rozumiem, że wdłg. Ciebie mam przestać, bo ty masz prawo żądać odpowiedzi tylko od specjalisty w danej dziedzinie. A jak jej nie otrzymasz?Jeżeli chcesz, aby tak to się odbywało - zaznacz w nagłówku "proszę o odpowiedzi tylko fachowców"Ja uczestniczę w forum ponad rok i dzięki pomocy także "zwykłych" inwestorów skończyłam dom. Każda rada była cenna, z wielu informacji wyciągałam to co było dla nas najbardziej przydatne. Nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 06.01.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 To chyba jest też o mnie. Dom wybudowałem i się udzielam. Mam jednak taką cichutką nadzieję, że chociasz jednej osobie troszeczkę pomogłem, a moje posty nie są zupełnie bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.01.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Widzę że co niektórzy są poprostu ŚLEPI,w moim piśmie jest jasno powiedziane o czym mówię ( i nie pijię do ciebie Majka )piszę o ludziach którzy zachowują się jakby zjedli wszystkie rozumy świata tego,nie żądam również porad FACHOWCÓW tylko normalnej dyskusji na podjęte tematy .Czcza gadanina zawsze wychodzi najlepiej,trudniej natomiast słów kilka spłodzić z sensem ................cdn> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 06.01.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 do forum mają dostep wszyscy tak więc nie ludź się że jakiś temat bedzie w 100% rzeczowo przedyskutowany, zawsze znajdzie sie ktoś kto napisze coś dla samego napisania. Niestety Twój tekst "stekiem bezzasadnej krytyki,arogancji a wręcz głupoty,niepotraficie uszanować zdania innych,jeżeli ktoś o coś pyta " najczęściej odnosi sie wlaśnie do anonimów a nie do zarejestrowanych osób.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 06.01.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 najwazniejsze zebysmy nie teoretyzowali tylko opisywali nasze !doswiadczenia! One sa tutaj najcenniejsze. Teoria jest w ksiazkach.Pozdrawiam i przyjemnego budowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.01.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 WitamJa dopiero buduję dom..i cieszę sie ze Ci co juz zbudowali chca podzielic sie własnymi spostrzezeniami.Parę osób juz mi pomogło..i zamierzam byc na forum Muratora do skonczenia swojej budowy ..i dłuzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 08.01.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Teska: popieram.Do forumowiczów NIEanonimowych - krytykę konstruktywną jestem gotowy przyjąć. Krytykę dla krytyki i w dodatku od Anonimów - olewam. Forumowicze łączcie się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 08.01.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Przeanalizujmy o co chodzi Anonomowi. A więc o to, aby forum było miejscem wymiany doświadczeń, nie było miejscem prezentowania swijego "ja", ukazywania arogancji, głupoty, czy wymądrzania się. Uważam, że Anonim, niestety, ma wiele racji. Szkoda, że się nie ujawnił, myślę, że jest zarejestrowany. Nie każdy ma czas i ochotę aby czytać wyprodukowane, przepraszam za słowo, "pierdoły", a takich tekstów jest mnóstwo. W przeszłości, co jakiś czas odzywały się głosy próbujące temu zapobiec. Zawsz kończyło się to frontalnym atakiem rekordzistów. Może należy się głeboko zastanowić przed napisaniem każdego postu, szczególnie w tym dziale. pozdrawiam, zarówno tych za, jak i przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 No właśnie.Zastanowiłeś się?Nie napisałeś NIC nowego, nic konstruktywnego poza próbą wprowadzenia CENZURY.Każdy średnio inteligentny człowiek potrafi posługiwac się forum i widzi, które wątki są przydatne dla niego, a które nie.Kto niby miałby ocenić czy dana odpowiedź jest wartściowa-na pewno Ty byś chciał,ale niby dlaczego?Proponuję założyć forum prywatne-tam będziesz zatykał ludziom usta, oceniał ich oraz ich wypowiedzi, limitował ich wypowiedzi i będziesz miał to, czego chcesz.Jest taka możliwość choćby w portalu gazety.Ale czy ktoś tam będzie chciał do Ciebie gadać-to już inna sprawa.Zastanawiające skąd u ludzi ta ciągła potrzeba kontrolowania innych, dominowania ich i nakazywania im SWOJEGO toku myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 08.01.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 O Jezu, Anonimowy, jesteś obłąkany! Daj ludziom spokój. Co Ci przeszkadza, że niektórzy sobie trochę poględzą? Przeczytaj raz jeszcze co napisałeś, a przekonasz się, że zachowujesz się dokładnie w sposób, który sam piętnujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 08.01.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 srednio kulturalna osoba przedstawia sie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 08.01.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 powtarzam jeszcze raz, forum jak sama nazwa wskazuje jest to miejsce w ktorym może wypowiedzieć sie praktycznie każdy jeżeli ma tylko na to ochotę - to nie jest fachowy leksykon wiedzy budowlanej !!!!!Forma Forum ma swoje plusy i minusy minusem na pewno jest to że poza rzeczowymi odpowiedziami mozna znaleźć tutaj teksty nic nie wnoszące do problemu, szkalujące innych bądź wręcz obrażające konkretne osoby. W tych ostatnich celują niestety anonimowi ale nie zawsze. Wulgarne teksty są cenzurowane ale cala reszta pozostaje, taki jest zresztą caly internet, znalezienie opdowiedzi nie jest latwe ale nie niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 avzi-nie wyzywaj zaraz od obłąkanych.Nie widzę podobieństwa do poprzedniej wypowiedzi.WŁAŚNIE dlatego,że nie przeszkadza mi czyjeś ględzenie uważam,że nikt nie powinien NAKAZYWAĆ jakie mają wypowiedzi przekazywać na forum (poza obraźliwymi i wulgarnymi), bo nikt nie jest w stanie ocenić co jest ważne na foum , a co nie.To wszystko.Więcej tolerancji, mniej miłości własnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 08.01.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 No właśnie o tę tolerancję mi chodzi. Żyj i daj żyć innym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 a wlasnie ze bede kzyczal na rekordzistow, bo nawet jak sie zarejestruje, to bede mial malo na liczniku i kompleksy z tego powodu, a to ja jestem thebesciak i zgodnie z zasadami komunizmu maja mi wszystko wyjasniac sto razy bo 99 mi nie wystarcza. dobrze, ze nozyce sie odzywaja, bo robie troche zametu i o to mi chodzi. jak bedziecie sie odzywac dalej to bede dalej aktywny. im wiecej glupich osob sie bedzie tlumaczyc tym lepiej. to lubiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 08.01.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Koleżanki i koledzy (nieanonimowi) - pomińmy te teksty milczeniem. Przecież nie wiemy, ilu Anonimom odpowiadamy, czy Anonim nr n jest tożsamy z Anonimem nr (n+1). To jest boksowanie mgły. Koledzy (-żanki) zechcą z nami porozmawiać na serio - to się wtedy (mam nadzieję) zalogują, i rozmowa stanie się konkretniejsza - bo rozmówca będzie identyfikowalny. A na razie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts