Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom kaKa

Recommended Posts

Witaj kaKa !!!

Mogę się pochwalić, że widziałem więcej zdjęć

Waszego domku i wiem, że jest super... :p :p :p

Miło Was było poznać na spotkaniu, czy możesz zdradzić

kiedy w Muratorze będziemy mogli przeczytać artykuł

o WAS i waszym domu :p :p :p ???

Twoja strona jest kapitalna, przypomniałem sobie,

że wiele lat temu (Ty byłeś wtedy małym chłopczykiem... :lol: :lol: :lol: )

prowadziłem korespondencję z filatelistą z Nemenczina

i wymienialiśmy znaczki z ptakami (jakieś 16-20 lat temu).

Jak mi wpadnie w ręce jego adres to napiszę.

Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej miłej ŻONY... :p

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam, witam wszystkich.

Tak dlugo nie pisalem, bo mialem urlop.

Odnowiona moja stronka (zdazylem tylko dodac nowe zdjecia) bedzie od jutra dostepna do ogladania. Juz koncze robic. Zapraszam.

Luska, dzieki :lol: :lol: Ciebie tez bylo bardzo milo poznac :D .

Gosia, ogolna powierzchnia - 250m2, uzytkowej okolo 200 m2.

Witaj Krystianie :), nasz dom w Muratorze? Chyba jeszcze nie predko ;). Napisz co tam za filatelista z Niemenczyna. Bo znam w tym miasteczku prawie wszystkich ;) A kiedy Krystianie beda zdjecia ze spotkania co robiles? Jak tam twoj domek? Pozdrowienia dla ciebie i twojej Zony :p!

Czupurku, no i ja tez zbieralem sie do odnowienia stronki bardzo dlugo ;) Wiecej niz rok .....

Pozdrawiam

kaKa

• 3 weeks później...

KaKa - gratuluje pomyslu i jego realizacji.

Domek z tych, na których "oko chce dluzej zawisnac"!

Sprawia wrazenie przytulnego i interesujacego!

Zycze cudownych, dlugich i szczesliwych dni, pozdrawiam :p

ładna bryła któą trudno spotkać u nas- architektura w stylu skandynawskim, ascetyczna, elegancka, jak już pisałam wielokrotnie u nas dominuje wciąż styl pseudodworkowy rodem z amerykańskich tele-noweli lub...architektura pseudozakopiańska nawet na nizinach; podsumowując przerost formy nad terscią, budowanie na pokaz. wielka szkoda, że mało jest tak pięknych domów w Polsce jak twój!

Witajcie,

Ivonesco, tej pieknosci okolicy jeszcze nie widac. Jak juz zasieje trawke, rozkwitna kwiatki dookola, dookolo jeziorka sie zazieleni,to napstrykam zdjec i zamieszcze na stronce, zamieszcze rowniez nowe zdjecia w dziale "Okolica". Oto wtedy bedzie pieknie :D

Dzieki Tola. Projektujac dom jednym z warunkow, ktore mial spelniac dom, to "To ma byc wioskowy domek rodzinny jak najbardziej wtopiony w okolice".

Honorato, ten najwiekszy komin, to komin z kotlowni. Nie wiem dlaczego jest taki dlugi ;), po prostu jaki byl zaprojektowany, taki zrobilismy. Dwa kominy jeden obok drugiego, to kanaly wentylacyjne. A ten trzeci, co powyzej salonu, to komin od kominka (ktorego jeszcze nie mamy, a szkoda).

Wszystkie wymurowane z cegly czerwonej, ocieplone 5 cm welny i na ruszcie oszyte blacha gofrowana Rautaruuki takiego samego koloru jak dach.

Pozdrawiam serdecznie

kaKa

• 8 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...